Mamici de Martie-Aprilie 2008(18)
Raspunsuri - Pagina 4
Kya spune:
Naty Azytroxul este acelasi lucru ca Sumamedul, nu inlocuitor. Substanta activa este azitromicina, si diferenta intre cele 2 medicamente este strict denumirea comerciala si faptul ca sunt facute de 2 firme diferite. Dar este acelasi lucru. Azytroxul este facut de Zentiva si Sumamedul de niste polonezi parca.
Mai exista si Azitromicina Sandoz, facuta de Sandoz.
Sumamedul nu prea mai exista in depozite. Dar poti sa iei cu incredere Azytrox, pentru ca este absolut acelasi lucur. Vezi doar sa corespunda concentratia.
Multa sanatate!
A inceput o mare dragoste
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
mami_papatot spune:
eu sunt putin ingrijorata pentru ca mi-am adus aminte ca am citit intr-un articol ca unui uter retrovers ( ceea ce posed) i se poate intampla sa nu duca sarcina pana la capt ... plus ca m-am mai intalnit cu cineva (are acum 2 fete mari ) care mi-a spus ca pe la 3 luni, uterul nu se mai dilata ... adica nu crestea pe masura ce avansa si sarcina ... si a trebuit sa faca tratament (la ambele sarcini) pentru ca altfel pierdea sarcina ...doctoresul l-a ultimul control mi-a spus ca este totul in regula si cand l-am intrebat cum este uterul (eram curioasa daca imi va spune si el ca este retrovers) mi-a raspuns ca un uter gravid nu poate fi recunoscut ca retrovers, pentru ca isi ia forma in functoie de cum se dezvolta sarcina ...
mami_papatot 11+
http://community.webshots.com/user/mami_papatot
delphin spune:
la ! Hop si eu!
Mi-am cam facut de cap azi dar acum promit sa stau linistita pana pe la 16h. Am fost la sala azi, ca-mi spuse sotul ca e curs de stepp( ca al tau sovi) cu un nou prof. M-am dus si eu de curiozitate...e bine, dar nu-mi place, am facut si eu 30' dupa care m-am pus pe margine si m-am uitat timp de vreo 20 min. apoi am plecat la sala de forta sa incerc noile aparate, caci la fel mi-a zis sotul ca sunt aparate noi. M-am simtit atat de bine ca nu am vazut cand au zburat 2 ore. La 10h10 incepea cursul de stepp, eu am plecat de la sala la 12h10 caci incepuse sa se aglomereze.
Kya, eu nu vreau sa-ti stric bucuria, daca vrei, nici nu tine cont de ce am scris, dar asa m-am bucurat si eu cam in aceeasi perioada de sarcina ca si tine. Si eram atat de incantata!!! Doctora mi-a dat repede cu firma in cap ca nu e posibil si ca sunt intestinele. E drept ca apoi ma ingrijoram tare de ce eu nu simt si alte fete simt! dar asta e, unele sunt mai putin sensibile, asa ca mine si abia acum simt paaarca o adiere prin burtica.
va urez ciripeala placuta, fug la dush, apoi poate invat si eu ceva caci maine am cursuri.
Cory...unde esti? Simo, cand vii? la toate celelalte si bun venit noilor burticute!
Editez, pt. nicol: Fie ca mama ta vrea sau nu, va trebuii sa-i puneti pampersul. E inca micuta si speriata de cea oala, puiuta tau. Nu-o mai obliga, las-o in baie si lasa-l sa vada cum faci tu pipi la wc, nu sa-i arati alte alea, doar spune ca mergi sa faci pipi si poti sa lasi usa intre-deschisa cand esti numai cu el acasa. La mine Seb a facut direct la Wc, oala nu i-a trebuit si si eu am avut o tentativa la 9 luni la sfatul soramii ca se pun copii la oala la 6 luni. Parca ei pot face pipi la comanda.. sa stii ca nu e cu rautate, dar ai sa vezi cand va fii pregatita, puiuta ta singur va cere. LA mine cand a fost curat, cam pe la doi ani si doua luni, a fost curat zi si noapte! si curaj.
pozici
bb2
burticutza
mami_papatot spune:
si tot legat de asta va mai intreb ceva voi cum stati cu ...nu de alta dar mie mi-e teama (si la asta contribuie mult si florinelul, cu temerile lui ) ca nu cumva contractiile de dupa sa nu-i faca rau lui bebe ... adica eu nu simt nimic in neregula pe acolo ...
doctoresul imi spusese sa nu facem prostioare o perioada de 10 zile in care am facut tratament cu utrogestan ... dar pe urma nu a mai zis nimic ... voi ce stiti? adica ce stiti din experienta personala , ca asa din articole, am citit si eu destule ...
mami_papatot 11+
numeioana spune:
Eu l-am simtit prima data pe bebe la 15 saptamani si toata lumea imi spunea ca e prea devreme... Si totusi eu sunt sigura ca bebe a fost, pt ca si acum simt aceleasi miscari dar mult mai dese si mai puternice...
Pupici!
Ioana
18+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
nicol_conte spune:
Mami_papatot eu te sfatuiesc sa nu te ingrijorezi si sa nu incepi sa-ti faci ganduri negre.Ca sa te mai linistesti hai sa-ti spun ceva:si eu am un uter usor retrovers,mi-a spus asta o doctora acum cativa ani(apoi mi-au confirmat si altii)cand m-am dus sa-mi fac niste controale de rutina inainte de a ramane insarcinata prima oara.Mi-a spus sa nu-mi fac griji ca nu e nimic grav,doar ca s-ar putea sa nu raman gravida chiar asa repede si sa nu disper.Am ramas dupa vreo 3 luni,nici prea greu dar nici din prima,si acum la a doua sarcina am ramas pe neasteptate.Am avut chiar si o nastere foarte rapida si foarte usoara ca nici epidurala nu au apucat sa mi-o mai faca,desi ma plimbam cu ea de 2 luni in rucsac...asa ca fi optimista si gandeste pozitiv
mami,tati si Alexia
bebe2
Nicol9+ si Alexia(24aug2005)
numeioana spune:
La capitolul "love" noi stam foarte prost... Si totul din cauza utrogestanului pe care l-am luat 2 dimineata, 2 seara si curgea tot timpul, din cauza asta jenandu-ma fata de sot. El nu intelege si crede ca-l resping, dar parca de atata timp de cand nu am mai facut nimic nu mai am niciun chef sa mai fac ceva.
Daca nu aveti interdictii din partea ginecologului, nu e niciun fel de problema. Mie doctorita mea mi-a spus "mai batraneste si mai rarut..." asa ca m-am speriat si n-am mai facut deloc!
Ioana
18+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
delphin spune:
Mamicuta care papa tot, fa maica alea ale fara frica. Te opresti in clipa in care ai dureri. La mine si la prima sarcina si la a doua nu a schimbat nimic faptul ca sunt insarcinata, poate doar pozitiile aplicate. acum stam pe tusa caci nu vreau sa-i dau infectie urinara, mai am tratament si asta seara, apoi unda verde....dar si asa am pus prezervativ o data.
Si incearca sa-l linistesti si pe Forinel atau, nu ajunge el pana la bb, sa stea linistit, iar contractii...faceti voi linistiti.
pozici
bb2
burticutza
Kya spune:
quote:
Originally posted by mami_papatot
si tot legat de asta va mai intreb ceva voi cum stati cu ...nu de alta dar mie mi-e teama (si la asta contribuie mult si florinelul, cu temerile lui ) ca nu cumva contractiile de dupa sa nu-i faca rau lui bebe ... adica eu nu simt nimic in neregula pe acolo ...
doctoresul imi spusese sa nu facem prostioare o perioada de 10 zile in care am facut tratament cu utrogestan ... dar pe urma nu a mai zis nimic ... voi ce stiti? adica ce stiti din experienta personala , ca asa din articole, am citit si eu destule ...
mami_papatot 11+
Si noi, si noi! La fel mi-a spus si mie Parvu, pe perioada Utrogestanului, no monkey business! Dar Utrogestanul a trecut, si iote ca tot mi-e putin frica. Sau putin mai mult, pentru ca tot amanam - sa nu pateasca bebe ceva.
A inceput o mare dragoste
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
sovietica spune:
Naty, draga de tine, ce tre sa fie la capu tau acum. Gandeste-te ca nimic din cele prin care treci nu e de nerezolvat, cu atat mai putin ureaplasma. Mai ales ca tu ai decis sa o tratezi. Sa nu crezi ca eu sunt mandra de mine ca eu nu iau antibiotic!! Imi e tare frica de decizia asta originala. Dar, DD cu mila!
Ar fi tare bine sa reusiti sa va spovediti amandoi inainte de casatorie. O binecuvantare in plus de la DD nu strica niciodata.
Kya, pup burtica jucausa
MamiP eu zic ca nu are rost sa iti faci ganduti negre cu uterul retrovers, dr-a mea a zis ca sa nu imi fac nici un fel de griji, ca sa nu mai zic ca eu ma trag dintr-o familie numa cu utere retroverse si cu nasteri super naturale si cu neste copii super! Vezi si tu ce iti zice dr.
A, si intrebasesi cum e cu viata de sub plapuma? E bunaaa! Asa, mai incetut si mai gingas, si parca e si mai dragut asa! -si e cam o data pe saptamana.
Delfinuta, ai grija sa nu ridici greutati la sala de forta
sovi 9+
http://community.webshots.com/album/560779944thEVjK