control medical la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Iar sariti la om ca lupul la oaie...nu cred ca anca_vlad vorbea de copii cu complicatii, febra, tuse etc. ... una e sa-i curga putin nasul, mai ales la sf. unei raceli si alta e raceala propriu-zisa...nu cred ca educatoarea trebuie sa faca pe infirmiera pentru asta, sa fim totusi realisti...

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Control, ce control ? Noi santem in anul al 2-lea la gradi (de stat) si nu am fost controlati niciodata.. cat despre copiii bolnavi, ce sa mai zic...

Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

eu stiu ca imunitatea se face in colectivitatea adica intarirea sistemului imunitar, asa ca voi daca vreti altceva puteti opta pt clopot de cristal la purtator si ati rezolvat problema microbilor si a mucilor.

daca copilului ii curge nasul si daca peste noapte nu a facut temperatura atunci va merge la gradi dimineata, daca face temperatura intre timp poate sa ma sune de la gradi si ma duc sa il iau.

Sunt si parinti care nu au alternativa si atunci chiar si cu regim duc copii la gradi trebuie sa ii intelegem, poti sa fi in situatia sa nu iti poti lua o zi libera si pana gasesti pe cineva sa stea cu el trebuie timp, ca eu nu stiu pe nimeni dispus pe care sa il suni dimineta la ora 7-8 sa ii spui sa stea cu copilul tau.

Daca asistenta stie ca e un copil cu regim va tine cont si nu il va solocita prea mult ii va da de lucru ceva mai izolat!

Sa nu dam in paranoia, dar tare as vrea sa stiu ce ati face daca copilul ar face temp peste noapte si nu ati avea la cine sa apelati sa stea cu copilul iar prezenta voastra ca parinti este obligatorie la serviciu. Cred ca ati apela la intelegerea celor de la gradi pana veti gasi o solutie!

si nu servesc acum in situatia asta chesti de genul " copilul meu e cel mai important nika nu conteaza pt el..." sunt situatii si situatii...........dar numai cu muci la nas nu o sa il tin acasa niciodata asa se face adaptarea cand nu mai curg mucii inseamna ca organismul lui s-a obisnuit ci intrusii din colectivitate!

si nu nu trebuie sa stea educatoarea sa stearga muci poti sa ii pui o batistuta, servetele in buzunar si sa il inveti cum sa o folosesca!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Anca, respectivul copil despre care povesteam are bunica in Brasov (e in grupa cu fi-miu, il cunosc), e pensionara bunica... deci nu era chiar asa de imposibil...
Daca jumatate dintre copiii din grupa fiului tau ar veni, prin rotatie, cu febra, cu varsaturi... la gradi... ca nu au parintii cum sa ii tina acasa... cum ar fi? Si al tau sa trebuiasca fie sa il tii acasa, fie sa il duci asa, bolnav... adica intelegere, dar pana la ce punct?
Si ma intreb, oare care job e asa de important ca nu te poti invoi 4 ore tu, 4 sotul, sa tineti copilul acasa macar o zi, sa vedeti ce se intampla sau sa ii faceti niste analize? Sper sa nu gresesc, insa am vazut atata indiferenta... si fata de propriul copil, si fata de ai altora, ca m-am saturat...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu nu sar pe anca_vlad. Are dreptate.
Dupa primele 3 luni de gradinita am operat copilu' de polipi. In urmatorul an nu a avut nici-o zi de "medical" pe motiv de raceala. Muci - da , tuse prea putin, febra de loc. Si sa nu uit ca l-am mai dus si la bazin toata primavara.

Oricum la multe boli perioada in care copiii sunt contagiosi nu se manifesta in vre-un fel. In clipa in care apare febra, bubitele copiii din jur au luat deja ce era de luat. Asa ca nici nu mai conteaza o ora -2, pana pleaca acasa. Pentru copilul in cauza e mai bine sa fie acasa, in pijamaua lui.

Mergi la inceput

Nicoleat ai sa razi, dar exista si astfel de job-uri!

anya!

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Nu am sa rad, insa cand te hotarasti sa ai un copil, nu se poate ca ambii parinti sa pastreze cate un astfel de job...

Dar copilul meu cu ce e vinovat, sa se tot imbolnaveasca (acceptand desigur riscurile "firesti"...)? La fel, jobul meu de ce sa sufere?

Daca sunt reguli, sa fie pentru toata lumea (daca se zice "fara febra si fara antibiotice la gradi", apoi asa sa fie!, ca n-or fi fost aia nebuni sa o spuna). Iar un job la care esti indispensabil presupune probabil un salariu mai mare (asa ar fi logic, nu?) si posibilitatea unei bone care sa stea cu copilul bolnav... sau o gradi particulara cu izolator... sunt atatea optiuni...

Cel putin as cred eu.

Nicoleta

Mergi la inceput

in situatii de febra nu sunt de acord sa duci copilul la temp, dar sincera sa fiu am fost pusa intr-o astfel de situatie si a trebuit sa las copilul cu temp la gradi pt 2-3 ore pt ca sincer nu aveam alta alternativa........se poate si asa!

Cu toate ca in mom in care alegi sa faci un copil iei in calcul toate alternativele, dar imprevizibilul e imprevizibil si tot de geaba.........ca tot ce ai la indemana atunci acolo apelezi, si pt multi solutia este gradi!

stiu ca nu sunteti de acord cu mine dar inca o data spun ca daca copilul are doar muci nu e motiv sa il ti acasa, pt toate celalalte temperatura indigesti si ce mai vreti voi e chiar recomandat!

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Nu iau apararea nimanui si nu cred ca e cazul sa ne aprindem asa, doar ganditi-va cati parinti sunt care lucreaza la un patron care daca lipsesti asa, tam-nesam, de a doua zi te da afara...ganditi-va cati parinti sunt care au 4-5 milioane pe luna...cum sa plateasca parintii aia o bona??? Cat de usor isi gasesc ei un alt serviciu??? Asta pentru ca ii curge nasul copilului??? E un pericol pentru ceilalti faptul ca ii curge nasul? Nu zic de o boala grava, de febra mare sau ceva f. molipsitor, ci de o raceala banala... Nu e cazul meu, am o bona pe care o platesc chiar daca fiica-mea merge la gradi tocmai pentru astfel de urgente, dar nici nu pot acuza un parinte care nu are astfel de posibilitati...credeti oare ca parintele respectiv nu-si iubeste copilul sau ca vrea sa faca rau intentionat??? Mi-e mila de astfel de parinti, sincer. Puteti sa va luati de mine, dar eu imi spun doar parerea, adica pe mine o simpla raceala nu ma face sa acuz un parinte ca-si aduce copilul la gradinita si o sa-mi duc si eu fata...daca vreau sa fie izolata, o tin acasa sau o dau eu la o gradinita particulara, daca-mi permit, nu-i pun pe altii sa o faca. Asta e la gradinitele de stat, nu ne convine, exista alternative. Dar sa nu facem acuzatii la modul general, pentru ca sunt cazuri si cazuri.

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Lora !!

Si la noi sta asistenta in fiecare dimineata de-i controleaza in gat si pe la urechi!

Dusul la grdi doar cu muci,un sfarsit de raceala spun si eu la fel ca nu e periculos,dar daca are febra si mai si tuseste(destul de des,nu sporadic)....nu mi se pare normal ca un parinte sa-l lase acolo printre copii sanatosi.Sunt sigura ca sunt si astfel de oameni,din pacate Sustin ce zice Lora,intr-adevar sunt joburi unde chiar nu poti lipsi si sa ne mai gandim ca sunt unii care nu au bunici,cunoscuti sau rude in apropiere,ca in caz de urgenta sa nu aibe la cine lasa copilul,deci sunt cazuri si cazuri.

Dana,mami de Ana Maria(6.09.2004)si Paul Marian(8.09.2000)

Mergi la inceput