Strumfi de iulie-august 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 7
Ioana75 spune:
Lavinia. Si noi am facut ieri Infanrix Hexa.
Jeni.
Lia, eu nu cred ca depresia se ia, asa ca scrie mai des.
Tizo, haha, "suport" sa-si faca oricite gauri, da' sa fie doar in urechi.
Eu am carusel la patut de pinza. Sint niste chinezisme ieftine care au melodie din aia mecanica, simpatica, cu arc. Se prinde cu un surub urias de plastic.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
brazuca25 spune:
Am intrebat-o si eu pe pediatra de diversificare si mi-a spus ca cel mai devreme la 5 luni si asta doar daca nu mai ia bine in greutate. Pana acum a luat fix 1kg pe luna asa ca sunt multumita de ea. Dupa ce am citit si m-am documentat, eu sunt hotarata sa o diversific dupa 6 luni, iar intrebarea pt pediatra a fost un fel de "test" sa vad cam ce idei are.
Joi ne ducem la vaccin si il facem pe ala gratuit.Am vazut ca multe dintre voi l-ati cumparat.Nu l-a facut nimeni pe cel gratuit??
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
brazuca25 spune:
Ioana75 si noi tot carusel de genul ala avem si pitik e inebunita dupa elsta in patut numai cu ochii dupa ursuletii ei care se invart. Sta si jumatate de ora cu ochii pe ei si cand se opresc din cantat ii cearta si vorbeste cu ei.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
Simo78 spune:
Anya foarte frumos si corect scris! Acum ca avem atatea surse de informatii, e bine sa citim si parerile pro si pe cele contra si sa ne facem o listuta. Pana la urma, oricat am citi, tot sufletul nostru de mama ne dicteaza ce-i mai bine pentru copilul nostru.
Matei nu va pune gura pe nimic altceva decat sanul meu pana la 6 luni si apoi sper sa il alaptez cat mai mult. Dar asta e bine pentru copilul meu, nu incerc sa conving pe nimeni de altceva.
Eu am citit ca pana la 6 luni poate sa nu fie diversificat si EU cred ca e bine.
Am citit ca nu are nevoie de ceai sa-i potoleasca setea, ca laptele e suficient, copilul MEU nu a baut ceai.
Si exemplele sunt muuulte: suzy, caciulita, scos afara....Am hotarat sa cred informatiile mai "moderne si liberale", impotriva celor vechi si a "eu asa v-am crescut"...lumea evolueaza.
Va doresc sa faceti alegera cea mai buna pentru copiii vostri, fara sa va justificati sau sa incercati sa demonstrati ca ce faceti voi e cel mai bine.
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
witchy_witch spune:
Mychyduta pentru dureri de spate si picioare mie mi s-a dat dupa nastere NUROFEN (3 pastile/zi) si DICLOFENAC 1/2 supozitor dimineata si seara. Parerea mea este ca Diclofenacul m-a salvat, nu nurofenul. La 1/2 de ora dupa supozitor puteam si eu sa merg fara dureri sfasietoare. Acuma nu mai am nimic, dar am tinut tratament 2 saptamani.
Ambele medicamente sunt pe lista medicamentelor fara efecte asupra copilului, chiar daca evident ca se excreta in laptele matern un pic. Pe mine m=a sfatuit doctorul sa le iau imediat dupa ce alaptez.
Luna, pe mine m-au intepat la ureche inainte de nastere ca sa vada timpul de sangerare. Nu am simtit absolut nimic, chiar daca mi-a fost f teama de intepatura (desi mie nu imi e teama de injectii, analize, etc, nu am nicio problema). Deci pare dureros dar zona nu are prea multi nervi, incearca si tu sa te strangi tare si o sa vezi ca nu te doare absolut deloc. E chiar interesant sa incerci sa iti provoci durere in lobul urechii, oricat de mult strangi intre degete nu te va durea, incearca si o sa vezi singurica. Eu zic sa ii faci gaurele fara teama!
Cine a facut cezariana imi poate spune si mie la cat timp dupa cezariana as putea sa ma risc sa sui si sa cobor singura carutul din masina? Are cam 9-10 kg, si trebuie sa il sui si sa il cobor cand merg in parc. Mi-e cam teama si pentru ca inca imi supureaza cusatura la exterior (se pare ca am o reactie la firele resorbabile) si mi=e teama sa nu fie si la interior acelasi lucru.
Si mai am o intrebare la voi: cat de mult mananca la o masa bebele la 1 luna? Al meu papa cam 100-120 ml, si mananca cam la 3-4 ore distanta. Asa trebuie sa fie?
witchy_witch spune:
Simo mie mi se pare ca metodele noi si "liberale" de fapt nu reprezinta decat o intoarcere catre natural si firesc.
Sa nu radeti de mine, dar eu una ma gandesc la orice cum as face daca nu as avea sfaturi de la 1000 de doctori, si as naste si trai in padure in nu-stiu-ce trib. Pai...as face asa: nu as da suzeta, ca nu as avea. As alapta la cerere (evident, daca nu tipa imediat dupa ce mananca, ca mi-as da seama ca nu de foame tipa). Nu i=as da pastile sau medicamente, nu as da vitamina D (e drept ca l-as tine la soare), nu l-as infofoli (ca nu as sti decat sa il imbrac exact ca pe mine, de unde sa ma gandesc eu sa il imbrac mai gros decat pe mine!?), cata vreme as avea lapte i=as da lapte matern, mai ales daca nu are inca toti dintii iesiti (eu asta as vedea ce pe un semn natural ca poate manca si altceva, exact ca la animale), l=as scoate afara indiferent de vreme, etc. Ah, si nu i-as da glicerina (la fel cum vad ca unii doctori spun ca nu tb data, pentru ca albiciunea din gura trece singura), si nici nu as da antibiotic sau creme pentru bubite pe fata (tot asa cum unii doctori recomanda).
Va rog sa nu radeti de mine, dar tot timpul ma gandesc ca cresterea unui pui de om e la fel ca si cresterea unui pui de animal: trebuie sa fie ceva f firesc si natural, si de bun simt, nu fortat de "programarea" umana sau de medicamente si chestiuni artificiale.
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by witchy_witch
Simo mie mi se pare ca metodele noi si "liberale" de fapt nu reprezinta decat o intoarcere catre natural si firesc.
Sa nu radeti de mine, dar eu una ma gandesc la orice cum as face daca nu as avea sfaturi de la 1000 de doctori, si as naste si trai in padure in nu-stiu-ce trib. Pai...as face asa: nu as da suzeta, ca nu as avea. As alapta la cerere (evident, daca nu tipa imediat dupa ce mananca, ca mi-as da seama ca nu de foame tipa). Nu i=as da pastile sau medicamente, nu as da vitamina D (e drept ca l-as tine la soare), nu l-as infofoli (ca nu as sti decat sa il imbrac exact ca pe mine, de unde sa ma gandesc eu sa il imbrac mai gros decat pe mine!?), cata vreme as avea lapte i=as da lapte matern, mai ales daca nu are inca toti dintii iesiti (eu asta as vedea ce pe un semn natural ca poate manca si altceva, exact ca la animale), l=as scoate afara indiferent de vreme, etc. Ah, si nu i-as da glicerina (la fel cum vad ca unii doctori spun ca nu tb data, pentru ca albiciunea din gura trece singura), si nici nu as da antibiotic sau creme pentru bubite pe fata (tot asa cum unii doctori recomanda).
Va rog sa nu radeti de mine, dar tot timpul ma gandesc ca cresterea unui pui de om e la fel ca si cresterea unui pui de animal: trebuie sa fie ceva f firesc si natural, si de bun simt, nu fortat de "programarea" umana sau de medicamente si chestiuni artificiale.
Mamica de Alexandru - 22 august 2007
www.flickr.com/gp/12458921@N03/N5vm6A" target="_blank">Poze cu Alexutzu
asa este. nu o data m-am gandit si eu la fel. si chiar le spun asa mamicilor. totul trebuie sa fie firesc.
Simo78 spune:
witchy
Desi eu cred in medicina si in dezvoltare, sunt unele lucruri in care nu trebuie intervenit. Vedeti exemplele de afara. Si la ei se cresteau copiii ca la noi acum 30 de ani. S-a studiat si au ajuns la concluzia ca de fapt e gresit, natura, in cazul asta, stie mai bine
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
oaana spune:
Anya,foarte frumos ai raspuns.imi pare sincer rau ca nu te-am cunoscut inca d la primul copil,sa nu-i dau ceai,caci spunea mama ca i-e sete,sa nu-i dau mar cu biscuit la treei luni jumate,ca asa se da
acum cand vine mama pe la mine,printre altele"ai inceput sa-i dai ceai?mama dar ii e sete si lui,macar o lingurita intr mese"
O las sa vorbeasca,i-am explicat o data cum is lucrurile si gata,i-am spus sa nu ma mai bazaie ca pana la 6 luni nu-i dau nimic copilului.Si m-am amuzat ,caci pe cand era la mine,intr-o duminica era o emisiune despre alimentatia copilului,si spunea clar ca nu se diversifica nimic pana la 6 luni la copilul alaptat.Si eu am zis"Veziiiiiiii?"
Asa,azi am fost la vaccin,de cand am venit plange de groaza,cum isi misca piciorul se apuca de tipat,i-am pus trei sferturi de supoz. cu paracetamol de 125,si compresa cu spirt si cartof congelat ,ce sa-i mai fac?Mi-e mila de el,mai ales ca nu l-am auzit plangand asa de cand l-am nascut.
Oana,mami lui Iosua(5 oct. 2005)&Aaron(21.07.07)
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Luna1 spune:
A fost ok la vaccin.
Multumesc pt raspunsuri, cred ca am sa-i fac gauri.
Witchy si a mea la 6 sapt 100-120 ml. Referitor la modul natural de gandire asa e, uite aici iti spune ca ai nostri copii ne arata singuri cand vor mancare solida mai exact cand stau in fund(5-6 luni). Este nenatural sa ii dai unui copil mancare pe spate.
Olgutza ultimul lucru: tot in Capraru scrie ca un copil isi ia vitaminele de care are nevoie din lapte. Fie el cel artificial care are un adaos de vitamine chiar mai mare decat cel natural.
Si tot Capraru a recunoscut intr-o emisiune la televizor ca pe vremea comunismului trebuiat sa recomande diversificarea la 2 luni ca sa mearga femeile la serviciu linistite. Era obligat.
Spock il am eu si scrie ca de la 6 luni.
fetele.
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!