reteta succesului in Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Daaaa..... Mai ales in Romania reteta succesului este munca si pregatirea profesionala!...

Probabil ca atunci nu stiti ce-s alea pile, cunostinte, relatii, cadouri, si altele. Sint inexistente pe piata muncii din Ro.

100% cu Simina.. in ro orice reteta de succes trebuie sa contina: "pile, mita si cadouri"

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

pt mathilda : Cati profesori universitari de renume (caci asta inseamna sa ai succes profesional in domeniul in care activezi) saraci cunosti?. Nu prea-mi vin in cap exemple concludente; dimpotriva, profesorii valorosi predau la mai multe facultati/universitati (unele particulare) , mai si scriu cateva carti (ca sa nu uite ce au gandit odata), in consecinta castiga cat sa traiasca mai mult decat decent in Romania.
Cred ca astfel s-a ajuns la o normalitate, cel care exceleaza intr-un domeniu sa aiba si un confort material implicit. Nu e nimic absurd.
Concluzionand poti avea multi bani fara sa ai "succese in ramura" doar daca castigi la loto, invers doar daca traiesti intr-o societate inechitabila. Sper ca odraslele noastre sa considere normalitate relatia asta de genul cauza-efect, succes profesional-succes material.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Siguranta de sine;
lipsa (mai mult sau mai putin totala) de scrupule;
relatii;
minte "rodata";
sansa.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gaby

buna
as incepe cu multa munca, apoi noroc si ... tot ce ai insiruit tu. Dar, nu exista retete perfecta, poate doar combinatia ideala:))

lucrurile s-au mai miscat in ultimi ani, dar in mare suntem la fel...avem nevoie de ideii si munca, noroc si valoare...daca ai astea...ai sanse de succes!

gaby

omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro

Esti idealista; succes inseamna 80% noroc+relatii si ce mai vrei tu, si 20% transpiratie. Daca vorbim de succes adevarat.
Daca vrem sa vorbim vorbe - atunci e cum zici tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

1.INTELIGENTA EMOTIONALA
2.PREGATIREA PROFESIONALA
3.OPTIMISMUL (desi asta e inclus la primul punct,dar am vrut sa il subliniez)
Pentru cele ce se hlizesc la astea, le pot spune ca-s la al patrulea loc de munca super, gasit dupa anunturi in ziare in 1990 si 1997 si de pe net in 2005 si 2007 A urmat un interviu si basta.Ce-i asa complicat? Evident la primul am fost contabila,la al doilea economist,la alt treilea contabil sef si la ultimul sunt director economic.Totul e sa nu pretinzi mai mult decat ti se cuvine.
Bine eu si am o meserie seaca,dar asta o am,cu asta defilez

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> INTALNIRE CU ANDA

Mergi la inceput

Cred ca ar trebui sa clarificam intai ce inseamna ptr fiecare succes.

Eu una consider un om de succes Bill Gates. (ex cel mai la indemana, si primul care imi vine in minte cnd spun "om de succes").

Deci - ptr mine "om de succes" - se aplica la o scara restransa de oameni.
Nu m-am gandit niciodata ca a fi director inseamna a fi un om de succes. Mai ales ca de ex la un moment dat, ca debutant, in mediul privat, castigam intr-o luna de 1.5x salariul unui director (RH) dintr-o mare companie de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da tu spic de griu...esti de acord ca "inteligenta emotionala" e foarte importanta sau nu?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

Da tu spic de griu...esti de acord ca "inteligenta emotionala" e foarte importanta sau nu?

A ton avis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Am trecut prin aceeasi experienta ca si tine prin 1997-1999,pana la urma am renuntat la afacere caci trebuie sa fii f.egoista,sa ai fler,sa ai inima de piatra,si putin ajutor divin,pe langa pile si bani muuulti.Bancile-hm,sunt doar ca sa ruleze banii altora si sa ia comisionul,nicidecum sa investeasca in afaceri prin imprumuturi pe termen lung.

quote:
Originally posted by roxanal

pai acum catva timp ti-as fi spus ca munca si ceva bani..insa acum nu stiu ce sa mai zic..io muncesc tare..si pun suflet si pasiune in ceea ce fac..insa desi am o meserie cautata si as fi gata sa invat in continuare, nu pot sa-mi dezvolt o afecere proprie ptr ca : nu am destui bani si nici o banca nu e de acord sa-mi imprumute decat foarte putin...si..ce sa fac, continund asa..o sa ajung la batranete ? mi-as fi dorit sa fac mai multe si credeti-ma ca numai de dorinta de munca nu duc lipsa..si totusi nu reusesc...n-am nici pile...asa ca...ar trebui sa ma resemnez..si totusi n-o fac..o sa incerc sa fac ceva...am mai observat ca tb sa intelegi ca o afacere cinstita 100% nu poate exista in Romania, deoarece fiscalitatea este atat de grea ca nimeni nu rezista 100% cinstit(nu-ti permiti saalariul real pe cartea de munca, sa-ti declari toate veniturile, etc)

tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

O precizare: toate firmele alea 4 unde am lurcrat sunt private ,nu de stat.

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> INTALNIRE CU ANDA

Mergi la inceput