control medical la gradinita

control medical la gradinita | Autor: Amy76

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,am nevoie de experientele voastre.Am inscris fetita de 5 ani la o gradinita cu program prelungit,unde sunt 2 asistente.Numai ca de cand a inceput nu i-a controlat niciodata ,pe nicaieri(gat,cap,urechi,batista).Sunt copii bolnavi care vin asa,fara sa pese nimanui.D.na directoare mi-a zis ca asistentele nu pot controla 150copii in fiecare zi,dar din ce-am aflat de la prieteni nici la300 de copii,nu se intra in gradinita fara un control din partea asistentei,cel putin in gat.Voi cum ati rezolvat aceasta problema?Aveti idee de vreo lege,regulament care sa specifice aceasta obligatie sau este la mica intelegere?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katik spune:

nu stiu in alta parte cum e dar la noi, in fiecare dimineata, una din asistente sta la usa si ii controleaza pe toti in git! nu scapa nimeni! si este o gradi tot cu multi copii.
multa sanatate!

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Si pe la gradi 208 ii controleaza insa mai pe sarite ..asa....ca sunt 200 de copii...deh...

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

cit despre lege, stiu ca este o hotarire a ministerului sanatatii vis-a-vis de colectivitati. la noi la gradi este afisat pe usa un fragment din el. daca nu uit cind ma duc dupa fata, incerc sa tin minte ce scrie acolo.

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amy76 spune:

Multumesc mult.As vrea tare mult sa stiu legea ca sa nu vorbesc pe langa.Oricum ar trebui sa existe legea bunului simt si a responsabilitatii fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Ai nostri sunt controlati in fiecare zi de luni: gat, urechi, inghii, par... si in alte zile daca se considera ca este cazul. Avem o singura asistenta si lucreaza la 2 institutii. Asistenta noastra sta printre ei la baie si la sala de mese, la ora pranzului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am baiatul la o gradi de stat. Lunea ii verifica asistenta pe toti copiii, cand intra, dimineata. In restul zilelor mai trece prin grupe, mai masoara/cantareste, vede cat si ce mananca.
Prin verificare inteleg ca se uita in gatul lor si palpare ganglioni la urechi. In cap nu s-a uitat nimeni . Batista... n-am nici una in casa, la ce ii trebuie? Exista servetele de hartie si sunt mai igenice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

La sedinta de loa noi de la gradi(tot de stat) una dintre mamici a intrebat daca scoala si gradinita au o asistenta ,iar educatoarea nu a stiut ce sa raspunda .A zis ca ea nu stie si sa intrebam la secretariat .Am uitat sa intreb si asta ,cert este ca nu am vazut niciodata sa controleze pe nimeni nimeni pe nicaieri niciodata pana acum .Am facut eu scandal la educatoare ca daca careva aduce vre-un copil racit si nu il observa atunci cand e parintele acolo ,sa ii dea tel si sa vina sa ia copilul acasa ca sa-l trateze acolo .Si vad ca asta le-a zis parintilor .Azi cred ca erau decat 9 copii in grupa din 22 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

eu zic ca voi exagerati, nu cred ca e vreun parinte care sa isi duca copilul la gradi daca are tempreratura!

da daca ii curge nasul nu e nici o problema nu poti tine coplilul acasa pana nu-i mai curge nasul si apoi cand il duci dupa doua zile sa o iei de la capat!

manifestarile de curs nasul sunt reactie a organismului semn ca lupta cu noi intrusi cu care copilul intra in contact de fapt asa isi fac imunitate!

Sincer eu nu l-am tinut niciodata acasa doar pt ca are niste mucozitati mai curgatoare sa le spun asa, dara daca a avut temperatura nu s-a pus problema sa il duc la gradi!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

quote:
Originally posted by anca_vlad

eu zic ca voi exagerati, nu cred ca e vreun parinte care sa isi duca copilul la gradi daca are tempreratura!

da daca ii curge nasul nu e nici o problema nu poti tine coplilul acasa pana nu-i mai curge nasul si apoi cand il duci dupa doua zile sa o iei de la capat!

manifestarile de curs nasul sunt reactie a organismului semn ca lupta cu noi intrusi cu care copilul intra in contact de fapt asa isi fac imunitate!

Sincer eu nu l-am tinut niciodata acasa doar pt ca are niste mucozitati mai curgatoare sa le spun asa, dara daca a avut temperatura nu s-a pus problema sa il duc la gradi!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Ba nu suntem exagerati deloc .Daca e copilul bolnav il tii acasa si il tratezi de ce tr sa suporte ceilalti copii si educatoarea de ce tr ca sa faca pe infirmiera si sa stearga copilul respectiv la nas?De ce sa-mi duc azi copilul sanatos si maine sa se inbolnaveasaca?Copilul poate sa tuseasca si sa-i curga nasul si sa-l duci la gradi ca nu are febra si peste 2 ore poate sa faca.Dar poate sa aiba vreo boala f grava respiratorie pe care sa o inprastie in toata clasa .La asta nu v-ati gandit?De ce sa nu tratezi copilul acasa si sa-l aduci perfect sanatos?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Apropo de exagerari... odata la gradi, acum 2 ani, o mamica a venit, a lasat copilul despre care ne-a si zis ca a vomat de 4 ori in noaptea aia... i-a lasat si mancare de regim (iaurt si covrig, pentru pranz...). In mod normal asistenta nu ar fi trebuit sa ii dea voie sa intre, apoi in gradi nu se aduce mancare de acasa (gradi de stat), insa copilul a stat la gradi in ziua aia... asa ca sa nu vorbim despre parinti si ce fac ei, unii (nu sariti, ca nu era o generalizare), cu copiii bolnavi :).
Si la noi la gradi (sunt 300 de copii in total), de la 7.30, se face coada la asistenta (alta fata de acum 2 ani), care ii controleaza in cap si in gat. Si la manute, uneori... Insa sunt parinti care se eschiveaza, deci... si cu aia ce sa faca, sa alerge pe scari dupa ei?
Nicoleta

Mergi la inceput