Condica Salajencelor!!![33]

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Bine ai re-venit Bianca draga !!!
Pe unde umblasi fata , hi ??? Ia vino si da raportul rpd ....

Tu fetelor , yo nu stiu ce sa zic de moda-nemoda , cert e ca de cand au dat aia la TV stirea ca s-a aprins pijamaua aia cumparata de la chinezi pe un copil noaptea in somn , ma uit foarte bine la ceea ce cumpar , sa nu care cumva sa am vreo surpriza !!!

Ioana , la Broscaria din Simleu se fac cursuri de inot , dar chestia nasoala e ca nu vor sa primeasca numai copilashi de la 6 ani jumate in sus la cursuri , altfel as fi dus-o si pe Paula ... pacat ...

Mihaela astept si eu cu nerabdare pozici de la tine !!!

Va tzuc ca tre sa fug la magazin , am primit posete ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Salutari, salutari!
Sa va spun pe scurt cum am ajuns noi in Suedia, apoi am sa revin si cu povesti despre cum e aici...
Am plecat marti dimineata, in 4 septembrie cu 2 ore in tarziere fata de ora stabilita. Desi dusesem bagajele mari(portbagajul de deasupra masinii plin cu saci cu haine, 2 valize mari in portbagajul din spate) cu o seara inainte, maruntisurile ramase si aranjarea lor a durat mai mult decat credeam...am lasat si asa acasa lucruri pe care le pregatisem sa le iau cu mine si n-au mai incaput...s-a facut ora 10 dimineata cand am plecat. Aveam de facut 600 de km pana in Lodz, in Polonia, unde aveam sa innoptam. Drumul il stiam, pana in Cracovia, fusesem acolo in primavara...dar din Cracovia mai aveam aproape 300 de km. In fine, am ajuns destul de tarziu, era deja ora 23 la noi dar am gasit usor hotelul si am ajuns in camera, frumoasa si curata, incalzita, pentru ca afara erau 9 grade(in Ro fusesera 23 de grade cand am plecat). Dimineata am mancat si am plecat din nou la drum. Am ajuns fara probleme in Gdansk, de unde urma sa ne imbarcam pe feribotul care ne ducea in Suedia. Totul a decurs fara probleme, la ora 18 a plecat vaporul...am mancat la restaurantul vaporului, eram flamanzi, nu mai oprisem nicaieri sa mancam de dimineata, am mai ciugulit niste cozonac si cereale pe drum, dar acum eram lihniti. Am urcat apoi pe punte ca sa vedem apusul soarelui, iar apoi ne-am culcat. Cabina era mare, cu 3 paturi si o baie incapatoare, totul curat. In ziua urmatoare asteptam cu nerabdare sa vedem pamantul Suediei. Sentimentul e greu de descris...eram in noua noasta tara, oare ce ne asteapta? Am coborat de pe vas, ne-au intampinat oameni draguti si amabili...primul l-a pus pe Ovi sa sufle in alcooltest, apoi ne-au fost verificate pasapoartele, iar la urma ne-au intreabt unde mergem, daca suntem turisti sau mergem sa muncim. Ovi le spune ca el are contract de munca, il intreaba ce meserie are, Ovi le spune si ne ureaza succes. Gata, plecam spre Stockholm, portul e in Nynäshamn, la 45 de km de capitala. Stockholm-ul e un oras superb, noi am avut la dispozitie doar cateva ore sa-l vedem, dar am ajuns intr-un loc care mi-a taiat rasuflarea...Sergelstorg e un loc pe care il vedeam zilnic pe webcam live din SM, l-am vazut si pe Ovi cand a fost singur aici, la interviu...iar acum eram si eu acolo...parca visam. La ora 18 am plecat inapoi spre port, urma sa ne imbarcam intr-un alt ferry care sa ne duca spre insula fericirii.

Continuarea, mai tarziu .
Va pup, mergem sa mancam si apoi la plimbare.

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Mihaela vreau sati spun ca "mi-am spalat ochii " cu pozele puse de tine pe forum ... vreau sa-ti mai spun inca o data ca te admir pentru faptul ca ai avut acest curaj de a incepe o noua viata , intr-un alt loc ... mai asteptam poze ...
Pupici la fete !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Wow, Mihaela, ce frumoase poze, ce locuri frumoase!

Cum e clima pe-acolo?Cum sint anotimpurile?

Sentimentul acela de deja-vu pe care l-ai avut tu la Sergelstorg l-am avut si eu cind am ajuns la Seattle, in primele zile.Imi placuse mie filmul "Sleepless in Seattle" cu ceva ani inainte, si mi-a ramas in memorie orasul, Space Needle, strazile pe-acolo. Mi se parea ca fac si eu parte din film cind am apucat sa vad cu ochii mei ce vazusem doar la tv, ma tot miram: "uite, aici e Market Place, uite, aici e turnul, vaai, cum se vede de aproape, ce inaalt ee!" , zici ca mai fusesem pe-acolo inainte.

Ioana, nu am primit inca prajitura, Oti precis ca toata ziua azi s-a gatit si pre-gatit si nu a avut vreme sa imi trimita...
Interesant Constantin Roman, mi-ar placea sa citesc mai multe despre si DE el.Eu acuma citesc "Sister Carrie", de Theodore Dreiser.

Bianca, bine-ai revenit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Adriana, cum adica S-A APRINS PIJAMAUA?? Bine-am citit eu ?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by piticutz

Adriana, cum adica S-A APRINS PIJAMAUA?? Bine-am citit eu ?

DA DRAGA , BINE AI CITIT .... cica continea ce-stio ce substanta care in contact cu caldura s-a aprins ... in timp ce dormea , bietul copil ... mama-sa a recunoscut ca a cumparat-o de la un magazin cu produse "made in china" , adica ceva de genul cum e la noi " magazinul chinezesc " .

Restul ???

Ma duc sa trag un pui de somn si eu , sa fiu fresh pe maine ca am de mers la un botez ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Adriana, Cami, va multumesc mult! Stiu ca am avut curaj, nu zic ca a fost usor, dar era ceea ce ne doream de ani de zile, asa ca asta a contat enorm. Nu pot sa spun dupa atat de putin timp ca o ducem excelent, ar fi exagerat...dar din multe puncte de vedere ne e mai bine decat in SM. Aici e totul foarte simplu, totul e la indemana omului, nu-ti bati capul cu nimic. Am fost primiti atat de frumos de colegii lui Ovi, ne-am simtit integrati din prima clipa, iar la camin e atat de frumos si de lejer... Copiii aici sunt crescuti cu totul altfel decat la noi, sunt liberi sa faca ce vor, nu striga nimeni la ei, sunt doar supravegheati si pot sa se joace cu ce vor. Am fost toata saptamana cu Silvia la camin, aici asa e regula, mai ales ca e si copil strain. Luni am stat o ora, marti,miercuri si joi 2 ore, timp in care Silvia s-a jucat...la inceput afara, apoi inauntru, ca sa se familiarizeze pe rand cu toate. A fost intrebata de educatoarea care se ocupa de noi in fiecare dimineata unde vrea, inauntru sau afara si i-au respectat dorinta. Caminul in interior e ca o casa pentru copii, cu multe incaperi in care au loc diferite activitati...au o sala mica de teatru plina cu costume si cu care copiii se pot juca. Au o sala amenajata ca o bucatarie, cu mobilier la nivelul lor, unde se joaca de-a gatitul si de-a ingrijitul copiilor, au bebelusi papusi si carucioare. Apoi au o sala cu o canapea si alaturi carticele unde stau si citesc povesti, iar in apropiere e sala unde coloreaza. Sala principala e plina de jucarii, de jocuri de inteligenta si de memorie, puzzle-uri, etc. Salile de care v-am vorbit acum sunt doar in grupa Silviei. Aaa si mai au o sala de dormit, cu saltelute pe jos, unde dorm copiii mai mici. Apoi au o sala de pictura si modelaj, o sala de intalniri(aici au intalnire vineri dimineata toti copiii din camin, canta cantecele pe diverse teme, o educatoare ii acompaniaza la chitara, iar miercuri are loc intalnirea grupei in care e Silvia) si o sala unde copiii se pot juca cu apa.
Vineri am stat pana dupa pranz, cand Silvia a mancat pentru prima data cu copiii. Si-a dorit atat de mult asta de la inceput, incat plecam cu lacrimi in primele zile, nu intelegea de ce ea nu poate ramane sa manance. Saptamana viitoare vom sta luni la fel ca vineri, marti mergem la teatru de papusi, apoi va manca iar la camin, miercuri o voi lasa singura cele 3 ore(de la 9 la 12), joi vom sta pana la 13.30, iar vineri va sta program complet, de la 9 la 15. Mi-au spus ca daca va fi nevoie, pot sa stau chiar si o luna cu ea, sa vedem cum va reactiona cat va sta singura, cum va putea comunica cu ei...
Cel mai fain e ca nu se cumpara rechizite, nimic absolut...nu se plateste teatrul...doar taxa lunara care e in functie de venitul pe familie. Copiii sunt 24 in grupa Silviei, sunt intre 3-5 ani si au 4 educatoare. Mai sunt 3 grupe, inca una mai micuta cu 16 copii, tot intre 3-5 ani, iar celelalte 2 grupe sunt cu copii intre 1-3 ani.

Clima e cu 4 anotimpuri, e cea mai placuta clima din Suedia aici pe insula. Cei care traiesc aici de ceva vreme ne-au spus ca toamna e foarte frumoasa, poate dura pana in noiembrie cu temperaturi placute. Apoi iarna nu e foarte friguroasa, teoretic, temperatura nu coboara sub -2 grade, dar sufla vantul care e rece, te patrunde...
Primavara e racoroasa, tot din cauza vantului rece, spuneau ca aici marea face clima, de aceea toamna e placuta, pentru ca marea e calda, dar apoi se raceste iarna si primavara va fi rece. Dar din aprilie-mai incepe sa se incalzeasca. Vara e superba, insula e plina de turisti...in jur de 1 milion pe an. E plin de plaje, de locuri de hoinarit prin paduri, e foarte frumos. Temperatura maxima a fost vara asta 30 grade. Noi am inceput sa descoperim locurile astea, e inca placut afara si am fost in fiecare we undeva. Sunt rezervatii naturale, plin de pasari, azi am vazut rate si lebede pe mare, ne-am plimbat vreo 2 ore printr-o rezervatie prin padure si apoi pe malul marii.
De cand am venit noi temperatura maxima ziua a fost 18 grade, azi au fost 17, dar e foarte placut, caldut, se poate umbla in bluza si chiar in tricou daca nu esti friguros. cel mai rece a fost cred 12 grade, intr-o zi ploioasa si cu vant, dar inca nu ne-am luat mai mult de o geaca peste o bluza...fara nimic la gat, fara caciula...desi pe copilasii suedezi i-am vazut purtand deja asa ceva...Noaptea sunt 10-9 grade, deci o diferenta mica de temperatura intre zi si noapte, e tare fain ca nu trebuie sa te ingrijesti sa mai iei ceva de imbracat cu tine, daca te apuca noaptea afara.

Ok, hai ca am scris o gramada, mai las pe alta data...
Am pus si poze artistice :) sa va mai delectati...
http://s119.photobucket.com/albums/o151/mihaela_s20/artistice/

Noapte buna!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Buna fetelor. Ia, uitati ce animatie pe aici. Adica cum, tin eu topicul o luna de zile, si lipsesc si eu cateva ore si se fac 3 pagini? Mai, mai. Bia tot nu ai spus pe unde ai umblat. Eu am inteles ca stai ascunsa si ca nu vrei sa scrii decat cand te tenteaza ceva:http://www.flickr.com/photos/14215686@N02/1459050947/in/photostream/poate mai vii. E tortul facut pentru prietena lui fi-miu. Mihaela ce mult ma bucur pentru voi. Sa stii ca si eu mi-as dori sa fiu in locul vostru. Sa ne mai povestesti.Ioana am vazut comentariul, merci. Sa mai treci pe aici. Adriana gata m-am lamurit. Si nepotica dl-i Oegaru frecventa inotul anul trecu la Boghis. Mai merge? la toate si mai vin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Cami, amu ma duc sa pozez tortul cu branza si iti trimit o felie.

Mergi la inceput

Vad ca azi nu a dat nimeni cafelutza , asa ca va poftesc eu la una calda ....

Mihaela din ceea ce povestesti tu mai,mai ca m-ar bate gandul sa o iau si eu din loc , si-asa fratelo ne tot zapaceste sa ne mutam la el ... foarte frumoase pozele artistice , vad ca ti-ai pastrat hobby-ul si acolo ... ma bucur ca Silvia s-a acomodat asa de rpd , dar stie deja limba sau cum se intelege cu ceilalti ??? Diana cum e cu scoala , se intelege cu profesorii,colegii ??? Tu nu ai gasit de lucru sasu nici nu ai cautat deocamdata ?
Mai asteptam povesti , ca tare bine m-am delectat citind acuma dimi ceea ce ai scris ...

Otilia bravos inac o data draga pentru minunatiile care le faci , nu te-ai gandit niciodata sa-ti deschizi un mic laborator de cofetarie cu o micutza cofetarie langa ? Ai mai putea face o gramada de chestii care nu stiu daca exista sau nu la voi , de ex. un mini-loc pentru petreceri de copii la care tu sa le faci torturile , eu cred ca ar merge chestia asta in Simleu , cel putin in Zalau a prins rpd si bine la public ... mai gandeste-te !!!

Va doresc o duminica placuta , intru mai pe seara sa vad acre ce mai ziceti , amu ma duc sa ma pregatesc de botez !!!

Mergi la inceput