Romanii din Marea Britanie (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Mamy, cred ca abia astepti.
Sotul tau e pe 24 nascut? Ce coincidenta, odata cu mine Eu anul asta serbez ziua puuutin diferit, dimineata la 6.30 zburam spre Roma pt 2 zile, sper sa nu avem probleme avand in vedere nebunia cu italienii si romanii.

Eu fac cu succes diplomat, e usor si gustos, cumpar mango, kiwi si capsuni, plus ananas la cutie.
Uite reteta de la o buna prietena de-a mea cu mentiunea ca eu pun un plic in plus de gelatina, sa fiu sigura.

20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
400-500 g frisca
piscoturi (eu am folosit Savoiardi si mi-au intrat 300 g)

Gelatina se pune la inmuiat (eu o pun cu o seara inainte de a ma apuca) in jumatate cana lapte caldut. Fructele se pun la scurs.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Laptele cu galbenusurile si zaharul se pun la fiert, se adauga 1 lingura faina (*eu nu pun faina) si se amesteca pana se ingroasa si se ia de pe foc.

Se pune gelatina in crema luata de pe foc. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si albusurile spuma si cand crema e rece se amesteca toate 3, plus fructele.
Imbracam o cratita in celofan umezit. Piscoturile se scufunda foarte putin in sucul de la ananas si se imbraca cu ele peretii cratitei (sau se pot pune fructe frumos taiate). Se aseaza pe fundul cratitei fructe, folositi imaginatia. Se pune compozitia, eu nu pun piscoturile pe peretii cratitei si pun la final, peste compozitie. Dau la frigider peste noapte si rastorn pe platou a doua zi, astfel piscpturile vor fi baza iar fructele de pe fundul cratitei vor fi partea de sus a tortului.

Astea fiind spuse, tin sa mentionez ca eu acum doua w/e eram cu ochii pe doua retete simultan si am gresit cantitatile si mi-a iesit diplomatul ciorba. Il voi face w/e urmator si eu pt ziua sotului ca de-a mea nici sa vreau n-am cum.

Saptamana frumoasa si daca nu apuc, la multi ani sotului Mamy!

--------------------

Andra

Sunt tanar, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Saru'mana pt reteta Andra. Suna foarte gustos si usor de facut (mai ales ca nu trebuie sa fac blat). Iar piscoturi am gasit in Tesco cand am facut tiramisu. Nu stiu daca mai gasesc capsuni acum dar le pot inlocui cu alte fructe, nu?

Stiam ca esti Sagetatoare si mai ales nascuta in aceeasi zi cu sotul meu . Am memoria plina de date de nastere - nu stiu cum se face dar doar ziua soacrei mele o uit mereu. Si tin la ea, nu o fac intentionat

Cam urata situatia din Italia. Aud fel si fel de povesti, si ca ministerul de externe ar fi pus Italia pe lista tarilor cu risc. Dar nu pot sa cred ca se iau de toti romanii de acolo, si oricum voi vorbiti bine engleza - ca diversiune.

Pupici,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Nu am mai trecut pe aici de ceva timp ca ma lupt cu greturile.
Ne-a trecut raceala si suntem mai bine fata a facut ceva iritatie si scaunele mai moi si a si vomat de cateva ori dar a zis medicul ca e de la raceala inca isi revine, asa ca asteptam sa treaca de tot.
In rest suntem bine ne cam plictisim in casa ca e cam rece si ud afara si nu prea avem pe unde sa ne plimbam mai iesim asa cate un pic la aer da nu prea mult ca ori ii e prea rau lu mami ori ploua si e urat. Si uite asa murim de plictiseala toata ziua.
Na cam astea sunt vestile de la noi.
Weekend placut tuturor!

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

mada insanatosire rapida !! Poate mai prindeti niste zile frumoase pt plimbarica.

Andra, La multi ani !!!
Si distractie placuta in scurta vacanta la Roma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Buna seara, fetelor.
Nu am reusit sa mai intru pe forum. Am fost prinsa cu o serie de probleme care trebuiau rezolvate.
Mammy, La Multi ani! sotului, multa sanatate si multe dorinte implinite.
Andra, La Multi ani!, sanantate si bucurii alaturi de sotul tau. Calatorie placuta in Italia. Sper sa aveti o vreme mai buna decat cea care este acum aici.
Mada, insanatosire grabnica micutei si tie iti doresc sa scapi cat mai repede de greturi. Eu nu am avut parte de ele, dar prietenele mele spuneau ca dupa ce misca copilul nu mai ai greturi. Sper sa fie asa si in cazul tau.
Un week-end placut, fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

LA MULTI ANI ! Andra - sa fii sanatoasa, fericita si sa ti se indeplineasca dorintele. O aniversare la Roma - frumos oras - asteptam impresii.

Mammy La multi ani ! si sotului tau , sper ca ati petrecut frumos si tortul a iesit bun. Sa ne trimiti si noua daca a mai ramas ceva

Noi....am reusit in ciuda problemelor - soacra in spital - sa fugim wk-end-ul trecut ( in doi ) la Budapesta - a fost super, nu a trebuit sa facem vizitari ca doara ma trait acolo ultimii 5 ani , doar vizite la prieteni, restaurante si nopti pierdute, totul cape vremuri.
Copilul afost ok cu cumanat mea, iar miercuri a avut prima serbare din viata lui...nu ca e al meu, dar i-au dat microfonul pe mina si a cintat....asa de frumos 'Old McDonald had a pet shop' a facut ca toate animalele...ce mai doua zile la rind mamicile m-au felicitat. Dra dupa s-a rusinat de nu a mai vrut sa apara dar in final la ultimul cintecel educatarea l-a intrebat daca -i da microfonul cinta si atunci a fost cel mai fericit si a cintat! Astea sunt noutatile, normal ca orice mama ma laud cu puiul meu, dar de atunci....nu ne mai intelegem cu el, e atit de nazdravan...incit ieri a primit 2 palmute la fundulet. Si cine credeti ca era in durere? El? Nu, eu , ca nu sunt adepta palmutelor ...ceea ce aici nu se practica in comparatie cu acasa. Si tot eu m-am scuzat dupa si el mi-a zis .it's ok mami' si ne-am pupat si a tunci si el mi-a spus ca ii pare rau ca a fost 'naughty'. Asa ca azi a fost bine... e ora 7.30 si doarme dus.

Hai ca v-am innebunit , dar asa eu intru mai rar dar si cind o fac ma lungesc......

Va doresc o saptamina frumoasa si buna cu multa fericire.

Pupici de la noi !
Mani

Mani si Alex

Mergi la inceput

Ce dragut ai povestit, Bunny! Mi-ai adus aminte de toata serbarile de gradinita la care am fost cu fiul meu si de toate sotiile pe care le-a facut cand era mic. Pare atat de mult de atunci...
Fetelor, spuneti-mi va rog, voua nu vi se pare altfel atmosfera atunci cand ajungeti pe continent? Oare am eu o dereglare de perceptie? Am fost in Germania si incepand de la aeroport si pana la atmosfera pe strada, totul parca era mai normal decat aici, mai relaxat. Poate sunt eu de vina, poate sunt atat de obisnuita cu ideea de a locui pe continent incat vad imediat toate consecintele traiului pe o insula...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Ella - sa iti spun sincer in afara de vremea asta mizerabila, nu am nici o problema unde ma lasa avionul. Emotiile pe care le am cind merg acasa sunt diferite, numai ca merg acasa...dar dupa o saptamina imi trece, vreau aici. Probabil nu o sa-mi gasesc locul niciodata, sa zic ACASA.
Iar in Germania, probabil unde sunt ei asa mai germani, mai putini emigranti ca aici. Ca sa fim sinceri cel putin in Londra vezi mai multi emigranti decit englezi de la mama lor.

....vreau soare daca zapada nu e !!!

Mani si Alex

Mergi la inceput

Poate ai dreptate, Bunny .
Draguta partea cu soarele, mi-as dori si eu macar cateva ore pe zi, dar cred ca pentru vreo 5-6 luni s-a mutat in cealalta emisfera sa ii bucure si pe ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Andra La Multi Ani! petrecere frumoasa in Italia.
Mammy La Multi Ani sotului!
Mai apuc si eu sa intru pe aici. Tot ma lupt cu greturile acuma mai nou nu suport mirosul de detergent azi am fost in tesco si tot snifaiam cutiile de dtergent sa gasesc unu care nu imi face greata or fi zis aia ca is dusa cu capu'.Dupa ce ne-a trecut o portie de raceala acuma iar ii curge nasul si e plin de mucisori si ii ajung in gat si tuseste si isi face greata si vomita. Disper sper pana ajungem in ro sa ii mai treaca ca altfel innebunesc. Si is stresata si cu mersul asta in ro o multimea de bani aruncati mai avem o groaza de cumparat si de carat cu noi mai ales ca mergem cu fata si ne trebe ba una ba alta. Sincer nu mai merg in ro decat in cazuri extreme in rest sa vina lumea la londra.
In rest nimic nou ieri m-am intalnit cu o prietena venita cu fetita la Londra in izita si am mers intr-un parc la caprioare si tare le-a mai placut la fete, fata ei e cu o luna mai mare decat a mea si maine vin ele la noi sa mergem la tumbletots. Sper sa tina vremea cu noi ca azi a fost tare tare urat la noi ceata si o atmonsfera greoaie apasatoare si frig.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput