Sarcinile casnice:)
Raspunsuri - Pagina 3
Mara76 spune:
Na ca vin eu sa va sparg gasca! Eu gatesc in general, el mai cu fripturi si sosuri, de calcat numai eu calc, de bagat la spalat amandoi, dar de intins prefer eu (ca sa nu muncesc dublu la calcat), vasele mai mult eu (dar mai are si el puseuri de harnicie), curatenie tanti menajera. Ptiu, mama e chiar mandra de ce-a crescut!
liliac1 spune:
La noi treburile sunt impartite in mod egal. Si eu si el ne ocupam de copil (mai mult eu), impreuna ii dezvoltam latura creativa (eu cu puzzle, labirinturi, numere, lucru manual si dans, el e cu pictura si muzica), si eu si el facem curatenie (de cele mai multe ori el), si eu si el facem piata (eu ii arat ce sa cumpere si el executa), amandoi punem la spalat, amandoi spalam vasele, amandoi platim calcatoria (ca mi s-a acrit sa calc camasi si pantaloni), amandoi gatim (eu-clasic, pt tot familionul, el-eternii cartofi prajiti ), pisica n-avem, dar NUMAI EU intind rufele pe sarma, ca ma apuca nervii daca nu se respecta o anumita ordine, si NUMAI EL se ocupa de aprovizionarea cu apa (minerala pt el si plata pt mine si fata), amandoi ducem gunoiul (eu leg punga si i-o scot la usa, el o "agata" si-o duce la container), amandoi varuim in cazuri maruntele (el da cu trafaletul sau cu instrumentele alea ale lui, eu dau indicatiile pretioase), amandoi reparam ce e de reparat prin casa (el surubareste, eu fac CTC-ul), amandoi ne uitam la TV (eu ma uit la vreo emisiune care lui ii repungna si in pauza publicitara dam la meci sau la ce vrea el). Si ar mai fi...
Liliana& Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
IreneCAM spune:
La noi fiecare are momente de harnicie si momente de lene (a se citi de stress la serviciu). Daca eu sunt in perioada de lene, el tre' sa faca cam tot, excluzand spalatul rufelor, ca nu le sorteaza cum imi place mie, si calcatul rufelor mele. Daca este el in perioada de lene, eu bag la spalat, gatesc (=friptura+salata), calc (pt el numai camasile) si fac ordine. Curatenie, aspirat, pregatit mese cu musafiri si alte lucruri "majore" - impreuna. Daca suntem la "lene" amandoi (adica suntem ocupati rau), tragem de treburi impreuna si bombanim ca tre' sa ne luam pe cineva sa ne ajute.
Am uitat sa zic ca, atunci cand mergem in vizita la socrii, el pregateste ce ii iese cel mai bine (respectiv salata de icre si strudele) si spune ca le-am facut eu...de-asta sunt f apreciata de soacra!
Cand ne-am mutat impreuna, eu, invatata de mama, faceam totdar a durat mai putin de o saptamana!!!O contributie esentiala a avut-o o vizita la socri; la plecare, am descoperit ca sotul meu drag se dezbracase in graba si aruncase hainele care pe unde apucase, iar acum erau botite de numa. I-am zis ca io nu le calc, daca nu stie sa pastrezeSocra le-a calcat plina de demnitate si il sfatuia in acest timp sa fie mai cu bagare de seama, ca acum daca s-a insurat, nu mai are cine sa aiba grija de el!!!!Hehe, si dupa asta am hotarat ca tre' sa aiba el grija de mine....pei cum altfel???!!!!
Guestus spune:
quote:
Originally posted by Mara76
Na ca vin eu sa va sparg gasca! Eu gatesc in general, el mai cu fripturi si sosuri, de calcat numai eu calc, de bagat la spalat amandoi, dar de intins prefer eu (ca sa nu muncesc dublu la calcat), vasele mai mult eu (dar mai are si el puseuri de harnicie), curatenie tanti menajera. Ptiu, mama e chiar mandra de ce-a crescut!
asa mara76...tu esti o comoara si sa nu mai citesti aici ce scriu toate viitorele ex
Ira spune:
Io nu-l las ...doamne fereste sa puna mana pe ceva.
Cum il vad cu ochii spre maNERUL FRIGIDERULUI sar ca arsa sa pun masa (dupa ce in prealabil voi fi gatit 3-4 ore zilnic), il spal pe jos, calc, matur, aspir, usuc, sterg, strang dupa copil, si dupa toate astea ma duc 7-8 ore pe zi la job, etc.
Am o singura motivatie : Smotruiala consuma calorii si vreau sa ajung la 45 de kile, de la cele 50 pe care le detin.
Asa ca fetelor, go for it, un maturat consuma 1,2 calorii, un sters praful 5 calorii, etc. Pt a extermina felia de tort ar trewbui sa facem si prin vecini.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Ira
Io nu-l las ...doamne fereste sa puna mana pe ceva.
Cum il vad cu ochii spre maNERUL FRIGIDERULUI sar ca arsa sa pun masa (dupa ce in prealabil voi fi gatit 3-4 ore zilnic), il spal pe jos, calc, matur, aspir, usuc, sterg, strang dupa copil, si dupa toate astea ma duc 7-8 ore pe zi la job, etc.
Am o singura motivatie : Smotruiala consuma calorii si vreau sa ajung la 45 de kile, de la cele 50 pe care le detin.
Asa ca fetelor, go for it, un maturat consuma 1,2 calorii, un sters praful 5 calorii, etc. Pt a extermina felia de tort ar trewbui sa facem si prin vecini.
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Tu vrei sa te petzeasca Guestus?
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
babyblue spune:
buey, guestus are dreptate: pe mine m-a lasat unul ca nu gateam/spalam/calcam cu spor si entuziasm (nu era SOTZ!!)....dar m-a luat altul care le face el pe toate
_
Babyblue va pupa pe toti!!
"Femeile care au motive sa fie sigure pe ele sunt dezirabile." - Userul Nume
coltofeanu spune:
quote:
Originally posted by coltofeanuquote:
Originally posted by ocebinequote:
Originally posted by coltofeanu
Ca sa impacati pe toata lumea si sa nu mai fie discutii eu zic sa va angajati o menagera . Si asa veti avea si mai mult timp numai pentru voi doi.
De ce menajera este inlocuitoare DOAR pentru femeie? Barbatul se rupe in doua daca umple masina de spalat vase sau da din cind in cind cu aspiratorul?
Daca as trai in casa doar cu sotul (fara copii, parinti si animalute variate) zau daca mi-ar trebui tanti la curatenie...ne-am imparti amindoi fara mari dureri de cap. Mai ales cind amindoi lucreaza si se intilnesc seara.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Eu mi-as dori uneori un pic de timp pentru mine, pentru noi , dar din pacate se gaseste cam greu. Avem serviciu amnadoi ( ba, lucram si peste program ), doi copii la scoala , iar toate treburile gospodaresti sunt in sarcina noastra. Cand vin de la serviciu nu stiu ce sa fac mai intai.... " mami, mi-e foame !" " cu ce ma schimb maine ?" , " Te rog , vrei sa ma verifici la mate ? " etc. Sotul vine mai tarziu si este destul de obosit.... facem atat cat putem si ne permite timpul, deci nu intodeauna totul este impecabil ( ceea ce pentru mine este stresant ). De aceea de ceva timp ma gandesc sa-mi angajez o femeie sa ma ajute.