Fara masa la gradi cu orar prelungit?

Fara masa la gradi cu orar prelungit? | Autor: eloise

Link direct la acest mesaj

O prietena care si-a inscris copilul la gradinita de stat cu program prelungit m-a rugat sa postez intrebarea aceasta. Poate sa opteze pentru un program scurt, adica fara masa si somn? Sau este obligata sa plateasca contributia pentru masa indiferent cat lasa copilul la gradi? Unde se poate gasi o reglementare legala in acest sens?

I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.

Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...

~*~My dear old pics~*~

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Da, si pe mine ma intereseaza acest lucru. E cineva care procedeaza asa? Ia copilul la pranz chiar daca este inscris la program prelungit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

raspund cu o intrebare, de ce nu inscrie copilul la o gradi cu program normal de stat unde nu costa nimic, iar locurile de la gradinitele cu program lung le-ar lasa libere pt cineva care chiar are nevoie de un astfel de program?

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marene spune:

Noi suntem inscrisi la o gradi de stat cu program prelungit. Gradinita are program prelungit insa noi am optat pentru programul scurt care presupune ca mananca dimineata si la pranz. Eu insa nu-l las decat dimineata sa pape acolo si-l iau inainte de masa de pranz.

Nu este nicio problema sa procedezi asa cu conditia sa platesti INTEGRAL contributia de hrana / luna, adica 7 RON / zi. Noua asa ni s-a spus de la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

si noi santem inscrisi la gradi de stat cu program prelungit, insa Cristi ramane pana la ora 13 acolo. Mananca acolo micul dejun si pranzul, iar gustarea o primeste 'la pachet". Eu stiu ca trebuie sa platesti masa, indiferent daca mananca sau nu copilul acolo.
Vorba vine ca mananca, am mai scris eu pe forum, e atat de mofturos si nu-i place mai nimic din meniul de la gradi. Asa ca platesc 2 mil pe luna aproape degeaba

Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Cel mai bine il inscrieti la gradinita cu program scurt ca si asa sunt locurile f.limitate la gradinitele cu program lung.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Maninca sau nu maninca mi se pare aiurea sa nu-i puna si lui o farfurie.Daca-i este pofta?Solutia ar fi sa mearga la gradinitele pina la 12 unde sint in programul laptele si cornul si primesc toti gratuit de la stat.Intradevar par bani aruncati pe geam daca nu maninca,insa ei capata deprinderea de a minca in timp,cind ii razbeste foamea sau le e pofta.Cred ca ar fi frustrant sa-i spuna mama ta nu a platit si tu nu primesti.Luni eu l-am dus la prinz ,pentru ca a fost la doctor la consultatie si pentru ca nu am anuntat in prealabil mi s-a spus ca trebuie sa intrebe daca o sa-i poata da mincare si sa astept un pic.Mi s-a pus pe suflet deoarece Rares fiind obisnuit sa primeasca mi-a spus de cum a intrat pe usa si a vazut pregatirile:A micare(a se citi mincare)! Daca nu i-ar fi dat ar fi fost jale! Nici el nu prea maninca dar macar e in rind cu lumea.Au fost zile in care mi s-a spus ca n-a mincat nimic.Am fost disperata dar inca mai sper....Ca sa intelegi ca ei sint ca fratii acolo, o sa-ti dau un exemplu:eu ii duceam pentru dimineata lapte cu cacao cu paiul,la cutie si ieri mi-a spus doamna ca a luat doar citeva guri, ca a mincat ceai cu copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Daca singura gradinita aproape de casa e una cu program prelungit, atunci nu o sa mearga cu copilul cine stie cat de departe pentru una cu program scurt. Daca ar fi invers, as intelege! Si doar nu o sa lase copilul la program scurt permanent, probabil peste cateva luni o sa o lase la program lung... Cum sa mute apoi copilul la alta gradi?! Sa nu exageram, din dorinta de a fi PREA corecti. Si eu am de gand sa-l dau pe Bogdan la gradi de langa casa, care are program lung, insa la inceput il voi duce pana in 12, sau poate il las si la masa de pranz, deci il iau la 13-13:30. E alegerea mea. Dar e clar ca voi plati masa. Nu este cantina acolo, ca sa se duca copilul sa plateasca masa pe loc, nu scrie nimeni pe un registru cati copii au mancat in ziua x, ci cati au fost prezenti. E absolut normal, unii pot sa sara peste masa doar pentru ca nu au chef de mancare. Platesc sau nu masa?

Prietena ta, Eloise, ar trebui sa "posteze" intrebarea la gradinita respectiva, nu pe forum, ca sa spuna lumea ce gandeste despre o regula existenta intr-o gradinita, ori sa zicem noi aici ce ne-am dori. De ce oare ne complicam noi vietile inutil? E clar ca raspunsul la intrebarea prietenei tale este unul singur, il gaseste clar si raspicat la gradinita la care merge copilul, nu aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am copilul la o gradinita de stat cu program lung. Inca de la inceputul anului ni s-a spus ca, desi in grupa sunt inscrisi 23 de copii, locuri de dormit sunt doar 15, asa ca restul...pleaca acasa. Cam asta e obiceiul la toate gradinitele. Din cauza locurilor putine accepta copii in plus fata de nr. de paturi, mizand pe faptul ca ii vor lua parintii acasa la pranz. Al meu sta si doarme la gradi, dar din cate stiu toata lumea plateste la fel. Dimineata, cand vin copiii, se pune masa. Cum ar fi ca unul sa primeasca micul dejun si altul nu? Sa zicem ca la pranz e mai simplu, ca-l ia acasa si nu vede/pofteste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Eu sunt in aceeasi situatie: 40 de copii in grupa, 20 de paturi. O iau acasa la pranz, dar mi-ar conveni sa o duc la 9 (dupa ce se serveste masa) si sa o iau la 12. Mi s-a spus ca trebuie facuta nu stiu ce cerere la Minister , dar mi s-a sugerat ca e posibi ca cei de acolo sa imi transfere copila la o alta gradi, ceva mai departe, care desi e tot cu orar prelungit are si accest program (scurt). Nu am inteles mare lucru cum de unele au si altele n-au. In fine, cert e ca exista solutii, daca exista bunavointa. Ce sa mai zic ca la noi la gradi masa pe zi e 10 lei...
Este cat se poate de normal sa poti sa lasi sau sa nu lasi copilul la masa in cazul in care nr-ul de copii in grupa este oricum mult peste cel de paturi, deci nu ocupi locul NIMANUI. In fiecare dimineata se face prezenta, se stie exact cine si cati copii sunt la masa, deci nu este nici o problema. Daca copilul lipseste i se dau banii inapoi pe zilele respective.
Atata timp cat noi acceptam ORICE, sa ne fie de bine! Dupa cum vad mai sus ajungem chiar sa ni se pare normal sa platim un serviciu de care nu beneficiem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Anca, este singura gradinita unde fetita mea a fost inscrisa legal, adica a indeplinit conditiile de inscriere (fara spagi si alte idiotenii)... Are doar proram preluingit si nu sunt convinsa ca vreau sa o dau la program scurt... Dar mai avem si o bona pe care o platim fie ca sta fie ca nu sta cu fetita si vrem sa alternam cumva treburile in beneficiul nostru bineinteles...

Mergi la inceput