...in legatura cu alegerea gradinitei pentru fetita mea (3 ani).
Am de ales intre o gradinita cu spatiu mai mic si mai modesta dar cu educatoare foarte atente, sufletiste si implicate in activitatiile copiilor; grupa e mica (18 copii), sunt si numai 5 fete (cea mai mare are 5 ani), si intre o gradinita mult mai spatioasa, mai bine doata cu jucarii/spatiu de zbenguiala/catarat dar cu niste educatoare foarte pasive, parca plictisite, necomunicative cu copii (raspund foarte sec si scurt copiilor)si ii cam lasa si nesupravegheati; sunt intre 50- 60 de copii la gradinita asta (cu varste intre 3 si 5 ani).
Fetita mea se simte mai degraba atrasa de gradinita mai mare decat de prima descrisa (a fost de proba la amandoua). Ea este o fire linistita si mai mult atrasa de jocuri "statice": desenat, puzzle, papusa, carti, construit, etc.
Iar eu parca am un sentiment mai bun daca as lasa-o la gradinita cu educatoarele competente.... Nu stiu care gradi e mai potrivita pentru dezvoltarea ei armonioasa (tinand cont si de dorinta ei...). Ce experiente/pareri aveti?
Dar ai incercat sa o lasi singura la gradinita? La ambele, adica? Fara sa stai si tu cu ea? Las-o cate o zi singura la fiecare si vezi cum reactioneaza, abia atunci te poti orienta. Si eu as tinde tot spre gradinita mai mica, dar cu educatoare implicate, decat la una mare, dar cu educatoare pasive...dar important pana la urma e ceea ce ii place fiicei tale, ea merge la gradi, nu tu, iti spun din propria experienta. Si eu am ales gradinita si uite ca m-am cam inselat...educatoarele astea nu imi plac deloc si se pare ca nici fetitei mele (e in grupa mica). Sper ca peste vreo 2 saptamani sa pot scrie ca e totul bine si ca s-a adaptat. Imi pare rau ca nu am ales gradinita in functie de educatoare.
Lora, mami de IUSTINA
Eu am ales cred cea mai mica gradinita din oras. Este micuta-micuta dar ne-a placut foarte mult. Deocamdata a mers doar 3 zile, azi a fost a 4-a zi, sa vedem daca inca ii place :-)
Daria &
GIULIA(2004 08 16)