dressing dormitor
buna. fetelor as vrea ca in dormitor sa imi fac din perete in perete un sifonier (dressing), cu usi culisante. a mai facut cineva asa? eram curioasa daca l-ati facut cu firma sau singuri, cam cat a costat si de unde sa iau materialele mai ieftin. eventual niste poze ?
multumesc mult.
Raspunsuri
Liliann spune:
da, eu am asa.
l-am luat acum 1 an si ceva, din home desing mall (langa stadionul ghencea) dar era la set cu pat si noptiera. a fost cu totul 36 mil, se putea face si pe comanda, iti alegeai ce culori vrei, dar nu stiu daca face si doar dressingul separat.
daca vrei, ma uit ce firma era si fac si o poza
irinabobe spune:
as vrea o poza. multumesc mult. as fi vrut a il fac pe comanda. ma gandesc ca eu am trei pereti ar mai trebui doar usile din fata pe sine si rafturile. cred ca ar fi mai ieftin decat daca as cumpara de-a gata. dar daca nu gasesc sa fac asa pe comanda o sa cumpar cu totul. multumesc mult.
aidaciolac spune:
Este clar ca iti iese mult mai ieftin daca faci tu rafturile si puneti voi usile ...
Eu mi-am facut o camaruta in care sunt numai rafturi si loc de umerase si nu mai avem dulapuri in casa dar noi nu am pus usi (doar usa de la intrare din dressing).
Iar 36 mil cine are da si atat ...
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
CatXO spune:
Am si eu ceva in genul asta. Deci mi-am facut usile din pvc pe care le-am vopsit in camp electrostatic argintii (sper ca imi aduc aminte corect), si in loc de geamuri le-am pus oglinzi. Usile le-am pus de jos pana-n tavan, pe sina. In interior am pus rafturi si sertare din pal, facute la comanda, dupa cum am dorit. Despre preturi nu stiu ce sa-ti spun, e in functie de dimensiuni.
Pupici
irinabobe spune:
oana imi poti spune de unde ai cumparat sinele? ca am intrebat zilele trecute la praktiker daca au si se uitau la mine patrat.
CatXO spune:
Vreau sa rectific ceva: usile sunt din aluminiu, nu din pvc. Profilul usii e mai subtire decat cele care se folosesc la exterior, adica nu are camerele alea. Sinele ni le-a facut ala cu profilul, iar vopsirea am facut-o intr-un atelier in Bucuresti.
aidaciolac spune:
quote:
Originally posted by irinabobe
oana imi poti spune de unde ai cumparat sinele? ca am intrebat zilele trecute la praktiker daca au si se uitau la mine patrat.
Nu trebuie sa cauti la Practiker ca astia nu au nimic.
Mergi si intreaba la depozitele de materiale , acolo unde cumpara si astia care fac mobila si este mult mai ieftin.
Spor la construit!
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
irinabobe spune:
multumec mult. ma duc pe la depozite si vad ce gasesc, ca nici eu nu prea imi permit sa dau 35 de milioane.
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by irinabobe
multumec mult. ma duc pe la depozite si vad ce gasesc, ca nici eu nu prea imi permit sa dau 35 de milioane.
Irina, mergi in depozitele SEA. Nu lua din cele ieftine (cu sine din plastic) fiindca se uzeaza rapid si te vei enerva zilnic impingind la usile "impiedicate". De asemenea usile inalte sint mai grele si trebuie sa tii cont de asta cind alegi sistemul.
Daca vrei sa faci un dressing la comanda, ma indoiesc ca producatorul va accepta sa vii tu cu sistemele gata cumparate.
Insa, daca te hotarasti sa lucrezi cu o firma si ei iti fac o oferta fii atenta la:
-sistemele cu role ( sa nu aiba plastic)
- inaltimea si latimea usilor (sa nu devina grele).
-montajul corect (din prima! daca ramin nereglate cum trebuie...o sa iti faci numai nervi)
De asemenea, te sfatuiesc sa tii cont de incadrarea perfecta a dressingului ( daca usile sint din tavan in podea, arareori acestea sint perfect paralele )daca optezi doar pentru rafturi acoperite de usi. Din experienta mea, intodeauna sint probleme cu usile culisante, in timp. Adevarat, par foarte practice dar nu e chiar asa. Trebuie sa fie facute foarte profesional ca sa functioneze bine si peste 2 ani asa ca firmele care lucreaza ieftin, cu siguranta folosesc materiale ieftine deci nu cred ca ti-ar conveni sa dai doar 25 de milioane (exemplu) in loc de 36 si apoi sa iti vina sa te impusti ca nu culiseaza usile.
Iti spun lucrurile astea ca sa te rog sa te gindesti la toate amanuntele inainte. De cele mai multe ori, cei care au insistat sa faca usi culisante (in ideea ca e spatiul strimt), regreta dupa 2-3 ani (repet! ma refer la "ieftineli", nu la adevaratele sisteme!)
Deci, daca ai unde sa deschizi totusi niste usi in dormitor, orienteaza-te spre usi cu deschidere normala. Doar daca nu-ti permite spatiul nicium, insista sa pui culisante.
Bafta! Sper sa iei cea mai buna decizie.
www.helpsonia.com
rami 73 spune:
Irina, vezi ca si pentru usile glisante e necesar un spatiu in care sa culiseze. Il ai, da ?
pozici
"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean