Inca o viata in Emiratele Arabe
Raspunsuri - Pagina 6
luxe spune:
Adiere..;eu te inteleg foarte bine...nu stiu, parerea mea e ca trebuie sa ai si putin noroc in viata pe langa celelalte..!! Eu daca as vrea sa traiesc acolo,sigur toate cele spuse de tine mi-ar fi foarte importante..!! Eu zic ca daca te duci intr-o tara deosebita si foarte diferita de ce cunostem noi te supui regulilor lor(asta apropo de tanga si etc ). Si apoi, spune-mi tu o tara unde totul este roz ?? Nu ai sa gasesti...!!!
Deci ce zici tu e ok ptr cei ce vor sa locuiasca acolo! Dar eu ca un simplu turist...caut doar ceea ce e frumos si minunat...chiar daca e doar suprafata poleita pe care ei o vand strainilor...dar eu intr-un concediu vreau sa ma simt....bine.!..daca au lucruri deosebite de vizitat , de ce nu ??
ache spune:
Adiereamarii, imi aduc aminte de tine ca ai deschis acum ceva vreme un subiect in care intrebai despre viata in Emirate, ca vrei sa pleci la sotul tau si sa-ti cauti servici in domeniul medical...imi pare rau ca lucrurile nu au mers pt. voi asa cum va doreati, dar pana la urma impresiile tale sunt pur personale, in urma catorva luni (presupun) traite aici fara job...nu-mi place ca generalizezi si califici oamenii atat de usor.
Eu traiesc si lucrez aici de mai bine de 5, ca arhitect. Am venit imediat dupa ce am terminat fac. si desi nu au fost toate perfecte de la inceput (n-aveam experienta, si mai ales de golf)...dar ne e f bine, mult mai bine decat in Romania, profesional am capatat experienta cu mult mai multa decat as fi avut sansa acasa, fara pile sau dat din coate. Am venit aici pt. un job mai bun, nu pt. cetatenie sau legi speciale ...oare nu-i normal in orice tara ca localnicii sa fie favorizati de lege la ei acasa? Sau ai vrea sa-si imparta petrolul cu noi?
Scriai mai devreme ca nu ai da muntii din romania pe desertul de aici...ce legatura au una cu alta, tu veneai pt. un job mai bine platit, nu-ti "vindeai" tara...si apoi nu inteleg, ai vrea sa vezi aceleasi peisaje peste tot in lume...eu zic ca fiecare loc are farmecul lui aparte. Trebuie numai sa ai deschiderea necesara sa poti vedea si simti asta.
Probabil ca localnicele se uitau si ele la tine precum te uitai si tu la ele, ca eu n-am mai auzit pe nimeni sa se vaite de asa ceva. Sa te plimbi singura pe strada e safe si nu se ia nimeni de tine, doar daca suferi de mania persecutiei poti zice ca se uita nu stiu cine stramb la tine. Da, legal nu aproba traitul in concubinaj, dar atat vreme cat nu deranjezi pe nimeni te lasa in pace, nu-ti bate politia la usa sa te ia de urechi...vaneaza in principal grupurile cu droguri, prostitutie si alte cele.
Zici ca-i scump sa traiesti aici...funny...ca vara asta am fost 3 saptamani in vacanta acasa si, in afara de chirii, toate sunt mai scumpe acolo, evident si salariile mult mai mici.
Asta sa fie singura ta nemultumire, ca nu puteai purta tanga la Wild Wadi...in rest, sanatosi sa fim.
Iti doresc mult succes in continuare, oriunde te-ai stabili. Si mai multa deschidere spre nou.
anca
12+
ache spune:
Pai vezi tu, buba-i si mai mare...zici ca esti purtator de cuvant si imparti oamenii in albi si mai putin albi, si ce inseamna indian? e mai putin decat un om? chiar si cel ce cara bagajele la mall face un ban cinstit sa poata trai...si ai fi mirata cati dintre ei sunt licentiati acolo in India, dar vezi tu, viata e nedreapta de cele mai multe ori. Rasismul, bata-l vina! Asta nu vine din experienta personala.
Cam asta m-a deranjat la mesajele tale...te deranjeaza arabii ca-s arabi sau ca-s frustrati, indienii ca nu-s albi ...corecteaza-ma daca am inteles gresit.
anca
12+
tatiana87 spune:
Buna ziua,tuturor.As avea o intrebare,o rugaminte pentru cele care locuiesc in Emirate...fiica mea e plecata in Abu Dhabi, a plecat doar de o luna; face un curs de stewardese...mai are putina scoala si apoi o sa lucreze la o companie aeriana din Abu Dhabi.Ii place mult acolo, conditiile de cazare sunt excelente, a terminat si cu examenele mai grele, a primit viza de lucru pe trei ani, a primit deja si ceva bani, deci pana acum e bine.
Mi-a spus ca ar vrea sa-i faca o surpriza surorii ei, care e in tara, si sa-i trimita un colet cu ceva maruntisuri(cat isi poate si ea permite, pt. inceput).Daca ati putea sa-mi spuneti cum ar fi mai ieftin sa trimita coletul? prin posta, prin firme de curierat? si eu la primirea coletului va trebui sa platesc ceva taxe? Eventual ceva magazine cu preturi mai accesibile? Deocamdata nu a avut prea mult timp ca sa tatoneze piata, asa ca orice sfat e binevenit.Multumesc.
anky spune:
quote:
Originally posted by Adiereamarii
Un loc frumos,dar scump si doar pentru turisti.Cam asta e parerea mea despre Dubai.Inainte sa plec am citit tot felul de articole frumoase,minunate despre Dubai.Nu am gasit,insa,nicaieri,si la ce sa te astepti daca stai mai mult.Sunt suspiciosi daca mergi singura acolo,inca din aerport se uita ciudat.Ele,femeile localnice,au o privire frustranta la vederea europencelor.La parcurile de distractii acvatice,trebuie sa porti slip normal,nu tanga,altfel primesti reclamatii.E plin de indieni,au impanzit Dubaiul,te lovesti de ei si fac in asa fel sa aduca un indian,nu un alb,in posturi mai bune.Nu ai voie sa locuiesti in concubinaj,sub nici o forma.ar mai fi multe de spus,nu doar opulenta la vedere e in dubai.Sunt totusi parte din lumea araba,nu ii intelegem in totalitate.Nu au constitutie,chiar daca sunt deschisi spre nou,legile sunt facute pentru ei.Nu primesti cetatenie niciodata,ci doar rezidenta temporara.Trebuie stiute si astea,te poti intalni cu ele acolo,si tu cunosti doar partea buna.Am simtit nevoia sa le spun,pentru ca daca le stiam dinainte,stiam si ce sa fac.
Sincera sa fiu nu s-a uitat nimeni ciudat la mine si deh...sint si blonda
E drept ca nu am avut nici fusta mini si nu aveam nici sinii la vedere .M-am inteles bine si cu localnicele cu care am vorbit,cred ca depinde mult si de persoana fiecaruia.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
"Happyness is the key to your heart"
anky spune:
quote:
Draga Anky,
Eu nu am generalizat.Probabil ca depinde de persoana fiecaruia.Dar mi s-a parut normal sa povestesec experienta mea,asa cum a fost.Ca turist e extraordinar,nu am negat.Nici nu vreau sa sustin ca ce mi s-a intamplat mie e etalon.De can amm intrebat despre Dubai,am urmarit,inainte de a pleca,toate postarile,fiind curioasa si mai mult de atat,pentru a-mi face o parere despre ce e acolo,stiindca voi sta mai mult.Nu am mai fost in tari arabe,era normal sa ascult si sfaturile celor care deja locuiau acolo.Am plecat cu sufletul deschis,dornica sa reusesc in ceea ce mi-am propus,chiar daca eram convinsa ca nimic nu e usor fara sacrificii.M-as duce in vizita oricand,merita,dar asta nu inseamna ca nu am voie sa adaug si critici,ca doar nicaieri nu e perfect.Nimeni nu iti da pe tava nimic,asta e clar.Ce m-a deranjat,a fost faptul ca s-a interpretat postarea mea ca pe un afront,nu ca o parere.Nu sunt o persoana excentrica,nu am remuscari si nici sentimente de frustrare.La mine nu a mers,asta e tot.Nu ma transform in etalon,e numai povestea mea.Nu m-am plimbat aiurea pe strazi,sa atrag priviri,dimpotriva.Am alergat zi de zi ,in speranta ca rezolv ceva.
Ok, probabil ca ti s-a parut ca s-au uitat ciudat la tine ori s-au uitat tocmai pentru ca areti foarte bine
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
"Happyness is the key to your heart"
ache spune:
quote:
Originally posted by tatiana87
Buna ziua,tuturor.As avea o intrebare,o rugaminte pentru cele care locuiesc in Emirate...fiica mea e plecata in Abu Dhabi, a plecat doar de o luna; face un curs de stewardese...mai are putina scoala si apoi o sa lucreze la o companie aeriana din Abu Dhabi.Ii place mult acolo, conditiile de cazare sunt excelente, a terminat si cu examenele mai grele, a primit viza de lucru pe trei ani, a primit deja si ceva bani, deci pana acum e bine.
Mi-a spus ca ar vrea sa-i faca o surpriza surorii ei, care e in tara, si sa-i trimita un colet cu ceva maruntisuri(cat isi poate si ea permite, pt. inceput).Daca ati putea sa-mi spuneti cum ar fi mai ieftin sa trimita coletul? prin posta, prin firme de curierat? si eu la primirea coletului va trebui sa platesc ceva taxe? Eventual ceva magazine cu preturi mai accesibile? Deocamdata nu a avut prea mult timp ca sa tatoneze piata, asa ca orice sfat e binevenit.Multumesc.
Tatiana, cred ca stiu unde lucreaza fata ta, daca zici ca e companie din Abu Dhabi. Eu mereu am trimis prin posta clasica, nu stiu nici o alta firma de curierat pt. Romania care sa fie mai ieftina. Preturile nu le mai stiu, pt. ca difera functie de nr. de kg. cu cat mai multe cu atat mai ieftin per kg., chiar nu renteaza un colet de 1 sau 2 kg, ca platesti aproape la fel cam ca la 5 kg...daca se duce la posta pp, e langa Madinat Zayed, ii dau cei de acolo toate info. si nu e aglomerat, e deschis si la pranz parca. Mai ieftin e sa ai cutia de acasa, sa nu o platesti pe a lor sau sa te trezesti ca nu corespunde marimea. Si nu recomand trimisul in regim de urgenta, adica 2 zile, ca tot in 2 saptamani ajunge...se pare ca posta romana le intarzie si mai dai si taxa de urgenta. In mod normal pachetul face intre 7 si 10 zile.
Taxa in tara nu platesti decat daca ccc coletul depaseste valoarea de 100 euro (asa era acum ceva ani), atat ca valoare declarata de cel ce trimite cat si in ceea ce priveste continutul...valoarea nu se refera la cat ai dat tu pe produse, ci la cum sunt listate la vama din Romania. Spre exemplu, orice tel. mobil era 80 euro, indiferent de val. lui reala. Banuiesc ca daca trimite haine sau maruntisuri si declara val. coletului sub 100 euro nu sta nimeni sa faca socoteala. Mai multe afli daca suni la vama. Si sa pastreze codul de colet, asa puteti verifica in orice moment unde se afla si eventual sa-l ridicati mai devreme. Mai ales ca vin sarbatorile de iarna si nu prea mai lucreaza posta.
anca
12+
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by luxe
Luna...foarte frumos...pacat ca nu erau mai multe poze !! Deci cea mai buna perioada ar fi ianuarie.....deja visez..!!!!
articolul respectiv este de fapt o postare de a mea de la calatorii si in mod sigur ar mai fi multe de spus dar la momentul postarii nici nu imi imaginam ca va aparea ca subiect deci nici nu am insistat prea mult la detalii
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
quote:
Am simtit nevoia sa le spun,pentru ca daca le stiam dinainte,stiam si ce sa fac.
cred ca situatia ar fi fost la fel,deoarece noi,ca persoane,nu putem schimba nimic
eu una,ii admir pe arabii locali (femei+barbati)pentru deschidera pe care o au fata de noi,strainii
de multe ori stau si ma intreb daca nu le-ar fi lor mai bine fara noi,rezidentii?
nu aglomeratie,nu trafic infernal, nu le-ar fi prejudiciate preceptele musulmane -
in mod sigur localii nici nu si-ar putea imagina viata fara rezidenti pentru ca ei sunt know-how -ul tarii.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
tatiana87 spune:
Draga Ache, multumesc de raspuns...ma gandeam si eu ca prin posta ar fi mai ieftin, chiar daca ajunge mai greu; mi-a spus ca e aproape de ea posta aia.Acolo sunt anumite perioade cand sunt reduceri? la haine ma refer...sau la electronice.