ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-17

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

lucia, mada23 va multumesc pt. raspunsuri.
mada iti tin pumnii, poate totusi n-o sa-ti mai vina ceea ce inseamna

multi si aveti grija de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

mada23 paduden iau si eu atunci cand ma apuca durerile. dupe ce se duce efectul pastilelor ma mai doare dar suportabil. de a doua zi deja e mai bine.

lucia pana acum n-am pus supozitoare dar am sa incerc. merci mult!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Salut dragelor,
va recomand aici un site interesant :
http://www.naturaplant.ro/forum/topic.php?start=120&id_topic=313
Fetele de aici explica mai multe despre produse fitoterapeutice,etc.Daca reusiti sa cititi tot e si mai bine.Daca nu,cititi mai ales ce scrie Irenne pe acest forum (si pagina), ea da adresa unei dr.de la Cutitul de Argint.Pagina 17 este de asemenea interesanta. Multe din tratamente coincid cu ce scriu fetele de pe forumul nostru (la Tratamente naturiste,etc) in tratamentele naturiste pentru endo.

Uitati-va si la tratamentul Silviei de pe DC, la Tratamente naturiste.Ea spune acolo si despre dureri...recomanda mi se pare carpicon si niste ceaiuri, care trebuie baute inainte de inceperea ciclului, pt.a ameliora starile inflamatorii neplacute.
O dieta sanatoasa e de asemenea vitala, conform acestui site :
http://www.endo-resolved.com/diet.html

Din ce am citit eu in urma la primele capitole am observat ca multe au tinut dieta si un tratament naturist (fie al Silviei, fie a lui Amely, fie homeopatic, etc).Acum nu as putea spune ce si cum e bine, ce ar fi bine sa luati, asta decideti voi.
Pe mine insa m-au convins urmatoarele :
- dieta lui Amely (conforma cu site-ul englezesc de mai sus)
- produsele : naprasnic, MACA, exctractul din mladite de zmeur, aloe (ca detoxifiant).

Asta intentionez eu sa iau (sa fac), dieta am inceput-o deja de luni si surprinzator...credeam ca voi muri de foame si o sa fac ca toti dracii caci nu mai beau cafea....din contra! ma simt f.bine! am doar usoare dureri de cap (banuiesc din cauza tensiunii, la mine intotd.scazuta)...a venit si CM extrem de bine (daca pot spune ca venirea lui e o bucurie!uf!), cu dureri f.f.usoare si fara cheaguri (sper ca suntem numa intre fete aici!)...si acum vad ca s-a oprit, exact dupa 4 zile!
Inca nu am cumparat MACA, Aloe si Naprasnic.Pe langa astea iau deja de mult Ac.folic (Femibion 400)...Ma mai gandesc daca iau si propolis si laptisor de matca...O sa-mi intreb si o prietena, medic homeopat.
Ma gandesc ca dieta nu are cum sa dauneze la ceva, e f.sanataoasa, ca deviatii de la dieta va fi faptul ca voi manca f rar carne de peste si pui (nu pot si nu doresc sa renunt complet la carne) si un ou Duminica, numai cand e musai sa mananc, cand am pofta.
Cam asta e ce mi-am propus si va tin la curent cu demersurile.
A, am uitat sa mai precizez...am inceput sa alerg de vreo luna jumate, sportul e si el foarte important in lupta imp.bolii.

Un Wend placut!

PS: postasem si la celalalt capitol, la final, asa ca sa nu va mire daca se repeta...scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Panseluta multa bafta cu tot ceea ce ti-ai propus, eu as avea ceva de mentionat la ceea ce ai spus legat de dieta si regimul tau. Si eu am tinut dieta lui Amely concomitent cu tratament homeopat. Nu trebuie sa renunti la carne, este chiar indicat sa mananci peste, pestele oceanic contine omega 3 foarte bun pentru organism, pestele ajuta la formarea si calitatea foliculilor, si poti manca si carne de pui, eu mancam mai mult piept.
Eu am o parere rezervata vis-a vis de Maca, nu cred ca este indicata in endometrioza. Stiu ca am citit mai mult atunci si am renuntat la ideea de a lua Maca.

www.flickr.com/photos/10210052@N04/1447172350/" target="_blank">Alexia si minunea mea Teodora Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ysa26 spune:

Sunt de acord cu Alexia in legatura cu Maca, am citit k nu e indicata in cazul de endo.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Ioana , am ramas datoare cu povestea mea, uite o sa copiez mesajul pe care l-am scris aici cand am ramas graviduta sa-l treci in dreptul meu:

"in septembrie 2006 dupa un an si ceva de incercari si monitorizari, analize, pe un ciclu stimulat cu clomifen am ramas insarcinata insa sarcina s-a oprit din evolutie. Am mai incercat apoi cateva monitorizari iar pe 1 aprilie 2008 am facut laparoscopie la DR Tutunaru cu rezultat endometrioza si chist endometriozic pe ovarul stang. Mi s-a propus tratamentul cu diphereline dar nu l-am facut si am inceput tratament homeopat si ceva naturiste.
Am tinut si dieta lui Amely dar nu foarte strict, dieta din care am exclus carnea (am mancat doar peste si piept de pui), multe legume, fructe, iaurt bifidus, fara soia, produse estrogenice, fara dulciuri, ciocolata...in paralel am luat si mastodynon, extract de mugur de zmeur si ceaiuri de cretisoara, papadie, coada soricelului, turita mare, urzica, sunatoare (primele zile de CM ceai de papadie pt detoxifiere si apoi amestec din ceaiurile celelalte). Aaaa si m-am uns pe burtica dupa ovulatie cu o crema cu progesteron.
In luna mai 2008 am fost la dr Corina Neamtu la eco si am plecat de acolo foarte optimista pentru ca mi-a zis sa nu am probleme si nu am motive sa nu raman graviduta, sa gandesc pozitiv. Am plecat de acolo fericita, m-a chemat tot dansa si la Parhon pt inca o eco in z13 si mi-a zis ca o sa ovulez in Z17 si sa prestez atunci. Am prestat in z16 si 17 si mai tarziu nu mai stiu exact, dar cele doua zile au fost baza. Optimismul nu a durat mult pt ca in saptamana urmatoare sotul meu a repetat spermograma si a iesit mult mai proasta ca anul trecut si deja la oligoastenospermie nu ma mai gandeam ca o sa obtin ceva natural. Am plans o saptamana intreaga pentru ca la sfarsitul ei sa ma bucur din tot sufletul cu un test pozitiv.
Va pup si va doresc din tot sufletul sa vedeti liniute duble cat mai curand"

www.flickr.com/photos/10210052@N04/1447172350/" target="_blank">Alexia si minunea mea Teodora Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Buna fetelor! As vrea sa va intreb cate ceva. Eu am facut o laparascopie in martie anul acesta. Atunci totul era bine. Luna aceasta la mijlocul ciclului a aparut o usoara sangerare maronie care a tinut vreo 3 zile dar f putin in fiecare zi. Am fost la medic acum 2 zile si totul era in regula la ecograf si la consultatie, nici un chist nimic. Dr. mi-a zis ca ar fi o dereglare hormonala sau poate ceva endometrioza dar nu mi-a dat decat ceva antiinflamator (supozitoare). Chiar nu se poate depista endometrioza decat laparascopic? Mi-e frica sa am asa ceva si sa nu fie depistata. Ce tratament se face pt endometrioza? As vrea sa iau ceva naturist. Sper sa nu fie asa ceva dar nu se stie niciodata. Va multumesc pentru rabdare si va rog sa-mi scrie-ti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciol spune:

sandaa, mie mi s-a descoperit endo la o ecografie transvaginala. am fost la nenumarati doctori pana cel de-al 8 si-a dat seama pt ca ma durea groaznic burta si toti imi spuneau ca am un chist, dar se pare ca era chist endometriozic. si acum fac tratament cu diphereline, fac 3 injectii si dupa aceea sper sa nu mai am porcaria asta acolo.

ai grija

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Alexia28 si Ysa...unde ati citit ca Maca nu e recomandat in caz de endo? Mai stiti cumva? Eu am citit la greu si am vazut numai laude la adresa lui. Ceea ce imi spuneti voi ma descurajeaza nitel,eram chitita sa-l si cumpar.

Cand despre carne, mersi de sfat, exact asa intentionam sa fac si eu, am precizat si in mesaj (sau nu?) ca nu ma las de pui si peste.

Sandaa...eu nu as putea sa iti spun exact ce sa faci, iti pot numai recomanda sa te inarmezi cu extrem de multa rabdare si sa citesti de la inceput capitolele scrise, pe aceasta tema (observi ca noi suntem acum la cp.17).Eu una le-am citit pe primele doua si cap.16, parca...nici nu mai stiu exact caci citesc de zile intregi si am mai intrat si pe alte siteuri.Si Capitolul cu tratamente naturiste e interesant.Sunt exprimate diverse pareri, experiente proprii, de la caz la caz.Nu exista o reteta universala pentru noi, toate. Ce cred insa ca face bine si nu are cum sa dauneze, este alimentatia sanatoasa pe care multe din noi o urmeaza (vezi ce am postat si eu anterior).

pupici tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Offf,dragele mele,nu stiu ce m-as face fara voi si incurajarile voastre...Va multumesc din suflet pentru sprijin,stiu ca nu sunt singura si ca toate traim aceeasi problema...Luptam fetelor in continuare,ce sa facem...Va pup pe toate!!!

Mergi la inceput