control medical la gradinita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Si la gradi particulara se primesc copii bolnavi si cu antibioticele dupa ei .
Daca pe cei carora le curge nasul sunt de acord sa-i primeasca la gradi de care o fi ea ,pe cei cu febra si alte alea mai grave nu sunt de acord .Si nici cu replicile gen daca nu-ti convine tine-ti copilul acasa ,ca nu e gradinita personala a nici unuia si nici nu platesc alta taxa de gradi .
Daca unii parinti nu gasesc solutie pt copilul lor cand e bolnav ,e problema lor .Nu vad de ce trebuie sa sufere copilul meu din cauza altora .Daca ar fi o situatie exceptionala ,gen ti-a facut febra noaptea si nu ai avut cu cine-l lasa dimineata si l-ai adus la gradi ...sa zicem ca ar mai fi ce ar mai fi ,dar la noi asta e scuza nationala si adusul copilului bolnav la gradinita sport national .
Cui nu-i pasa de copilul propriu ...treaba lui atata timp cat nu sufera al meu din cauza lui.
Asa cum unii parinti se dau peste cap sa gaseasca solutii pt cazurile astea si-si risca joburile ,scuzele celorlalti sunt puerile .
Sau crede cineva ca cei care isi tin copilul bolnav acasa si nu-l aduc sa imbolnaveasca pe altii ,au numa joburi cu program flexibil ,de la care te invoiesti cand vrei???Hai sa fim seriosi!

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Eu am zis...sunt cazuri si cazuri...intr-adevar, sunt unii care chiar nu tin cont ca e bolnav copilul si il aduc asa, chiar daca au cu cine-l lasa acasa...nici eu nu sunt de acord cu cei care nu fac macar un efort minim de a-si proteja copilul lor sau de a-i proteja pe ceilalti. Macar o data tot trebuie sa gasesti o solutie...
Le doresc numai sanatate copiilor vostri!

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Din cate stiu, legea da dreptul mamei sa ia concediu medical pt ingrijirea copilului. Eu am luat 3 zile cand l-am operat de polipi. Mam dus la medicul de familie cu biletul de externare si am luat medicalul. Sigur se poate lua si pt bolile contagioase, dar pt raceli...nu stiu. Si oricum nu se poate abuza de asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Cu siguranta se pot lua concedii medicale, se acorda 14 zile pe an (asa mi-a zis medicul de familie) pentru un parinte cu copil bolnav si care trebuie sa stea acasa (febra, varsaturi...). Pentru bolile copilariei se da concediu medical nelimitat ca numar de zile (adica iti face scarlatina, iti da cate zile trebuie, apoi face varsat de vant... tot asa).
E adevarat ca unii parinti lucreaza la patron etc. Dar exista si niste reguli, generale (la gradi), menite sa protejeze copiii, nu sa puna parintii in dificultate. Daca ar fi respectate mai des, ar fi mai simplu, in ansamblu. Ce vrem noi de fapt, sa le fie copiilor mai bine sau sa cautam scuze pentru parinti?
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nu sunt de acord cu trimiterea copiilor bolnavi la gradi, sunt sigura ca daca aceastia ar fi tinuti acasa, ar fi mult mai putine imbolnaviri in gradi. Pe de alta parte e greu de apreciat de la ce punct incolo se considera copilul bolnav, si eu sunt de parere ca simplul nas fonfait nu e motiv de tinut acasa. Fetita mea este vesnic cu muci de cand e la gradi, si acesta este al3lea an pentru ea. Nu o las cu febra, nu o las cu tuse, nu o las cu diaree asa cum au mers multi colegi de ai ei. Nu va spun ce vedeam dimineata in vestiar cand o duceam si ce auzeam la parinti povestind intre ei sau asistentei. Nu era de mirare ca se imbolnavea fata.

Sigur ca legea iti da dreptul la medical, insa nu poti sta non-stop in medical, lasand la o parte ca angajatorul ala face apoplexie si pentru 3 zile. In primul an de gradi am tinut bona pentru ca Alex era non-stop bolnava. Cel putin din februarie pana in mai cand am retras-o mai mult a stat acasa, or nici un angajator nu iti poate accepta sa mergi o saptamana la serviciu si 3 sa stai acasa. La mine e tragedie si cand lipsesc o zi, nu va zic acum in postnatal, noroc ca au gasit o inlocuitoare.

In concluzie, copiii trebuie verificati la gradi, nu trebuie primiti cu medicamente si raciti, insa sunt de parere ca un nas usor curgator nu e o tragedie, poate fi se la simplul fapt ca alearga si transpira si ca vremea e schimbatoare.

Cat despre verificari la gradi...nu stiu la cea noua de anul asta, dar la cea din anii trecuti nu cred ca ii verifica nimeni desi aveau asistenta. Toti behaiau la masa. Eu mi-am dat fata la 1 an si 8 luni cand ii ieseau maselele si plangea biata, iar asistenta nu voia sa ii dea Nurofen ca nu e voie cu medicamente in gradi, insa am vazut cu ochii mei primind de la alta mamica Zinnat care se dadea la 8 ore pentru fetita ei. Nu mai spun ca educatoarele oricum ii vad tusind si stranutand si plini de muci, ar putea macar sa atraga atentia parintilor, dar nu o fac.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Eu nu sunt de acord cu exagerarile de nici un fel.
Adica nu sunt de acord sa-mi duc copilul bolnav, cu febra sau diaree la gradinita.
Dar nici sa-l tin acasa daca ii curge nasul si tuseste.
Pai Alexiei de o luna ii tot curge nasul si tuseste usor.Ce ar trebui sa o tin acasa toata luna?
Alexia a lipsit doar 2 zile de la gradinita caci a prins o viroza mai urata si a vomat si a avut diaree.Asta a fost intr-o joi si vineri,apoi in week-end s-a refacut, adica n-am m-ai vomat si nici n-a mai avut diaree.Nasul insa ii curgea si mai tusea usor.
In situatia asta n-am dus-o la gradi.
Alexia merge la o gradinita particulara, au acolo si asistenta medicala.Am vazut ca mai sunt copii cu tratament dar nu stiu exact ce medicamente li se da.
Nu m-a interesat prea mult daca sunt copii care primesc antibiotice, pt mine nu e asa de relevant faptul asta.Sa va spun si de ce.Pai pe la noi prin oras, nu stiu cum o fi prin alte zone, e o moda, pentru orice viroza se da si un antibiotic si de cele mai multe ori copii chiar nu au nevoie de antibiotice, virozele nu se trateaza cu antibiotic decat daca se suprainfecteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

quote:
Originally posted by alexuta2005

Eu nu sunt de acord cu exagerarile de nici un fel.
Adica nu sunt de acord sa-mi duc copilul bolnav, cu febra sau diaree la gradinita.
Dar nici sa-l tin acasa daca ii curge nasul si tuseste.
Pai Alexiei de o luna ii tot curge nasul si tuseste usor.Ce ar trebui sa o tin acasa toata luna?
Alexia a lipsit doar 2 zile de la gradinita caci a prins o viroza mai urata si a vomat si a avut diaree.Asta a fost intr-o joi si vineri,apoi in week-end s-a refacut, adica n-am m-ai vomat si nici n-a mai avut diaree.Nasul insa ii curgea si mai tusea usor.
In situatia asta n-am dus-o la gradi.
Alexia merge la o gradinita particulara, au acolo si asistenta medicala.Am vazut ca mai sunt copii cu tratament dar nu stiu exact ce medicamente li se da.
Nu m-a interesat prea mult daca sunt copii care primesc antibiotice, pt mine nu e asa de relevant faptul asta.Sa va spun si de ce.Pai pe la noi prin oras, nu stiu cum o fi prin alte zone da aici e o moda, pentru orice viroza se da si un antibiotic si de cele mai multe ori copii chiar nu au nevoie de antibiotice, virozele nu se trateaza cu antibiotic decat daca se suprainfecteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amy76 spune:

Am vazut ca si la voi la gradi e aproape ca la noi.Asta e .Dar eu am fost contrariata de faptul ca exista o lege care prevede obligativitatea controlului.Tare as vrea sa stiu exact nr acestei legi,regulament sau ce e o fi el ,acolo,pentru linistea mea.Sunt de acord ca exista diferite situatii si probleme,dar ce bine ar merge lumea asta daca toti ne-am face treaba ca la carte(control in gradinite,concedii pt boala copilului,bani pt bona,fara cozi la doctor,retete gratuite toata luna...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

la noi la gradi este afisat un fragment din Ordiunul nr.653 al ministerului sanatatii privind colectivitatile de elevi si studenti.
si acolo sunt trecute exact ce sunt obligati sa faca.

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Anexa 4 la Ordinul Ministerului Sanatatii 653/2001:
ANEXA 4

ATRIBUTIILE
cadrelor medii sanitare din cabinetele medicale din gradinite privind asistenta medicala preventiva si curativa

1. Participa alaturi de medicul colectivitatii la examinarea copiilor in cadrul examinarilor medicale de bilant al starii de sanatate.
2. Efectueaza de doua ori pe an (la inceputul si la sfarsitul anului de invatamant) controlul periodic al copiilor (somatometrie, somatoscopie, aprecierea acuitatii vizuale si auditive) si interpreteaza datele privind dezvoltarea fizica a tuturor prescolarilor din gradinite, inscriindu-le in fisele medicale ale acestora.
3. ‹nregistreaza si supravegheaza copiii cu afectiuni cronice, pe care ii trimit la cabinetele medicale din unitatile de asistenta medicala ambulatorie de specialitate, prin intermediul medicilor scolari sau de familie, consemnand in fisele prescolarilor rezultatele acestor examene, iar in registrul de evidenta speciala, datele controalelor medicale.
4. ‹nsotesc copiii din gradinitele cu program saptamanal la ambulatoriile de specialitate cele mai apropiate de colectivitatile respective pentru diverse examinari in cadrul supravegherii medicale active (dispensarizare).
5. Urmaresc ca educatoarele sa aprecieze dezvoltarea neuropsihomotorie si a limbajului prescolarilor (conform metodologiei cuprinse in anexa nr. 8 la ordin), consemnand in fisele medicale ale copiilor rezultatul aprecierii.
6. ‹ntocmesc evidenta copiilor amanati medical de la inceperea scolarizarii la varsta de 7 ani si urmaresc dispensarizarea acestora.
7. Completeaza documentele medicale ale copiilor care urmeaza sa fie inscrisi in clasa I.
8. Supravegheaza modul in care se respecta orele de odihna pasiva (somn) si activa (jocuri) a copiilor si conditiile in care se realizeaza acestea.
9. Indruma personalul educativ in aplicarea metodelor de calire (aer, apa, soare, miscare) a organismului copiilor.
10. Supravegheaza modul in care se respecta igiena individuala a copiilor in timpul spalarii acestora si la servirea mesei.
11. Participa la intocmirea meniurilor saptamanale si efectueaza periodic anchete privind alimentatia copiilor.
12. Consemneaza zilnic, in cadrul fiecarei ture, intr-un caiet anume destinat pentru controlul blocului alimentar, constatarile privind starea de igiena a acestuia, starea agregatelor frigorifice, calitatea alimentelor scoase din magazie si a mancarii, igiena individuala a personalului blocului alimentar si starea de sanatate a acestuia, cu interdictia de a presta activitati in bucatarie pentru persoanele care prezinta febra, diaree, infectii ale pielii, tuse cu expectoratie, amigdalite pultacee, aducand la cunostinta conducerii gradinitei aceste constatari.
13. Asista la scoaterea alimentelor din magazie si controleaza calitatea organoleptica a acestora, semnand foaia de alimentatie privind calitatea alimentelor.
14. Colaboreaza cu educatoarele la formarea deprinderilor de igiena individuala la prescolari.
15. Efectueaza zilnic controlul medical (triajul epidemiologic) al copiilor la primirea in colectivitate.
16. Izoleaza copiii suspecti de boli transmisibile si anunta urgent medicul colectivitatii.
17. Supravegheaza focarele de boli transmisibile, aplicand masurile antiepidemice fata de contacti si efectuand recoltari de probe biologice, dezinfectii etc.
18. Prezinta produsele biologice recoltate (exsudate nazofaringiene, materii fecale, urina) laboratoarelor de bacteriologie si ridica buletinele de analiza in situatii de aparitie a unor focare de boli transmisibile in colectivitate.
19. Aplica, in conformitate cu instructiunile Ministerului Sanatatii si Familiei, tratamentul profilactic al prescolarilor, sub supravegherea medicului colectivitatii.
20. Supravegheaza starea de sanatate si de igiena individuala a copiilor, iar in situatii de urgenta anunta, dupa caz, medicul colectivitatii, serviciul de ambulanta sau/si familiile prescolarilor.
21. Tin evidenta examinarilor medicale periodice pe care personalul angajat din colectivitate are obligatia sa le efectueze in conformitate cu normele Ministerului Sanatatii si Familiei.
22. ‹ntocmesc zilnic evidenta copiilor absenti din motive medicale, urmarind ca revenirea acestora in colectivitate sa fie conditionata de prezentarea avizului epidemiologic favorabil, eliberat de medicul de familie pentru absente ce depasesc 3 zile.
23. Controleaza zilnic respectarea normelor de igiena din gradinita (sali de grupa, bloc alimentar, dormitoare, spalatorie-calcatorie, grupuri sanitare, curte etc.), aducand operativ la cunostinta conducerii colectivitatii deficientele constatate.
24. Executa activitati de statistica sanitara prin completarea darilor de seama statistice (SAN), calcularea indicilor de dezvoltare fizica si de morbiditate (incidenta, prevalenta etc.).
25. Efectueaza, sub indrumarea medicului colectivitatii, activitati de educatie pentru sanatate cu parintii, copiii si cu personalul adult (educativ, TESA) din gradinita.
26. Gestioneaza in conditiile legii si pe baza normelor Ministerului Sanatatii si Familiei instrumentarul, materialele sanitare si medicamentele de la aparatul de urgenta si raspund de utilizarea lor corecta.
27. Completeaza, sub supravegherea medicului colectivitatii, condica de medicamente si de materiale sanitare pentru aparatul de urgenta.
28. Insotesc copiii din gradinita, in cazul deplasarii acestora intr-o tabara de vacanta, pe toata durata acesteia.
29. Acorda prescolarilor primul ajutor in caz de urgenta si supravegheaza transportul acestora la unitatile sanitare.
30. Efectueaza tratamente curente prescolarilor, la indicatia medicului.
31. Supravegheaza prescolarii izolati in infirmerie si efectueaza tratamentul indicat acestora de catre medic.
32. Asigura asistenta medicala de urgenta in taberele de odihna pentru prescolari, scop in care pot fi detasate in aceste unitati.

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput