Repartitoare caldura
Poate sa-mi recomande si mie cineva o firma care monteaza repartitoare? Si-a montat cineva, sunt eficiente, cam care au fost costurile si daca merita investitia.
Multumesc
Roxana
POZE
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1ec57a2f5e7d27227f9175&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">FILMULETZ
Raspunsuri
capcaunul spune:
Nu exista repartitoare de caldura!
Este vorba de repartitoare de costuri.
Termostatul unui repartitor de costuri isi face treaba bine.
Cat priveste costul caldurii insa, acesta nu are aproape nicio legatura cu indicatia repartitorului din apartamentul tau. Pretul este dictat de indicatiile repartitoarelor din celelalte apartamente.
Normele dupa care se calculeaza distributia costurilor sunt aberante in conditiile in care pierderile in bloc, prin pereti, pe tevi, etc, sunt de cca 50% sau chiar mai mult daca multi isi opresc repartitoarele.
Exemplu: Daca faci economie de caldura dar toti vecinii tai isi opresc caldura tu vei suporta toata factura de pe scara. Adica vei plati mai mult decat atunci cand nimeni nu avea repartitoare si toti aveau caldura la maxim. Trist dar adevarat (verificat).
Eficienta lor este indoielnica in lipsa unui regulator de presiune care sa micsoreze debitul coloanei atunci cand ramificatiile catre calorifere sunt gatuite prin actiunea ventilelor termostatate.
roxicucu spune:
Eu locuiesc intr-un bloc cu 12 apartamente, avem centrala proprie(a blocului) pentru caldura si apa calda care functioneaza pe gaz. Vrem sa punem repartitoare in toate apartamentele si sa montam tot ce este necesar pentru a reduce costurile. Eu de exemplu, daca plec de acasa o saptamana sa pot sa-mi opresc caloriferele ca sa nu platesc aiurea o caldura de care nu am beneficiat. Cum fac sa gasesc o astfel de firma? Sa dau cautare pe google - repartitoare de costuri?
POZE
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1ec57a2f5e7d27227f9175&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">FILMULETZ
bumbacel spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Nu exista repartitoare de caldura!
Este vorba de repartitoare de costuri.
Termostatul unui repartitor de costuri isi face treaba bine.
Cat priveste costul caldurii insa, acesta nu are aproape nicio legatura cu indicatia repartitorului din apartamentul tau. Pretul este dictat de indicatiile repartitoarelor din celelalte apartamente.
Normele dupa care se calculeaza distributia costurilor sunt aberante in conditiile in care pierderile in bloc, prin pereti, pe tevi, etc, sunt de cca 50% sau chiar mai mult daca multi isi opresc repartitoarele.
Exemplu: Daca faci economie de caldura dar toti vecinii tai isi opresc caldura tu vei suporta toata factura de pe scara. Adica vei plati mai mult decat atunci cand nimeni nu avea repartitoare si toti aveau caldura la maxim. Trist dar adevarat (verificat).
Eficienta lor este indoielnica in lipsa unui regulator de presiune care sa micsoreze debitul coloanei atunci cand ramificatiile catre calorifere sunt gatuite prin actiunea ventilelor termostatate.
Si atunci care e rostul acestor repartitoare? Noi am ramas ultimii de pe scara care nu ne-am montat inca (pentru ca firma care le-a montat in tot blocul nu poate veni sa monteze decat in cursul saptamanii pana in ora 17 cand oricum nu e nimeni acasa ). Are rost sa ma agit cu montatul lor? Sau e praf in ochii locatarilor? Administratorul, stiind ca n-am repartitoarele montate, imi poate incarca factura?
bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004) si viitoare mamica de al doilea ingeras
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...
RamonaD spune:
Daaaa!!Ca-n cazul apometrelor.Ce nu se justifica intra la cei care nu au instalate aceste "aparate".Eu te sfatuiesc sa-ti pui.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
anya spune:
Daca esti ultimul de pe scara, pune-ti, ca altfel vei plati toate pierderile de retea. De cand avem repartitoare, noi platim mai mult, dar recunosc, nici nu facem economie .
Oricum, babele din bloc folosesc aragazul pt incalzit apartamentul si apa calda si ce mai "pica" prin pereti si tevile de trecere - pe cheltuiala vecinilor. Ca sa faci un dus lasi apa calda sa curga vre-o 10 minute, pana incalzesti tot cartierul...si tot asa.
shmily spune:
Noi ne-am pus repartitoare anul trecut si nu-mi pare rau...
iarna trecuta am avut in dormitor si sufragerie dat termostatul la maxim (5)iar celelalte calorifere, adica la baie si bucatarie la 3... n-am dus lipsa de caldura, ca pitica era numai pe jos (in februarie a facut 1 an, asa ca era deja in faza de "explorator") dar nici nu plateam cum plateam inainte de a le avea... pana sa le punem, venea intretinerea vreo 4 milioane si ceva pe luna iar dup-aia n-am ajuns in nici o luna la 3 milioane... asta la ap de 2 camere...
Deci, eu sunt multumita de ele... a, si de fapt pe tine te interesa o firma... noi am pus cu Elsaco... dar eu sunt din Constanta... poate sunt si pe la voi... mi-a placut ca le-am putut plati in rate (pana la 12 luni).
capcaunul spune:
Concret.
1. Cu un an inainte, fara repartitoare, luna geroasa, caloriferele duduiau in tot blocul (), factura de caldura pe o luna cca 30 milioane.
2. Luna friguroasa, multa lume cu repartitoarele spre maxim, factura la caldura putin peste 30 milioane, total unitati citite la repartitoare cca 20000.
3. Luna ceva mai calda, majoritatea cu repartitoare spre minim, factura la caldura ... putin sub 30 milioane, total unitati citite cca 10000. Prin urmare "unitatea consumata" costa aproape dublu . Surprise: unii care au facut mai multa economie decat in luna precedenta au platit mai mult, revolta, "ne fura aia!", "ba aialalti!", "ba nu, administratorul ne fura!", "sigur au manarit unii repartitoarele!", controale inopinate, pensionari paraleli cu hidraulica, ce debite si presiuni?, "ne fura toti maica!" ().
Cireasa de pe tort este consumul de gaz care a crescut de ... 8 ori fata de anul trecut. Evident repartizat in mod egal, ca-n comunism.
A! Si mai sunt fraierii care nu asculta sau nu citesc niciodata pana la capat sau cu atentie ce se spune intr-o ordonanta de guvern. Au inchis complet repartitoarele dardaind de frig si asteptand ca guvernul sa le plateasca TOATA intretinerea. Cand au vazut ca de la primarie nu se compenseaza decat caldura, si aceea numai o parte au sarit la jugulara administratorului (). Alt scandal, alte acuzatii.
Eu le-as numi repartitoare de scandal. Repartizeaza excelent scandalul prin tot blocul!
ellinia spune:
Si noi am luat o teapa uriasa cu repartitoarele! Sotul meu zicea ca iarna asta le sparge...La noi e bloc vechi (50 de ani), numai cu pensionari 50% si restul goale. Asa ca le-am mai inchis noaptea in camerele unde nu stateam, etc, chipurile sa facem economie. Si nu stiu cum, da noi plateam cate 5,6 mil. numai caldura, si toti mosnegii din bloc cate 1 mil, max 1,5 mil. Recordul a fost pe ian cand am platit peste 6 mil numai caldura. In febr. am fost plecati juma de luna si am avut caldura vreo 4 mil....Ce sa spun, am facut panarama, reclamatii la firma care le citeste, mi-au trimis un cearsaf de hartii, ca ei le-au citit corect, ca noi suntem vinovati, ca nu le mai inchidem .
Capcaunul, cum adica, daca toti isi tin repartitoarele inchise eu platesc tot ce se aduna din pierderi? Ca si eu le mai inchideam noaptea! Chiar nu inteleg cum e cu repartitoarele astea, cum a fost posibil sa platim atatia bani, singurii din scara! Ne-au gasit pe noi mai fraieri...
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
capcaunul spune:
Este clar ca repartitoarele sunt bagate pe gatul romanului de catre cei care fac un ban frumos din montarea lor si mai ales din citirea indicilor, aplaudati de la margine de cei care abia asteapta sa le inchida sperand sa stranga astfel un ban pentru vremuri grele. Las' sa stea in frig ca oricum banii economisiti se vor duce pe tratarea reumatismelor .
Uite cum vine magaria inventata de guvernele populiste. Cica 10% din factura de caldura este considerata ca se transfera din tevi in tot blocul. Acest 10% se imparte la toata lumea dupa suprafata. Restul de 90% se imparte strict dupa indicatiile repartitoarelor. Asadar, daca eu tin repartitorul la jumate, cat sa nu fiu nevoit sa dardai in casa, pe undeva intre 18 si 20 de grade, voi papa niste unitati sau indici. Daca toti ceilalti au repartitoarele inchise se cumuleaza urmatoarele:
- toti au indicii 0 cu exceptia mea, care am cativa de prasila. Putini dar suficienti ca sa car in spate aproape toata factura.
- eu voi fi singurul care voi suporta 90% din factura, caci conform ordinului tembel al agentiei nationale nustiucare, din subordinea guvernului, pierderile de caldura in bloc vor fi considerate 10% indiferent cate calorifere stau inchise.
- debitul prin tevile din bloc creste, contribuind la confortul termic al celorlalti locatari, care desi au caloriferele inchise primesc caldura de la tevile fierbinti, insa nu vor plati decat o cota parte din cele 10% amintite mai sus, ceva modic cat sa nu uite de existenta radetului sau cum s-or numi cei care livreaza agentii () termici.
- in lipsa egalizoarelor de presiune furnizorul de caldura nu va simti ca majoritatea au caloriferele inchise prin urmare el va pompa ca in vremurile bune. Gigacalorimetrul de pe scara va inregistra acelasi debit, inmultit totusi cu o diferenta ceva mai mica de temperatura intre tur si retur pentru ca returul va fi mai cald daca transferul termic nu este maxim. Asta-i vestea buna, ca factura e ceva mai mica. Dar daca factura mai mica se imparte la ... unu ...
ellinia spune:
Deci, pana la urma, este bine sa stau cu repartitoarele la maxim. Sau e mai bine sa le scot de tot? Ca si asa platesc o data persoana care vine si le citeste (mai exact firma) si apoi iarasi nu stiu ce chestii, contract, intretinere, samd, la repartitoare.
Deja ma doare capul, ma gandesc ca iar vine iarna, iar se aduna niste costuri aiurea...
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c