Mamici de mai-iunie 2008 (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RSilvia spune:

Ylari, si noi avem o incompatibilitate de grupa de sange, adica eu am grupa zero si sotul A2. La prima sarcina, doctorul care mi-a urmarit sarcina nu mi-a zis nimic de aceasta incompatibilitate. Dupa ce am nascut, bebe-ul a facut icter fiziologic, iar doctorita neonatoloaga din spital m-a intrebat daca am facut dozare de anticorpi pt incompatibilitate de grupa. Habar n-aveam, atunci auzeam pt prima data! Nu e ceva f grav intr-adevar, se vindeca, dar eu as prefera sa evit sa mai stau inca cateva zile in spital cu bebe-ul la lampa. Daca i-ai vedea mititeii, ii pune sub niste lampi cu ultraviolete, cu ochisorii acoperiti si cu manusi in maini ca sa nu se scarpine/zgarie. Trebuie sa stea cel putin 24 de ore, dar daca nu se imbunatateste situatia ii tine si mai mult.
Acum, la sarcina asta, de la primul control, doctorita m-a intrebat de grupele de sange si mi-a zis de anticorpi.

Silvia 5+ si Andrei (22.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Felicia, imi pare rau de problemele cu casa, eu chiar nu ma asteptam din partea unor olandezi...dar se pare ca fiecare natie are tarele ei. Important e sa fiti sanatosi, asa trebuie sa gandesti. Restul probleme mai mici, mai mari trec, se rezolva.

Eu nu am probleme de greturi decat foooooarte rar. N-am vomat niciodata. Poate asera mi-a fost cel mai "rau" daca se poate spune asa, in sensul ca am facut niste ficatei la tigaie si mirosul ala mi-a provocat greata. In rest mirosurile de la bufetul de la mine de la job la fel imi provoaca o oarecare repulsie. DAr e ceva destul de superficial, nu ma plang. In schimb, simt o oboseala.....abia astept sa plec acasa sa trag un pui de somn.

Alina 7+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanara23 spune:

ramonel ma alatur si io opiniilor celorlalte fete: repeta eco, asteapta analiza la sange, repeta apoi beta la 2-3 zile sa vezi dinamica valorilor din sange......
uhhhhh imi imaginez ca iti este f greu in aceste momente, dar incearca sa fii tare!
silvia, scuze, te-am botezat mai maica...si io am grupa 0 iar sotul are A2!!! habar nu aveam de aceasta incompatibilitate....nici nu m-o intrebat nimeni...oare doctorii astia sunt asa de......nici nu mai zic cum...sa nu primesc vreun avertisment...

ioana

6+

poze samburel

Mergi la inceput

Fetele care sufera de greturi, sunt alaturi de voi .
Si eu am niste greturi cumplite, dar totusi uneori mi se face o foame si m-apuc si mananc ceva ce mi se pare bun, iar dupa o ora-doua simt ca mor de rau, parca as fi mancat otrava. Nu pot sa suport de nici un fel mancarea gatita, asa ca azi am trecut la sandwich si iaurt, tot greata, dar parca putin mai bine.
Inca o chestie, si apa imi face greata, daca puteti sa credeti asa ceva. Desi mi-e foarte sete, nu pot sa beau decat chestii acrisoare.
Un remediu f bun pe care l-am descoperit ieri e limonada din apa, multa lamaie si miere. Poate va ajuta si pe voi!!
Getutza81, la tine e mai nasol pt ca si versi. Mie doctorita mi-a spus ca daca vars de mai mult de 10 ori pe zi sa ma duc la spital. Nu stiu cat te ajuta chestia asta, depinde evident de cat de rau te simti...

Silvia 6+ si Andrei (22.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

ramonzca, eu te cautam pe aici sa vad in cate saptamani esti, si tu ce vesti ne dai ??? te rog sa refaci eco in alta parte si sa te asiguri ca ai facut tot posibilul pentru a afla daca bebele tau este bine. Iti doresc din suflet sa refaci eco si sa ai vesti bune, sa fi fost doar o eroare cea de ieri sau azi ca nu mai stiu cand ai facut-o. si DD sa te ajute sa fie totusi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Getutza mergi si hraneste-te. chiar si cu perfuzii. Bebele are nevoie de hrana. Iar daca dr. a spus ca e mai bine...
Cit despre analize. Si eu am negativ la multe ... la anticorpi... dar sa vad ce spune dr.
Ramonzca repeta eco. Mergi al un alt dr. Dumnezeu sa fie linga tine. Grele incercari.
Alysh asteptam vesti bune de la analize. Sa vii cu rezultate bune.
Laloo merci mult ptr. lamuriri.
Eu stiu ce grupa am ... insa sotul... nu stie exact. O sa mergem sa-si faca si el analiza si sa vedem... sa nu avem vre-o surpriza. Eu am O1 sigur.

Va pup pe toate fara exceptie.
Buna tare... ptr. altii.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Ramona...si eu zic la fel. Repeta echo la un echo performant si eventual analizele de sange....si eventual cere parerea si altui medic inainte sa faci avortul. Sa fii tu impacate ca nu exista alta sansa. Oricum...sper sa fie bine pt tine...si daca intr-adevar e oprit in evolutie....asa a vrut DD si ia-o ca pe un nou inceput. Si eu am trecut printr-o pierdere....si...stiu ce greu e dar....cu timpul...trece. si suntem alaturi de tine!

Fetele...eu greturile...vad ca s-au cam dus, le mai am dar...nu asa rau ca acum 2 saptamani. Bine...nici nu prea ma gandesc...ca daca ma gandesc mult sigur merg si dau la bobocei.

Diana 8+ mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Ramonzca am intrat sa vad ce mai zic mamicile si m-am shocat cand am vazut ce-ai scris. Imi pare extrem de rau pt ce ti se intampla. Park am flashuri de acum 2 luni. Ma rog sa nu patesti ca mine. Pot sa te sfatuiesc insa sa refaci eco in alta parte. Eu am facut 3 eco diferite ca sa ma asigur ca nu e o greseala. Daca nu te asiguri o sa te gandesti mai tarziu ca n-ai facut destul. Te rog fii puternica si ai grija de tine. Eu n-am facut chiuretaj pana n-am stiu sigur (la mine incepuse hemoragia). Suntem alaturi de tine toate fetele de la aspirante.

bujo (asteptand din nou liniuta roz)
album de nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Eu zic sa faci si Dopler ca acolo iti arata daca este irigat embrionul.

bujo (asteptand din nou liniuta roz)
album de nunta

Mergi la inceput

Am mai dat google dupa incompatibilitate de grup sanguin si iata ce am gasit:

"Incompatibilitatea de grup sanguin ABO poate sa apara doar in cazul mamelor OI si cu copii AII, BIII sau ABIV. Uneori, mici cantitati de hematii din sangele copilului traverseaza placenta si determina formarea, in circulatia mamei, a unor anticorpi mai speciali, de dimensiuni mai mici care reusesc sa traverseze placenta. Acesti anticorpi distrug o parte din hematiile copilului si determina icterul mai intens, pana la forme mai grave, care poate sa apara la unii nou-nascuti. Se pare ca in cazul combinatiei mama OI si copil BIII reactiile sunt mai grave decat in cazul combinatiei OI-AII.De asemenea, riscurile cresc la o a doua sarcina.

Date de contact:
Institutul National de Hematologie Transfuzionala (fost Dr. Felix)
Str. Constantin Caracas nr. 2-8, cod 78156 Tel.: 659.60.60 - centrala; 650.74.10 - directia; Fax: 659.60.60"

De asemenea, s-a mai discutat si pe desprecopii la link-ul de mai jos:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33187

Silvia 6+ si Andrei (22.06.2006)

Mergi la inceput