Cum adica respect?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Cand am spus ca pt mine respectul e implicit in relatiile interumane in nici un caz nu ma refeream la astfel de pretentii, care n-au legatura nici cu respectul, nici cu politetea, nici cu bunul simt.
quote:

Au din pacate legatura cu tarele comunismului, in care cu totii am fost crescuti si educati.

Eu spun "JOS CU RESPECTUL" pentru ca sunt de parere ca aceasta statuie ar trebui coborata de pe soclu, analizata si reconstruita.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Mi-am amintit si eu o experienta intr-un fel asemanatoare cu cea a lui Simali. Primul seminar din anul I de facultate. Cand a intrat cadrul didactic care urma sa coordoneze activitatile, nu'sh de ce mi-am scos sacoul si l-am dus la cuier...A urmat o criza a drei respective: astfel de lucruri trebuie facute inainte de a "intrarea profesorului", e lipsit de respect sa faci asta in prezenta sa! m-am gandit ca trebuie sa fii cu adevarat "simplu", vorba bunicii mele, ca sa spui astfel de lucruri. Si experienta ulterioara cu "profesoara" nu mi-a contrazis prima impresie.

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

am si eu o experienta similara. stateam la ghiseu la posta sa platesc telefonul. ghiseul nu era inca deschis, si eram singura care ateptam sa se deschida . la un moment dat soseste o femeie mai in varsta si numai ca nu ma impinge ca sa se aseaza in fata mea. am ramas perplexa si i-am explicat ca si eu astept sa se deschida ghiseul ca sa platesc telefonul,. Nici una nici alta a inceput sa ma faca cu ou si otet ca nu stiu ce-i ala respect, ca ea e o femeie in varsta si i se cuvine (sa intre in fata mea).
Realitatea este ca nu m-ar fi deranjat s-o las inaintea mea daca mi-ar fi cerut asta, si nu ar fi pretins-o cu pumnul in masa :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by simali
Imediat a aparut in spatele meu un gardian care mi-a spus ca sunt recalcitranta si ca ma roaga sa ies afara. Am ramas tablou. L-am intrebat pe gardian daca considera ca viata functionareai este in pericol, daca am spart geamuri sau am facut huliganisme. A continuat sa-mi spuna ca SUNT RECALCITRANTA CA NU RESPECT INSTITUTIA si ca trebuie sa ies afara.

Zi mersi ca nu erai in America (http://blogs.abcnews.com/politicalradar/2007/09/students-rally-.html), ca altfel gardianul ala iti altoia si niste electrosocuri de nu te vedeai, "obraznico"!!

Felicia

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Zi mersi ca nu erai in America (http://blogs.abcnews.com/politicalradar/2007/09/students-rally-.html), ca altfel gardianul ala iti altoia si niste electrosocuri de nu te vedeai, "obraznico"!!
quote:

Cand era comunism in Romania visam sa plec in America, la libertate. Mi-ai spulberat si ultimul vis ...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Mentionez ca nu am citit ce s-a scris pana acum.

Eu acord apriori respectul pentru fiinta umana pur si simplu, o fiinta pe care nu o cunosc si nu am dreptul sa o judec.

Respectul pentru ceva ce face / zice / cunoaste persoana trebuie intr-adevar castigat, cred ca se numeste consideratie / admiratie si deja intram in alta zona.

Nu sunt de acord cu respectul apriori pentru motive de genul: sunt batrana / sunt insarcinata / cadru didactic / medic etc etc. Fiecare suntem ceva si nu inseamna sa una este mai importanta decat cealalta. Nu inseamna ca avem drepturi mai multe doar pentru motivele enumerate mai sus si atat.

Tinerii de azi s-au saturat de atata respect pretins fortat si de multe ori reactioneaza agresiv. Eu nu ii judec. Numai faptul ca cineva imi pretinde respect doar pentru ca se afla intr-o anumita stare / functie - ma face sa nu i-l acord.

Never say NEVER.

Mergi la inceput