grupa pregatitoare sau clasa zero
Raspunsuri - Pagina 6

danaionela spune:
Intradevar, daca or sa fie doua generatii, atunci si scolile de cartier vor fi foarte, foarte cautate. Intr-un final trebuie sa fie inscrisi toti copii undeva si cu siguranta or sa fie mai multi de 20 de copilasi in clasa.
Eu personal, pentru a evita nebunia asta ma gandesc spre o scoala particulara, unde sper sa fie mai putin mai bine. Nu prea sunt de acord sa alerg dupa nu stiu ce invatatooare, pentruica cu siguranta la aceea invatatoare or sa mai mearga intre 30 de parinti. Eu sper ca o invatatoare cu mai putini elevi sa aibe mai mult timp sa se ocupe de cei mici, decat o invatatoare cu 30 de copilasi.
Eu astept pareri si de cei care au trecut prin acest balamuc si sa ne indrume si ei pe noi.

Mercedes spune:
androix-voi la anul oricum veti merge in clasa intai deci la una din invatatoarele de acum care sunt in clasele a patra deci.. te poti orienta si acum.
Mai nasol este pentru copiii nascuti in 2006 care nu sunt cumva acum in 2011/2012 la gr. pregatitoare la gradi( doar in acest caz poti salta in clasa intai la anul). E clar ca nu au cum si unde sa se orienteze pentru cadrul didactic pentru clasa 0 de la anul.
Eu asa vad lucrurile cel putin.

anya spune:
Claujro, iti dau ca exemplu cele doua scoli din apropierea casei mele: Sc.49 si Sc.56. Cand am vrut sa inscriu copilul (cel mare) in clasa 1 la 49 nu m-au primit pt ca nu aveau spatiu (erau in renovare) si au facut doar 3 clase. La 56 l-au inscris fara probleme pt ca au facut 8 clase de a 1-a, dar ca nu aveau sali de clasa si un an am stat in fostul "atelier" iar apoi ne-au mutat intr-o debara (fosta sala in care se tineau substantele pt laboratorul de chimie). Am facut scandal si ne-au dat ca sala de clasa laboratorul de biologie. De ce am povestit istoria asta? Pt ca se vede clar ca nu mai au sali de clasa.
La anul, daca in loc sa faca 8 clase a 1-a vor face 4 si 4 de pregatitoare ce se va intampla cu copilasii "ramasi pe bara"? Se vor duce unde? Ca alte scoli din zona sunt si mai pline. Iar numarul de copii in clase variaza de la 25 la 30 - adica maxim.
Sunt perfect de acord cu orice mutare a grupelor pregatitoare/clasei a 9-a dar cu conditia sa se asigure spatii decente. Sa vedem ce se mai intampla pana la anul.

Yagmur spune:
Deci chiar baiatul meu se incadreaza la fix la categoria: nascut in 2006 (decembrie) si acum in grupa mare. Deci grupa 0 in 2012-2013 la scoala. Va merge la scoala 56 (fiind la 30 metri de bloc), dar sunt un pic stresata ca nu vor fi organizati, nu vor avea spatiu suficient; cred ca ei fac parte dintr-o generatie de sacrificiul din acest punct de vedere.
Anya, iti multumesc pe aceasta cale pentru postarile tale legate de scoala 56. Daca mai apuci sa citesti postul meu poate imi dai mai multe amanunte despre conditiile de semi-internat (pret, pana la ce ora este, etc, etc).Yagmur si Luca

roli25 spune:
Uitati aici:
Art. 361
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1):
a) masura introducerii clasei pregatitoare în învatamântul primar intra în vigoare
începând cu anul scolar 2012-2013;
În ce priveste locul în care vor functiona aceste clase pregatitoare (scoala sau gradinita), urmeaza ca, prin ordin de ministru, sa se faca precizarile de rigoare. Oricum, ministrul a afirmat ca, în functie de spatiile la dispozitie, clasa pregatitoare va functiona în scoli si în gradinite.
Deci pana se stabileste nu vom sti unde facem pregatitoarea.

roli25 spune:
Anya, daca te-am prins si aici...am uitat sa te intreb la celalalt subiect, 56 are semiinternat?

anya spune:
Roli/Yagmur, 56 are semiinternat. In clasa 1 stiu ca erau copii care mergeau dar acum nu cred ca mai sunt. Ma interesez de pret. Stiu ca mai multi colegi din clasa baiatului meu merg la un after care e f aproape si sunt multumiti.

Yagmur spune:
Anya, merci frumos. Ma interesez si de after school privat insa nu cred ca imi permit, inca. O zi frumoasa!
Yagmur si Luca

claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Uitati aici: Art. 361 (3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1): a) masura introducerii clasei pregatitoare în învatamântul primar intra în vigoare începând cu anul scolar 2012-2013; În ce priveste locul în care vor functiona aceste clase pregatitoare (scoala sau gradinita), urmeaza ca, prin ordin de ministru, sa se faca precizarile de rigoare. Oricum, ministrul a afirmat ca, în functie de spatiile la dispozitie, clasa pregatitoare va functiona în scoli si în gradinite. Deci pana se stabileste nu vom sti unde facem pregatitoarea. Roli mami de Andrei ![]() ![]() Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Invatatorii care au acum clasa a IV-a urmeaza sa se inscrie la cursuri de formare pentru clasa pregatitoare, organizate de inspectorate. In lege scrie ca aceasta clasa pregatitoare apartine ciclului primar. De aici trag concluzia ca pregatitoarea va fi la scoala, cu invatatorul.
Asa cum sunt scoli care nu au spatiu, tot asa sunt si gradinite care nu au. Va amintiti cozile de la inscrieri si cati copii raman pe dinafara la gradinite sau faptul ca unele gradinite nu au format grupa mica anul acesta.
Dar vom vedea ce va fi.