grupa pregatitoare sau clasa zero
Raspunsuri - Pagina 5
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danaionela Iubu multumesc pentru sfat. SI noi cochetam cu ideea sa le dam la scoala in clasa 1 la 6 ani si 9 luni, dar toata lumea incepind cu pediatru, directoarea gradinitei, educatoarele si terminand cu prietenii si restul neamului ne-au spus sa le mai lasam un an acasa. Cu toate ca sunt niste fetite foarte inteligente ( stiu deja sa adune, cu scaderea stam mai prost, cunosc literele, deja au inceput sa citeasca pe silabe cuvintele mai usoare) sa le mai lasam un an de libertate, mai ales ca ele sunt micutze. Ele au 1m si 04 cm, si in jur de 16 kg. Si daca ma uit la ele le vad ca psihic inca nu sunt pregatite pentru scoala. Nu au maturitatea specifica copilasilor de clasa 1. In plus, cred ca si mie imi convine mai mult cu gradinita. Ne este mai usor din punct de vedere al locatiei si mai ales a activitatilor. Mai avem putin timp sa ne gindim si o sa mai vorbim si cu educatoarea la prima sedinta sa vedem in ce directie sa o apucam. Va multumesc mult... |
Daca nu vor merge in clasa I la 6 ani si 9 luni, anul scolar urmator nu va mai exista posibilitatea asta. Va fi doar clasa 0 si ele vor avea 7 ani si 9 luni. Mie mi se pre ca nu prea ai de ales.
danaionela spune:
Acuma am aflat oficial ca mult vestita clasa 0 se va face la scoala. In aceste conditii si eu zic ca nu mai are rost sa le mai tin un an in clasa 0, daca tot le trimit la scoala.
off ce nebunie....
anya spune:
Conform legii, pregatitoarea e la scoala. Pentru ca scolile nu au spatii si dascali pt asa ceva, a ramas inca la gradinita. Dar cadrul legal nu permite, asa ca s-a inventat "grupa mare 2" in cadrul gradinitelor, cu program de pregatitoare. Ce-o mai fi la anul...mai traim si mai vedem.
danaionela spune:
Am aflat de la o educatoare, care a fost ieri la instruire. De anul viitor se incepe cu grupa 0 la scoala in functie de varsta copilului
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Conform legii, pregatitoarea e la scoala. Pentru ca scolile nu au spatii si dascali pt asa ceva, a ramas inca la gradinita. Dar cadrul legal nu permite, asa ca s-a inventat "grupa mare 2" in cadrul gradinitelor, cu program de pregatitoare. Ce-o mai fi la anul...mai traim si mai vedem. Anya |
Ba pardon, de unde stii tu ca scolile nu au spatii? Toate, toate? Si dascali nu se gasesc?! Sunt o multime de educatoare/institutori/profesori absolventi de "pedagogia invatamantului primar" sau care au studii superioare de specialitate si care pot fi incadrati.
Iar de "grupa 2" e prima data cand aud....
Astazi la consfatuirile invatatorilor, inspectorii au transmis directorilor de scoli sa incerce sa formeze anul viitor, cat mai multe clase 0, in paralel cu clasele I, pentru a nu aparea in viitor un minus de clase a V-a, a VIII-a...etc.
Androix spune:
Adica cum sa incerce sa formeze cat mai multe clase 0? Este la alegerea lor?
Claujro, despre ce scoli vorbesti tu? Nu vreau sa imi duc copilul la cea mai ravnita scoala din oras dar nici la cea mai slaba scoala din cartier nu-l dau ca e vai de ea. Deci unde e mai precis spatiul ala, in conditiile in care nu s-au construit clase noi ca la gradinite in anii trecuti si in conditiile in care anul ce vine se vor inscrie concomitent doua generatii de copii. Vreau sa te cred ca totul va fi bine, dar tare imi e ca lipsa spatiului imi va limita alegerea scolii, practic ramane una singura: cea la care am pile si tare nu-mi convine.
Anya, s-a stiut de cand s-a dat legea ca anul asta inca se face pregatitoarea in gradinite, iar la noi si-a pastrat si numele.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
claujro spune:
Bineinteles ca e la alegerea scolilor. In februarie-martie, directorii comunica la inspectorat cate clase I sau 0 considera ca vor realiza in anul scolar urmator. Daca se inscriu mai multi copii, cer apoi aprobare de 1-2 clase suplimentare (rar, dar se mai intampla). Grav e atunci cand nu se realizeaza numarul de clase cerut de scoala.
Nu stiu de unde ideea ca doar scolile vai de ele au spatiu.
Intre a alege sa nu mai ai deloc in scoala, clasa a V-a si a "gasi" spatiu pentru clasa 0, iti spun eu ca se va gasi si la scolile "extraordinare si nemaipomenite".
Edit: sau in loc sa faca 8 clase I, fac 4 I si 4 pregatitoare.
Androix spune:
Mai, eu n-am stat niciodata stralucit la matematica, dar la logica ma descurc binisor cred eu.
Daca in anii trecuti nevoia unei scoli a fost pentru 8 clase I si la anul se fac doar 4, restul de 4 unde se vor inscrie?
Ideea ca doar scolile vai de ele ar avea spatiu vine din realitatea ca nimeni nu se inghesuie sa-si inscrie copilul acolo in timp ce la cele mai rasarite se fac liste neoficiale. Nici nu vorbesc de alea date dracului, ca pilele mele nu sunt nici din minister nici din inspectorat.
Om vedea. Nu mai e mult, trebuie sa ne hotaram incotro o apucam si schimbarile din lege nu ma ajuta deloc, dimpotriva.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!