FIV 135
Raspunsuri - Pagina 12
felicia_ spune:
Fetelor, am si eu o intrebare: concediu medical cine v-a dat? Dr de familei sau de la Giuly? Cum ati procedat?
A.. si la punctie trebuie sa avem banii, documentele semnate, adev de la serv si trimitere de la medic, asa-i? Ms mult!
poze
DORIS_71 spune:
KORA, marrina mersi ptr. galerie.
In sfarsit am ajuns si eu acasa de la eco, dupa 4 zile se vede ceva dar micut. Asa ca mi-au micsorat doza de enantone de la 0,2 ml la 0,1 ml/zi si mi-au marit din nou doza de gonal la 600. Incepe sa-mi fie frica sa nu patesc la fel ca data trecuta( un singur folicul).
toate FIV-oasele.
bubudream spune:
Kry : Asa este, ai retinut , mai exact incep vineri... De abia astept... Sa incep si daca e posibil sa termin cu bine . Asta va doresc si voua.
Va pupic pe toate
Andrada.P spune:
felicia in ziua punctiei trebuie sa ai asa cum ai spus documentele semnate, banii (1400 Eur in lei si 300 Eur in euro), adev de la serviciu, trimitere de la medicul de familie. Eu mi-am luat medical de la un medic generalist dar parca spuneau fetele ca se da si de la Giuly.
Andrada
Mirela_1 spune:
Andrada, inca o data iti urez multa bafta. De data asta reusim. Am zis! Da sper ca nu s-a scumpit FIV-ul la Giulesti, nu? Adica trebuie 1100 Eur in lei si 300 Eur pt ET (pt primul FIV) asa e?
Relya, f. buna productie, asa s-o tii. Faci punctia la o zi dupa mine. Tinem pumnii.
Dariela, nu-ti mai fa ganduri cu endometrul. Ai vazut ca Diana a reusit. Daca e sa se prinda se prinde.
Feli, bravo si tu ai productie frumoasa. Eu iti spun cat am avut dar nu-s un exemplu prea bun. Deci in z. 7 de stimulare (fac injectiile dimineata) erau de 11 si 9,5mm (vorbesc din amintiri ca n-am hartiile la mine) iar in z. 11 de 16 si 14,5mm. Deci au crescut 5mm in 4 zile. In legatura cu concediul medical poti sa-l iei de la Giuli, daca Fraila e in toane bune, daca nu iti zice ca "nu avem timp, suntem f ocupate, dar va dam o hartie pt medicul de familie" asa ca ti-l poti lua si de la medicul tau.
Ramica, deci nu ne zice mare lucru progesteronul in z. 21. Hm! Ajungem tot la temperatura bazala.
Diana_d, doctorita ta e si a mea. Si eu am mare incredere in ea.
Cristal, eu iti tin pumnii pentru sambata, sa ai valoare buna la bhcg.
pisix spune:
Buna fetelor,
Sunt la mai putin de o luna distanta de tratamentul pentru ICSI si m-am hotarat sa intru aici sa ma pun putin la punct cu anumite informatii si poate sa va aduc si eu vesti noi
Sincer nu inteleg cam 50% din ce scrieti voi dar sper sa ma ajutati sa am si eu o logica in ce urmeaza sa fac :-)
Deci, sotul meu are azoospermie, iar dupa numeroase teste/ spemograme/ dopplere am ajuns la concluzia ca singurul mod de a avea un raspuns ar fi o biopsie testiculara de diagnostic, pe care am facut-o pe 5 iulie - cu rezultat pozitiv (cu dr. Damian)
Am hotarat sa facem in noiembrie ICSI (vrem sa iasa Rac/ Leu) cu echipa Dracea/Dascalescu/ Damian de la Giulesti, dar intre timp s-a finalizat proiectul Gynera (clinica privata la care de saptamana viitoare vor incepe FIV-urile cu echipa mai sus mentionata).
Am facut aceasta alegere pt ca aveam oroare de spitale de stat in general (Giulesti in particular) si pt ca ofera solutii tehnologice superioare fata de tot ce exista acum in Romania (cultivarea embrionilor la 5-6 zile -stadiul blastocist si o noua tehnica, superioara, de congelare).
In plus, preturile sunt foarte bune (au promotie primele luni) iar despre echipa asta am auzit numai lucruri bune si am incredere totala in ei.
Am postat mai multe detalii (tehnici + preturi ) pe Azoospermie.
Ok, acuma va rog sa ma ajutati si pe mine cu raspuns la cateva intrebari:
Mie mi-a recomandat sa incep cu Diphereline in ziua 21-22. Diphereline nu e de inhibare, nu ?
- atunci :de ce unele persoane fac inhibare ?
- de ce conteaza valoarea endometrului si cum se poate influenta asta?
- de ce au am pe reteta numai 2 medicamete si voi scrieti pe-aici de o multime de chestii pe care le luati ?
- pot face ceva (vitamine, regim, etc) pana atunci sa-mi maresc sansele de reusita ?
- e ceva legat de tehnica sau de decizia din acele momente care ar trebui sa le stiu (am citit la multe dintre voi : "acum stiu cum e; data viitoare voi face altfel")
Eu am prognozat sa fac ICSI pe 12-14 noiembrie iar tratamentul il voi incepe pe 18 octombrie; dupa Diphereline voi continua cu Gonal.
Va rog sa-mi raspundeti si mie macar partial daca nu stiti toate raspunsurile pt ca am avut atata de invat despre azoospermie ca sa-i dam de capat incat despre FIV nu stiu mai nimic...
Merci !
PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)
Mirela_1 spune:
Pisix, in primul rand multa bafta iti doresc. Referitor la diphereline, este intr-adevar pentru inhibare. Vei face protocolul lung, daca incepi din z. 21 cu diphereline. Valoarea endometrului conteaza la implantare, captuseala uterului trebuie sa aiba o anumita grosime ca sa se cuibareasca embrionul. Referitor la imbunatatirea lui, dr. Dracea nu se prea arunca sa dea multa medicatie, decat probabil daca e intr-adevar f mic. Mie la FIV-ul trecut nu mi-a dat la un endo 9mm. Mi-a zis ca e bun. Si avem si dovada, pe Diana_d care a reusit cu endometru de 9mm. In afara de diphereline si gonal, iti va da sigur si utrogestan. Dar mai ales daca faci la clinica, cred ca unele medicamete (gen medrol sau tetraciclina) ti le vor da ei probabil la punctie. Dar sunt fete mai experimentate care probabil iti vor raspunde si mai bine. Chiar ma duc sa citesc la azoo care sunt preturile. Eu fac tot cu Dracea dar la Giulesti.
Andrada.P spune:
Mirela reusim de data asta, clar!!!! Eu incerc sa imi pastrez starea de bine si de relaxare din concediu si sa ma gandesc ca de data asta reusesc. Poate ajuta sa vizualizezi reusita. Asa ca in urmatoarea luna o sa visez numai bHCG-uri foarte, foarte bune.
Pretul e clar 1100 + 300 (thank God!!). Ma scuzati de confuzie
Andrada
nusy spune:
Pisix: Mirela ti-a explicat foarte bine...vreau sa adaug ca cel mai bine e sa mergi pe mana doctorului.
Sunt fete care au luat si altceva,pe langa ce le-au prescris doctorii si unele din ele au reusit,altele nu..ca si fetele care au mers numai pe tratamentul prescris de dr. si..unele au reusit,altele nu.
Dracea nu recomanda vitamine ci doar acidul folic,insa daca vrei sa iei neaparat ceva,poti lua Elevit (un complex de vitamine si minerale ,care contine si acid folic).
Mai sunt fete care au apelat la progesteron injectabil(luat din strainatate pentru ca la noi nu se comercializeaza),asta cu gandul de a ajuta la implantarea embrionului..dar,la fel,unele au reusit,altele nu.Deci,nu e o regula.
De asemenea,mai poti bea ceai de cretisoara dupa ET...cica,la fel,ajuta la implantare.
Poti lua Aspenter(aspirina),tot dupa ET...ajuta la vascularizarea uterului...deci,tot la implantare.
Alte fete au luat pe perioada stimularii( adica atunci cand vei face gonalul) Maca de la Innovatics pentru a produce cat mai multi foliculi si a avea endometrul bun.
Mai sunt ,de asemenea,pareri diverse despre Medrol.Se spune ca se da mai ales la cele care fac ICSI si ca ajuta ca organismul sa nu respinga embrionii.De obicei,se da intre punctie si ET..dar sunt medici care-l dau de la punctie pana la testul BHCG sau chiar de la inceputul stimularii pana la test.
Dar sa stii ca nimic nu e demonstrat...De aceea ,cel mai bine e sa asculti dr.Poti citi din urma,daca ai timp,capitolele anterioare si ai sa vezi fel de fel de experiente...din care poti trage concluziile pe care le crezi bune pentru tine.Sper ca nu te-am ametit....oricum,daca ai vreo nelamurire,intreaba-ne si te vom ajuta.Bafta multa,multa!
Felicia,Relya: stati foarte bine,multa bafta in continuare!
Nusy
Mirela_1 spune:
Andrada, hai ca ne pastram starea de bine impreuna.
Fetelor ne intalnim maine sau poimaine?
Pisix, am uitat sa-ti spun ca poti incepe sa iei acid folic (1 p/zi) dar asta cred ca ti-a spus si dr. Dracea. Sa bei multe lichide (macar 2l/zi), sa ai un regim de viata sanatos (vezi ca scrie pe prima pagina) si poate-si mai da cineva cu parerea.