Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (84)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Hopa si eu cu cearcane pana in barba...tot cu durere de cap...

Bai, care mi/ati trimis mucii la Timisoara? Alessia are muci la greu de ieri, stranuta, fara febra, dar cu mucii e jale. Tot aspir la ei, dar nu stiu ce sa/i mai pun in nas, ca parca nu reusesc sa/i scot pe toti. A_DEJU o sa incerc ser fiziologic, dar m/am gandit ca noile chestii sunt mai bune ( vibrocil, marimer). Multumim pentru sfaturi
DESPRE PACHETUL DE LA CHINICO: aseara nu am ajuns sa/l iau din cauza mucilor si a sotului, care a venit acasa la ora 22.Azi merge Nicu sa le ia si trimit urgent. Dati/mi va rog mesaj privat cu adresa completa

FLORE ALESSIA LIANE (16-12-2006)
LUNA 10
IMPOTRIVA BANNARII AELITEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

si eu tot de ser fiziologic stiu ca e cel mai bun
multi multi muci nu a avut inca, dar pt cati au fost am folosit mereu ser fiziologic doar

http://community.webshots.com/user/dayannara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

A_deju-am vazut garduletele arata f bine dar prea multi bani imi iau usa de banii astia

Kkorina-f frumoase pozele cu voi in concediu ,ce mari au crescut sandokanii au niste ochi superbi

Marani-aoleu valeu grava treaba cu conservele

Yagmur-nu am facut proba suptului la cat a supt Antonia

luly-f interesanta jucaria 4in 1,o comanzi de pe net?

ma duc sa

BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 11
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

yagmur, ca iar m-a lovit inspiratia, si cum mi-ai zis ca o cheama catrinel... iti dai seama, nu pot sa tac, ca mi-e draga instantaneu (aviz si tizelor ): ii recomand cu caldura subiectul alaptatul help-line de pe forumul nostru, pe care il poti gasi de altfel si la semnatura dianocicai... stiu ca poate momentan nu are timp sa se holbeze pe net (asta daca are net..) dar in masura in care va gasi o portita, sa-si faca un ceai (de fenicul ) si sa se puna pe lecturat, ca sigur va gasi info foarte pertinente acolo! pe mine m-a ajutat la inceputuri.

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Multumesc pentru urari, sa stiti ca functioneaza! Ma doare mai putin umarul, insa ieri a fost jale. Cristinel mai e putin mucos, insa azi dimineata s-a trezit la 6,30!!! Sper ca a fost un incident izolat, azi ii dau o mustrare si il pun sa-si faca autocritica, numai sa se trezeasca! Pentru ca bineinteles ca el acum s-a culcat din nou, ii trebuie forte prospete ca avem o zi intreaga in fata.

beeei dandusa, cand citeam ieri ce acuzatii imi aduceai, sa stii ca a inceput sa ma doara si ceafa si soldul drept! Dar acum sunt mai bine, vezi? Ca am facut ieri exercitii toata ziua scriind la calculator, miscarea ajuta...

aelita, felicitari cu nefumatul! Si eu fac un an si jumatate imediat.

alexandra, ce grozav e Mark impingand la carucior! Auzi, imi place la nebunie freza ta, cred ca iti printez poza si ma duc cu ea in dinti la coafor.

danutz, sper ca ai/ai avut o zi mai buna azi. Dar de ce e asa nebunie zilele astea? Tu lucrezi la o banca parca, nu?

dolores, daca se sufoca si suspectezi ca s-a inecat cu ceva (chiar si muci) atunci trebuie intors pe burta, cu capul mai jos decat trunchiul, si lovit cu podul palmei tale intre omoplati de 5 ori. Daca incepe sa tuseasca e bine, inseamna ca incearca sa elimine ceea ce a fost cauza sufocarii. Daca insa tot nu incepe sa respire atunci trebuie respiratie gura la gura.
Si uite asa imi aduc aminte de odisee... ziceam ca traduc eu ceva cu primul ajutor, n-am mai apucat...

Teutz, ai hotarat unde o duci pe Alexia? Sa ne spui ce-ai mai facut cu regurgitarea, desi poate a fost doar ceva trecator. Doamne ajuta!

Raluca, felicitari cu adormitul!

auras, felicitari pentru primii pasi! Ce frumos se joaca fetele

acs, tin pumnii pentru test! Si felicitari pentru mersul de-a busile, si concediu placut!

Dianarus, un foarte bun sedativ al tusei uscate e Codeina. Dar aici pentru asta trebuie reteta, parca la fel era si in Romania cand am plecat eu. Insa e buna si sugestia lui acs, cu aerosolii, si mai merita sa va ganditi daca nu e totusi vorba de astm la voi, in cazul asta trebuie un bronhodilatator. Crizele astea de tuse pot sa fie date si de astm sau de o alergie, ambele fac ca o raceala sa fie mai serioasa decat e de fapt.
Acum am citit celalalt mesaj. Stodal nu ajuta instantaneu, e ca un fel de tratament al tusei (seaca si productiva) - la noi a mers, dar prima data am vazut o ameliorare cam dupa 3 zile, la urmatoarele tratamente cam dupa 2 zile a fost mult mai bine.
Ventolin e bronhodilatator si ajuta atunci cand copilul tuseste pana la sufocare, dar nu stiu exact ce solutie ai tu si care e dozajul. Daca e sirop pentru uz oral poate ai dozajul pe sticla si poti sa ii dai direct.

bamboletta, eu nu am usa nici la bucatarie si nici la sufragerie... e atat de enervant! Zilele astea trebuie sa ma uit dupa garduri pentru copii, ca nu am nici cu ce sa mai baricadez. Vreau usi!

Ma striga, revin.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

dayanara, eu nu stiu exact dimensiunile laringelui, dar iti spun ce am invatat la cursul de prim ajutor si resuscitare. Cremvustii sunt de multe ori vinovati pentru sufocarea copiilor, asa ca o solutie este sa fie crestati, deci imagineaza-ti un cerc din care lipseste un... cum se cheama? sector de cerc? arc de cerc? o sectiune? o felie? (E culmea cum am uitat Profesoaraaaa!) Ei bine, daca cercul ala blocheaza laringele, ramane libera partea aia care e crestata, care lipseste, pe unde mai poate totusi sa intre aer. Deci asta e o solutie contra sufocarii. Asa ca eu cred ca e safe sa ii dai ceva care are o lungime de aprox 1 cm, dar cu celelalte dimensiuni mult mai mici, 0,5 cm sau mai mici. Doi la mana, daca ii dai banana, de exemplu, e foarte moale, deci nu rigida, si poate sa fie foarte usor turtita, sfaramata, spune-i cum vrei.
Hai, incearca, uite cum roade copilul reviste ca are chef de mestecat si tu nu te induri. El pare a fi gata!

marani, ma ia cu ameteala... ce vieti palpitante aveti voi...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Donia

dayanara, eu nu stiu exact dimensiunile laringelui, dar iti spun ce am invatat la cursul de prim ajutor si resuscitare. Cremvustii sunt de multe ori vinovati pentru sufocarea copiilor, asa ca o solutie este sa fie crestati, deci imagineaza-ti un cerc din care lipseste un... cum se cheama? sector de cerc? arc de cerc? o sectiune? o felie? (E culmea cum am uitat Profesoaraaaa!) Ei bine, daca cercul ala blocheaza laringele, ramane libera partea aia care e crestata, care lipseste, pe unde mai poate totusi sa intre aer. Deci asta e o solutie contra sufocarii. Asa ca eu cred ca e safe sa ii dai ceva care are o lungime de aprox 1 cm, dar cu celelalte dimensiuni mult mai mici, 0,5 cm sau mai mici. Doi la mana, daca ii dai banana, de exemplu, e foarte moale, deci nu rigida, si poate sa fie foarte usor turtita, sfaramata, spune-i cum vrei.
Hai, incearca, uite cum roade copilul reviste ca are chef de mestecat si tu nu te induri. El pare a fi gata!

marani, ma ia cu ameteala... ce vieti palpitante aveti voi...

la prima problema vreau sa subliniez in numele natiunii ca mai indicat e un strigat dupa Arhitecta, asta daca nu e ocupata cu tutunu' si alte necuvenite de-astea...
iar la a doua..da..asa e.. si eu am ramas intr-o rana de uimire la activitatile prestate de marani&co. (familionu', adicatelea..). bree... se vede treaba ca voi citeati cutezatorii pe vremuri, huh?? :))))))))))) brava!!

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

dom'le ce-nseamna sa n-ai alta treaba decat sa traduci linistitit in lumea ta, si dupa fiecare pagina, sa mai dai un refresh pe forum... ce viata dom'le, ce viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Uraaaa...am terminat munca pe ziua de azi...plec acasa!!!
Da Donia, lucrez intr-o banca, iar sfarsitul de luna e greu. Mai ales cand se nimereste si sf de trimestru/semestru (cum e acum) e jale...iar sf de an (mai bine nu-mi amintesc)!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Sunt cam intoarsa pe dos zilele astea.. si stau mai retrasa. Roxanica, Donia .

Marani, rucsacul de purtat dulceata de bubamara cu ochi albastri e de la Vaude. L-a primit Matei la botez de la nasul lui, luat din Nemtia. Cam www.penroseoutdoors.co.uk/acatalog/Vaude_Jolly_Comfort.html" target="_blank"> asta e.

Ce pregatim/luam bun pt paturica de vineri?? Dianocica, Dandusa, Teutz, Raluca_u, Desiree, Aka, Ralumat, .., ..., ...?? Cine mai doreste, cine mai pofteste??!!

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput