Condica Salajencelor!!![33]
Raspunsuri - Pagina 10
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/piticutz/piticutz.jpg)
piticutz spune:
Mihaela, mi-am amintit (cind am citit de ai scris tu despre merele invelite in zahar ars) ca si eu am mincat ceva cam la fel de interesant la gust, anul asta, la o sarbatoare a mexicanilor: porumb fiert, scaldat in brinza topita(calda adica), si pe urma tavalit in telemea rasa.
E DE-LI-CIOS !!
Noi azi am fost la festivalul grecesc, taare bine ne-am simtit, muzica greceasca, dansuri populare de-ale lor, si...ce-i mai important, mincare greceasca!
Uite-aici poze:
http://picasaweb.google.com/laposcami/PortlandGreekFestivalOctombrie2007
(am fotografiat o gramada, pina am ajuns acolo, si pe urma spre casa la fel, mai mult ca o idee de cum sint locurile, ce pe unde se afla...)
Eu din pacate nu am "avut loc" sa maninc cine stie cit, ca mincasem pe la 11 dimineata niste oua moi cu rosii si cu brinza, asa ca, pe la 2 cind am ajuns acolo, nu flaminzisem inca.Dar tot am luat o caserola cu salata greceasca (rosii, castraveti, brinza feta, masline, ceapa si ulei de masline peste toate astea, si parca avea ceva marar presarat).Colegu s-a dus de si-a luat cupon pentru miel, adica pentru o portie de carne din miel la protap.Se statea la rind la miei, cind am ajuns noi erau la mielul nr 3 si colegu avea pt mielul nr 5 cupon, asa ca...intre timp am mai "ciugulit" cite una-alta.Tare satisfacut a fost cind a terminat de mincat carnea de miel, el de obicei nu maninca miel, dar aici a zis ca nici nu are gust de miel, pentru ca e la protap si cu tot felul de mirodenii, lamiie si alte ...sosuri pe el.
Au grecii - din pacate le-am uitat numele- niste gogosi mititele, ca si papanasii de mici, pe care ei le servesc fierbinti, rostogolite prin miere, si cu scortisoara deasupra. Foaaaarte bun.am mincat citeva din alea, unii din prietenii nostri cu care am mers si-au luat frigarui, altii caserole cu 4 feluri de brinza inauntru...ma rog, care ce a pohtit.Eu am baut si un pahar de vin alb - mi-a picat tare bine, si m-a si incalzit, ca incepuse se bata vint rece.
Cum toate astea au avut loc in fata bisericii grecesti, am intrat si in biserica, unde un preot povestea despre picturile de pe pereti, si despre tot felul de lucruri din religia ortodoxa(mai erau din public care mai punea intrebari si atunci parintele ii raspundea pe indelete)
Am fost si la gift shop, de unde mi-am cumparat un sapun de masline grecesc.Erau de toate acolo, de la frunze de vita de vie puse in borcan gata de facut sarmale, la ulei de masline, gogosari murati de 3 feluri, masline la borcan, apoi dulciuri multe (baclavalele le tin minte, alte nume nu va stiu spune - noi pe cind am ajuns in dreptul deserturilor eram deja satui, n-am stat sa le studiem).
Imi plac costumele lor populare, imi plac dansurile lor.
Asa ca...a fost o zi frumoasa azi.Cind ne-am intors de-acolo am intrat la un magazin sa cumparam niste perdele si o draperie, si am iesit cu 3 covorase pentru dormitorul mare ... bune si alea, ca si asa ne trebuiau.
Acuma ar cam trebui sa ma culc, desi mie-mi miroase parca a cafea de la voi.Aici e 12 noaptea, la voi e 10 dimineata.
Va pup si intru cum ma trezesc, dimineata.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dianaiulie2009 spune:
Mihaela si Camy mersi pentru descrieri , macar asa sa mai stim si noi ce se mai intampla in lumea asta ...
Azi dimineatza ne-am uitat si noi la caseta din Grecia si m-a apucat asa o nostalgieeee ... mai fetelor eu m-am indragostit de Grecia , tare frumoasa si limpede si calda e apa , oamenii nu sunt stresati si agitati .... anul viitor cred ca vom merge in vreo insula , imi povestea cneva care a lucrat acolo timp de 9 ani de zile ca adevarata Grecie incepe de la Atena in jos , in partea de sud e foarte cald incepand din luna mai pana in octombrie tarziu ... ne-a recomandat insula Rhodos , Corfu ... cred totusi ca vom alege Rhodos , acolo fiind si Colosul din Rhodos , una din cele 7 minuni ale lumii ...
Camy am vazut pozele si mi-am reamintit de concediu !!!
Mihaela asteptam pozici si de la tine ...
Duminica placuta !!!
P.S. Eu sunt in cautare de oferte pentru Revelion , daca aveti ceva "ponturi" va rog sa mi le "vindeti" si mie ... caut ceva cu piscina ....
dianaiulie2009 spune:
Otilia multa sanatate ... si eu am fost acum vreo 3 saptamani racita cobza si am luat amoxicilina , paracetamol sinus ... tu ai fost la un dr. sau te tratezi dupa ureche ? Sa nu fie ceva pulmonar , ai grija de tine ...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
silvana_salajan spune:
Adriana, ma tratez dupa ureche numai cu algocalmin si paracetamol sinus. Cand mi-e mai bine, cand parca ma ia cu ameteli. Eu cred ca e vreo viroza. In fiecare an imi zic ca imi fac vaccinul antigripal inainte sa inceapa scoala si apoi nu il fac. Si iau toate bolile de la toti copii. Parca sunt si eu de-o varsta cu ei!!(la cap precis ) Va
si mai vin.Ia treceti cu toate la raport!!!!!!!!!
piticutz spune:
quote:
Originally posted by silvana_salajan
Cami, de ce ai pus pozele alea cu mancare? Ca amuaici.
Las ca nici eu nu mai minc asa ceva pina la anu pe vremea asta(cind ma duc iar).
![](icon_smile_big.gif)
Adriana, ma bucur ca iti plac pozele.Intr-adevar, si mie mi-ar placea sa merg in Grecia, eeee...dar din pacate, eu deocamdata sint departe de asa ceva...
dianaiulie2009 spune:
Noi am fost o tura pe la Magazinul Copiilor sa ne jucam ca e tare frig pe-afara ... sunt niste carti minunate pentru copilashi pana-n 4-5 ani cartonate si educative ...
Ma duc sa fac baitza fetelor , apoi le citesc o poveste din carte ( nu m-am putut abtine si am luat si eu una ca tare frumoase sunt ... ) , asa ca ne re-auzim dimineatza la cafelutza .
Camy te las pe tine "de garda" la facut cafeaua ...
piticutz spune:
quote:
Originally posted by silvana_salajan
Cami, de ce ai pus pozele alea cu mancare? Ca amuaici.
am mai vrut sa zic ca, daca stii ca ti se face pofta usor, de ce nu inventezi un filtru pentru computerul tau, sa nu iti arate imaginile cu mincare...?Macar pina iti mai trece...
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
silvana_salajan spune:
quote:Vezi tu, mie imi place sa privesc, soo oi fi masochista? Ca ma chinui intr-un hal....
de ce nu inventezi un filtru pentru computerul tau, sa nu iti arate imaginile cu mincare...?Macar pina iti mai trece...
![](pupic.gif)