reteta succesului in Romania

reteta succesului in Romania | Autor: Oliv75

Link direct la acest mesaj

Buna
Exista o reteta a succesului pe plan profesional? In urma cu cativa ani ma gandeam ca daca intr-adevar exista o reteta a succesului, in cele mai multe cazuri nu are aplicabilitate si in Romania Acum parca s-au mai schimbat lucrurile sau am imbatranit eu si sunt mai ingaduitoare?
Ce credeti ca ne trebuie pentru a avea succes in Romania? ... talent, cunostinte, tupeu, bani, pile, curaj (ceva de genul "ce pierd daca incerc? lanturile ca proletariatul)?
Este diferit acest tipar al succesului fata de alte tari?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Ca peste tot in lume este important networkingul (oamenii pe care ii cunosti, la care ai acces, care eventual iti sunt prieteni).
Si apoi daca mai ai si o educatie solida si niscaiva experienta profesionala, restul se rezolva, ambitie sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

ia sa-mi dau eu cu parerea in necunostinta de cauza (sper sa raspunda si cine se simte direct vizat)
cred ca pt succesul masurat in bani e valabil tot ce ai enumerat , probabil procentul de pile sa fie ceva mai mic decat in urma cu 10 ani , insa daca e vorba de succes ca valoare complexa , incluzand criterii spirituale , morale , culturale ,consider ca talentul , ambitia , tenacitatea si efortul te duc in varf.
acuma si in politica exista cariere , si pilele (folosite cu talent) sunt de baza la noi in tara (inca).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

buna
as incepe cu multa munca, apoi noroc si ... tot ce ai insiruit tu. Dar, nu exista retete perfecta, poate doar combinatia ideala:))

lucrurile s-au mai miscat in ultimi ani, dar in mare suntem la fel...avem nevoie de ideii si munca, noroc si valoare...daca ai astea...ai sanse de succes!

gaby


omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Eu as zice ca in primul rand trebuie sa crezi in ceea ce faci, sa pui suflet, pasiune in activitatea ta.
Mai trebuie in mod obligatoriu sa detii cunostiinte cat mai multe legate de domeniul in care lucrezi, sa fi la curent cu tot, sa ti pasul cu evolutia societatii pe toate planurile ei.
Comunicarea, este un ingredient de baza in reteta succesului si cand spun asta nu ma refer la "pile" (nu imi place cum suna, suna meschin). O buna comunicare deschide oportunitati si leaga relatii solide intre oameni cu aceleasi preocupari si stiti zicala "unde-s doi puterea creste".
Principiile de viata, o scara de valori corecte, educatie, autoeducatie si mult bun simt sunt alte lucruri care atarna greu in balanta succesului.
Inchei spunand ca nu in ultimul rand, perseverenta si ambitia fac de asemenea diferenta.
Va urez o zi frumoasa si mult succes in tot ceea ce faceti!
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

pai acum catva timp ti-as fi spus ca munca si ceva bani..insa acum nu stiu ce sa mai zic..io muncesc tare..si pun suflet si pasiune in ceea ce fac..insa desi am o meserie cautata si as fi gata sa invat in continuare, nu pot sa-mi dezvolt o afecere proprie ptr ca : nu am destui bani si nici o banca nu e de acord sa-mi imprumute decat foarte putin...si..ce sa fac, continund asa..o sa ajung la batranete ? mi-as fi dorit sa fac mai multe si credeti-ma ca numai de dorinta de munca nu duc lipsa..si totusi nu reusesc...n-am nici pile...asa ca...ar trebui sa ma resemnez..si totusi n-o fac..o sa incerc sa fac ceva...am mai observat ca tb sa intelegi ca o afacere cinstita 100% nu poate exista in Romania, deoarece fiscalitatea este atat de grea ca nimeni nu rezista 100% cinstit(nu-ti permiti saalariul real pe cartea de munca, sa-ti declari toate veniturile, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Se pare ca inteligenta emotionala explica multe

"Ne-am întrebat adeseori ce ii face pe unii oameni, cu un coeficient de inteligenta mediu sau chiar scazut, sa reuseasca in cariera. Ce ii face pe altii, cu un IQ ridicat, sa aiba esecuri, sa stagneze în cariera. Raspunsul la acest aparent paradox este modul în care fiecare dintre ei isi foloseste inteligenta emotionala (EQ).

Chiar daca o persoana are suficiente cunostinte si idei inteligente, daca nu isi cunoaste si nu reuseste sa-si gestioneze emotiile si sentimentele, poate întampina dificultati in incercarea de a-si construi relatiile cu ceilalti sau o cariera profesionala de succes. Persoanele cu un inalt grad de autocunoastere isi dau seama cum sentimentele lor ii afecteaza, atat pe ei, cat si pe cei din jur.

Dezvoltarea inteligentei emotionale ne permite sa ne punem în valoare aptitudinile intelectuale, creativitatea. Ne asigura reusita, atat în plan personal, cat si în cel profesional."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu il astept pe Guestus, sa vina sa ne explice el.


Felicia

Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Un ingredient al retetei succesului poate ar fi perseverenta si increderea in fortele proprii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

eu nu cred ca exista o reteta a succesului nicaieri in lume- sunt multe persoane care dupa ce s-au imbogatit, scriu o carte despre reteta succesului- te imbeti cu apa rece.
poti castiga la loto- e o reteta a succesului?
acum- OLIV- ce vrei sa spui - reteta a succesului pe plan profesional? caci poti avea mare succes pe plan prof- de pilda daca iti doresti sa fi 1 prof univ si esti at. ai succes.vrei sa spui si material? poti avea succes material si fara succes profesional. si invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Daaaa..... Mai ales in Romania reteta succesului este munca si pregatirea profesionala!...

Probabil ca atunci nu stiti ce-s alea pile, cunostinte, relatii, cadouri, si altele. Sint inexistente pe piata muncii din Ro.

Mergi la inceput