Inca o viata in Emiratele Arabe

Inca o viata in Emiratele Arabe | Autor: rhea

Link direct la acest mesaj

Sint romanca , sint arhitect si locuiesc in Emiartele Arabe Unite . Scriu mesajul asta ca o replica la punctul de vedere al unei compatrioate vis a vis de tara asta .
E intr-adevar o destinatie de vacanta extraordinara dar nu numai . Ma bucur de toate libertatile de care m-am bucurat si acasa : lucrez , i-mi conduc masina , ies la cumparaturi si neinsotita , ma imbrac la fel ca si in Romania , uneori si in fuste mai scurte , petrec timp cu prietenii la cite o cafenea , sarbatoresc Craciunul si Revelionul ca si acasa ( un bilet pentru doua persoane la Crowne Plaza anul trecut a costat 200 de euro , bani pe care multi dintre dumneavoastra ii cheltuiesc si in Romania pentru a petrece o noapte de revelion frumoasa ), ies pe plaja publica la sfirsit de saptamina impreuna cu familia si port costum de baie in doua piese( sint o multime de europeni si americani pe plajele publice din Abu Dhabi care nu renunta la modul lor de viata intr-o tara in care modul non-musulman a fost acceptat din motive pur economice : au nevoie de forta de munca educata ). Copiii mei sint fericiti aici : se distreaza pe plaja (chiar si pe plaje private uneori , contra unui cost al biletului de intrare de 25 - 30 de euro /persoana /zi - pret pentru adulti fara prinz ) , in mall-uri in ,,minioraselele'' pentru copii , se dau cu sania in Snow City , se bucura de frumusetea desertului, se plimba cu masinile de teren pe dunele de nisip . Se poate patina aici , se pot lua lectii de pian , de desen , de...orice .Ne petrecem vacantele in fiecare an in alta parte a lumii pentru ca de aici se poate obtine viza foarte usor pentru orice destinatie .Hong Kong , Anglia , Tailanda , India , Spania , SUA sint citeva dintre tarile unde ne-am petrecut vacante foarte frumoase .
O vila frumoasa cu doua dormitoare, mobilata avind bucataria dotata cu aparatura necesara poate fi cumparata la Abu Dhabi cu 180.000 de euro , 90% din valoare este oferita de catre banci pe un termen de 25-35 de ani . In Romania preturile nu sint cu mult mai mici ...dar salariile DA !
Am o multime de cunoscuti indieni , citiva dintre ei sint milionari in dolari si au facut banii astia in Emiratele Arabe Unite in 15-20 de ani.
Vedeti si dumneavoastra cit de mult conteaza din ce unghi privesti lucrurile !!!

cora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Frumos mesaj,bravo voua,tot asa!!!

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de tot ceea ce ai in continuare!
DAR..asa cum tu ai un punct de vedere,asa are si tipa care a scris ceva ce tie nu ti-a convenit,fiecare cu experienta lui,cu viata lui cu realizarile lui,cu prietenii lui!Unii milionari,altii ospatari!
Experienta de viata a fiecaruia este unica!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Rhea, subscriu la ceea ce ai spus tu. Eu sunt cetatean britanic, sotul la fel, insa avem o multime de rude din partea lui in Dubai. El este iranian.Avem si un branch la afacerea noastra in Dubai, iar vara asta ne-am cumparat si o casa acolo, ca tot mergeam foarte des. Prima mea fetita e nascuta in Dubai. Conditiile de trai si mie mi se par excelente,iar preturile, mult mai rezonabile decat cele de aici, din Londra. Am petrecut si noi sarbatori,vacante de vis in Emirate,si am ramas cu amintiri de neuitat.
Eu, una, m-am indragostit de Dubai. As vrea ca mai tarziu, dupa ce imi vad fetele mari si realizate, sa ma mut de tot acolo.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Spune si ceva de rau din EAU....ca de bine sintem toti satui pina peste cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

eu cred ca sa dai de bine se poate intampla oriunde in lume, la fel si sa dai de rau!
si mai cred in norocul omului. cred ca tu esti o persoana ff norocoasa! felictari!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornilia spune:

Rhea, sunt de acord cu tine. Exista un standard de viatza ridicat, ne permitem sa calatorim o data la 2-3 luni, sa petrecem weekend-urile intru-un spa\beach resort insa eu tot tanjesc dupa cele 4 anotimpuri si orasele europene care si-au pastrat arhitectura veche (Praga e unul dintre orasele in care mi-as dori sa locuiesc permanent).

Guestus
, vin eu cu partea negativa a vietii in Emirate (din punctul meu de vedere). Caldura INSUPORTABILA, traficul infernal si faptul ca, 6-7 luni pe ani nu poti merge la plimbare, asa cum faceam acasa.

Cornelia si Maya (06.07.2004)

Mergi la inceput

Cornilia, caldura e mare, intr-adevar, dar asta este. Traficul este infernal nu numai in Dubai, ci in mai toate metropolele lumii.
Alte parti negative, Guestus, nu prea mai vad. Eu, una, sunt moarta dupa Emirate,cu tot ce inseamna ele. Inclusiv caldura aia mie mi se pare ok, poate pentru ca suport foarte bine temperaturile ridicate.
Cornilia, poate ne vedem ontr-o buna zi, ori in Dubai , ori la Londra, ca am citit ca vii un pic pe aici. Drum bun si spor la vizitat!

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornilia spune:

Cristina, cu mare placere ne vedem. Tu cand mai vii in Dubai? Noi vom fi in Londra din 10 pana pe 14 Octombrie. Daca esti prin zona, ne putem vedea la o cafea.

Cornelia si Maya (06.07.2004)

Mergi la inceput

Cornilia, eu, in principiu, ar trebui sa fiu in Londra in perioada in care veniti voi. Asta daca nu trebuie sa plec urgent in alta parte. In Dubai, anul asta nu cred ca mai venim,pentru ca in decembrie plecam in Africa de Sud. Insa, cu siguranta la inceputul anului urmator. De fapt, in fiecare an petrecem cel putin o luna jumate in Dubai. Sa-mi spui unde va cazati in Londra, daca vrei. Ar fi mai simplu asa, pentru ca voi nu cunoasteti ,cred, Londra.Am sa iti las pe PM si nr de telefon la care poti sa ma suni cand ajungi.Te pup!

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Fiecare cu ce-l doare....ai in EAU de unde sa-ti iei 1 bere simbata?
bati juma de oras...sau gasesti la alimentara din colt?

Mergi la inceput