de ce se intampla...?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Ingrid,
Nu am scris ca ei nu pot lupta, ai presupus gresit.
Fiecare suflet lupta in felui lui, mai mult sau mai putin. Conteaza totul in existenta noastra. Am spus ca un suflet isi alege parinti inainte sa se nasca, am mai spus ca conteaza locul unde se naste, sansele sunt diferite in functie de destinul pe care il alegi sau poti sa-l alegi.
Probail ca dpdv uman toti am vrea sa fim milionari sa avem o viata de lux si fara griji.
Dpdv spiritual conteaza cat de mult evouezi, o viata de suferinta te ajuta la evoutia spirituala.
Diferenta dintre entitati o face si potentialul de iubire pe care il are fiecare. De exemplu cu un potential mic nu iti da posibilitatea sa alegi destine mari, pentru ca nu le-ai face fata. Poti fi sigura ca marile genii ale omeniriri au si au avut potentiale mari, au fost spirite superioare care au putut sa schimbe omenirea in bine. Spiritele (sufletele) superioare nu sunt doar biserica ne spune ca sunt sfinti, arhangheli, etc. sunt mari oameni de stat, filozofi, artisti, carturari, ...
Ei prin destinul lor pot schimba in bine omenirea.
Spiritele mai putin evoluare au si ele posibilitatea sa evouleze dar si sansele lor sunt mai mici, pentru ca potentialul lor este mai mic, saltul lor evolutiv este mai mic.
Mantuitorul a spus ca orice om se poate matui, dar cati dintre noi suntem in stare sa facem asta, nu fiindca nu am putea dar suntem si lenesi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

daca e sa privim lucrurile pragmatic, da, asa e...e malarie, e HIV, e saracie crunta, lucruri majore pe care nu avem puterea sa le schimbam noi; iar cei ce au puterea n-o fac din ratiuni politice si economice pur si simplu;

argumentele erau in plan spiritual asa cum a si fost deschis subiectul; din prisma spirituala a lucrurilor, nu materiala...

Reiki (el, nu ea ) ne aduce niste argumente dincolo de ceea ce ne lovim zilnic si in plan spiritual e de folos si un alt punct de vedere, parerea mea.
e chiar o lectie de toleranta sa incercam sa intelegem ce spune printre randuri...

www.aviva.ro/" target="_blank">ai grija de viitorul tau!

Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

am inceput raspunsul acum jumatate de ora si m-am tot intrerupt...acum vad ca s-a postat deja

lyme suport romania
ador copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

Am citit tot ce ati scris si nu pot spune ca sunt chiar de acord cu Reiki,priveste totul din punct de vedere al spiritelor .Dar noi suntem oameni si traim aici in realitatea dura a vieti.Nici nu il contrazic este parerea lui si o respect.
Poate voi cei care sunteti atat de intelegatori cu ideea -ca asa este scris sa se intample sau ca spiritul nu era evoluat nu ati primit inca lovituri dure din partea vietii.Altfel ne-ati intelege mai bine pe noi cei care am pierdut ce aveam mai drag si care inca ne punem intrebarea "De ce?".
Eu totusi cred ca Dumnezeu nu alege cine sa plece dupa cat de evoluat sau involuat este spiritul.Poate are nevoie acolo in rai si de oameni buni,doar asa pot explica decesul sotului meu.Nu vreau sa cred ca era un spirit involuat pentru ca in viata a fost foarte evoluat si un om mai mult decat deosebit, si asta nu o spun doar eu.

N

cristetil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IndyGo spune:

Lore - si eu sunt total de acord. E bine pentru suflet sa filozofeze..se simte bine, pluteste...de la teorie pana la practica e cale lunga. Daca ar fii sa trag o concluzie in urma subiectului cu suflete evoluate si cu cele mai putin ar fii: Sa va fereasca D-zeu de evolutie! ("o viata de suferinta te ajuta la evoutia spirituala" -reiki - )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by Mariaa

daca e sa privim lucrurile pragmatic, da, asa e...e malarie, e HIV, e saracie crunta, lucruri majore pe care nu avem puterea sa le schimbam noi; iar cei ce au puterea n-o fac din ratiuni politice si economice pur si simplu;

argumentele erau in plan spiritual asa cum a si fost deschis subiectul; din prisma spirituala a lucrurilor, nu materiala...

Reiki (el, nu ea ) ne aduce niste argumente dincolo de ceea ce ne lovim zilnic si in plan spiritual e de folos si un alt punct de vedere, parerea mea.
e chiar o lectie de toleranta sa incercam sa intelegem ce spune printre randuri...

lyme suport romania
ador copii

Asta cu tolerantza e chiar buna, aici sunt de acord. Mah, mai am si eu cateodata scapari . Mai ales cand e vorba de copiii din tarile sarace. Bine ca a scris Reiki (deci e un el, scuze) continuarea. Ma rog, sunt ideile lui, nu trebuie sa gandim toti la fel. E doar o teorie, ca atatea altele...

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

Ma bucur ca cineva este de acord cu mine.Daca este sa ne ghidam dupa chestia ca o viata de suferinta te ajuta sa evoluezi ca spirit inseamna ca eu dupa cat am suferit pana acum ar trebui sa fi evoluat mult ca spirit.Sper ca suficient incat sa traiesc pana ce fata mea o sa creasca si se va descurca singura.Pentru ca daca eu mor ea ar ramane singura pe lume

cristetil

Mergi la inceput

lore03,
cu toti plecam mai devreme sau mai tarziu din aceasta lume, indiferent de cum suntem ca entitati. Nu doar cei mici si cei mari pleaca.
Sufletele bune au ajuns asa prin evolutie. Sau altfel spus bunatatea si evolutia sunt mana in mana.

indygo
Sa ne ajute Dumnezeu in evolutie.
O viata dolce far niente in care nu ne intereseaza sa facem nimic pentru sufletul nostru si nici nu suntem constransi (uneori prin suferinta) sa facem ceva, are toate sansele sa duca la regres si te rog sa ma crezi nu vrei asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

am incetat de ceva vreme sa cred ca Dumnezeu este cel rau care sta cu ochii pe tine si te pedepseste. Multa vreme asa am crezut, si ma lasam coplesita de vina si de faptul ca nu il pot iubi pe Dumnezeu.

insa l-am simtit pe Dumnezeu cu mine cand am fost gravida si dupa ce s-a nascut andi, multe lucruri s-au aranjat si am simtit ca bebele meu m-a facut sa imi schimb parerea despre El.

Insa Reiki, voi sa te intre ceva: dadeai un exemplu in care o mama a pierdut o sarcina pentru ca urma sa ingradeasca libertatea copilului, ea fiind foarte posesiva, in fine urma sa ii faca rau...
Atunci, Reiki, poate imi explici tu cum se face ca totusi Dumnezeu a lasat-o pe mama sa ma nasca desi stia ca urmeaza sa imi faca rau? Si mai mult decat atat dupa cca 25 de chiuretaje dupa 10 ani l-a mai facut si pe frate-miu, pe care l-a nenorocit si mai bine?

Va doresc multa putere tuturor!

b

Mergi la inceput

Avem tendinta sa dam vina pe alti pentru tot ce ni se intampla noua rau si sa ne asumam meritele atunci cind avem reusite in viata. Atunci cind vom intelege ca Dumnezeu este bun si drept, atunci vom reusi sa facem si schimbari in viata noastra. De ce? Pentru ca el asa este. Legile divine care guverneaza acest univers sunt pentru toti aceleasi. Recompensele dar si pedepsele pentru faptele noastre sunt valabile pentru toti la fel, fara exceptie.
pitzinuca,
despre exemplul la care te-ai referit ...
Am spus ca acea mama a pierdut sarcina pentru ca acel copil nu-si mai putea indeplini misiunea pe care si-a ales-o cind a venit la intrupare. Nu mai era necesar sa se nasca. Nu intodeauna noi suntem cei care decidem ce ni se intampla. Suntem interconectati, ca si rude, sa si prieteni, ca si comunitati, ca natiuni si chiar la nivel planetar. Conteaza ce decizi luam, conteaza ce facem cu viata noastra si cu a celor din jurul nostru. Tu si fratele tau va puteti indeplini "destinul" de aceia v-ati putut naste. Cum este si de ce este intr-un fel sau alt fel destinul tau si al fratelui tau asta ramane sa aflati voi. Cine se face responsabil de suferinta altuia va avea si "recompensa" meritata. Asa cum si faptele bune, vor fi si ele recompensate pe masura.
Ce este important de retinut este urmatorul lucru, ai avut indoieli asupra bunatati Lui, ti-a aratat ca nu este asa, sufletul tau a simtit asta. Nu te mai indoi de El atunci cind vei mai avea incercari in viata, si este posibil sa-L gasesti si mai aproape de tine, te va ajuta si te va proteja si mai mult, pentru ca daca-i ceri ajutorul si ai nevoie de EL, Dumnezeu prin slujitori lui, ne ajuta.
Cum de el a intrerupt acea sarcina, de ce a permis ca eu sa ma nasc si a lasat-o pe mama mea sa ma faca sa sufar, de ce a facut un lucru sau altul? Am sentimentul ca sunt reprosuri. Daca vrei sa facei un lucru bun trebuie sa incerci sa descoperi de ce s-au intamplat si se intampla toate astea si sa incerci sa intelegi care este rolul tau in toate astea, ce fapte bune trebuie sa faci tu ca sa se intample lucruri bune, cum ii poti ajuta pe cei din jurul tau care sunt in suferinta. Incearca din toate puterile tale sa ierti si vei fi si tu iertata la randul tau. Fa toate astea constinet si din tot sufletul si ai sa vezi ca viata ti se va schimba. Viata ta si a celor din jur, a celor la care ti si pe care ii iubesti. Noi trebuie sa ne schimbam in primul rand si apoi cu ajutor, daca vor, ii putem ajuta sa se schimbe si cei din jurul nostru. Dar noi trebuie sa facem primi pasi, nu doar sa asteptam si sa cerem. Cu ce meritam noi mai mult decat ati sa fim ajutati, cu ce facem noi diferenta daca nu cu faptele noastre.

Mergi la inceput