Utrogestanul si belele lui
![](images/user_woman.png)
Salutare
as vrea sa impartasesc experientele mele cu utorgestan si de altfel sa vad daca mai sunt si alte "burtici" care se confrunta cu asta.
Iau Utrogestan din saptamana a 4 a, acum sunt in 10 saptamani. Mi-a fost recomandat pentru sustinerea sarcinii in urma aparitiei unor sangerari si a unei constatari de sarcina usor desprinsa. Slava domnului nu am mai avut sangerari si ma simt chiar bine.
Problema mea este ca am niste scurgeri de genul unui lichid fara miros si cred ca si fara culoare, sau poate un pic albicios ( nu imi dau seama prea bine din cauza utorgestanului). E destul de mult in ultima vreme aproape ca trebuie sa schimb cam 3 tampoane din acelea zilnice slim.
Puteti sa imi spuneti daca voi va confruntati cu asa ceva? Credeti ca este o reactie la Utrogestan sau este altceva
Imi este teama de pierderile de lichid amiotic dar din ce am citit acestea se intampla cand sarcina este mai avansata.
Astept experientele voastre cu mare interes
Estella 10+
Raspunsuri
miri_mik spune:
estella, nici vorba d epierdere d elichid amniotic... uneori citim prea multe pe net si panicam din nimic. utrogestanul poate sa declanseze o marire a secretiei vaginale, cantitativ vorbind, dar asta se intampla oricum dat fiind faptul ca sarcina avanseaza. cu cat creste, cu atat secretia va fi mai abundenta. daca devine deranjanta, urat mirositoare sau isi schimba culoare, atunci vorbim de o infectie, dar daca e tot ca si inainte doar mai abundenta... nu-ti fa griji. schimba doar tampoanele cu unele mai "rezistente":)
o sarcina usoara iti doresc:)
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
estella, miri are dreptate!! iei utrogestanul vaginal sau oral?? daca il iei vaginal e normal ac secretia sa fie si mai mare deoarece el "iese" inapoi. oricum poate fi secretia si din cauza sarcinii. nu te stresa din orice ca nu face bine la bebe. eu am luat Utrogestan din sapt 5 pana in saptamana 32 de sarcina, am avut scurgerile de rigoare (si acuma sunt) dar nici o clipa nu mi-a trecut prin cap ca poate fi lichis amniotic!!!
bucurate de sarcina, de bebe din burtik si nu te mai stresa din nimicuri!!!
sarcina usoara in continuare!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!
34+ si bubulina
IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastra
![](rugaciune.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
estella spune:
Multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Intr-adevar nici mie nu mi-a trecut prin cap ca ar putea fi licchi amiotic pana nu am citit pe net. faptul ca si voi ati trecut prin aceleasi faze ma linisteste. Am sa intreb si doctorul pentru siguranta la viitoarea vizita la el.
De luat il iau intravaginal, cineva ni-a spus ca nu ar face prea bine la ficat si am mai citit si despre problema masculinizarii fatului. Despre asta stiti ceva? adica sa iei toata sarcina progesteron nu afecteaza totusi si fatul ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
estella, eu l-am luat vaginal doar primele sapt apoi am luat doar oral. crezi ca daca avea efecte secundare nu scria pe prospect sau se dadea asa la scara larga sa se foloseasca????
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!
34+ si bubulina
IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastra
![](rugaciune.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
mihuta spune:
Estella, progesteronul nu este testosteron, ci este un hormon din care corpul nostru sintetizeaza atat hormonii masculini - testosteronul - cat si cei feminini- estrogenul.
In mod normal corpul produce suficient pogesteron pentru a sustine sarcina pana cand placenta incepe sa produca progesteronul necesar dar intrucat excesul de progesteron se elimina, se recomanda sustinerea sarcinii cu progesteron suplimentar pentru a evita piereri de sarcina sau nasteri premature datorata deficitului de progesteron.
In legetura cu secretiile, sunt normale, o mre parte o reprezinta chiar Utrogestanul dizolvat. 32s +
Sophia
estella spune:
Multumesc tuturor,
e bine de stiut ca nu are nici un fel de efect. Evident ca am citit prospectul cred ca de vre-o 5 ori, dar nelamuririle mele vin din ce am citit pe formuri si pe internet.
Sarcina usoara tuturor