MAMICI DE ITALIA(7)
Raspunsuri - Pagina 11
MIKUTA4 spune:
quote:
Originally posted by dana7miquote:
Originally posted by MIKUTA4
Ginger00nu este vorba ca preoti sin obtuzi,dar au dreptate in ceea ce priveste religia ,ptr ca din doi parinti ortodoxsi cum poti sa il indrumi in religia catolica si mai ales cum il poti ajuata atunci cind face prima sfinta impartasanie(ca trebuie sa invete catehismul)o sa zici ca il invata la scoala dar si tu acasa trebuie sa ii explici unele lucruri,sau cind ii da mirul ca nu este ca la ortodoxi ca mirul il da odata cu botezul.Nu va suparati pe mine sau sa ma vedeti rasista in ceea ce priveste religia ca nu sint deloc din contra un DUMNEZEU este peste tot fie el catolic sau ortodox sau musulman important sa credem in EL.
MIRELA 29+
SARA-MARIA ingerasul nostru
nu vreau sa fac politica inutila ... spun doar atat .... si inchei aici subiectul ...
atunci care este rolul bisericii, daca parintii au obligatia sa-i invete religie?
Rolul parintilor este sa le explice ceea ce nu inteleg ceea ce ii invata biserica sau preotii.
MIRELA 29+
slimatei spune:
quote:
Originally posted by MIKUTA4quote:
Ginger00nu este vorba ca preoti sin obtuzi,dar au dreptate in ceea ce priveste religia ,ptr ca din doi parinti ortodoxsi cum poti sa il indrumi in religia catolica si mai ales cum il poti ajuata atunci cind face prima sfinta impartasanie(ca trebuie sa invete catehismul)o sa zici ca il invata la scoala dar si tu acasa trebuie sa ii explici unele lucruri,sau cind ii da mirul ca nu este ca la ortodoxi ca mirul il da odata cu botezul.Nu va suparati pe mine sau sa ma vedeti rasista in ceea ce priveste religia ca nu sint deloc din contra un DUMNEZEU este peste tot fie el catolic sau ortodox sau musulman important sa credem in EL.
MIRELA 29+
nu vreau sa fac politica inutila ... spun doar atat .... si inchei aici subiectul ...
atunci care este rolul bisericii, daca parintii au obligatia sa-i invete religie?
Rolul parintilor este sa le explice ceea ce nu inteleg ceea ce ii invata biserica sau preotii.
MIRELA 29+
buna ! ma scuzati ca ma bag si eu ca musca.... vreau sa-mi dau si eu cu parerea.... in privinta asta Mirela are mare dreptate...
sotul meu fiind catolic...cand a tb sa ma casatoresc aici mi s-au impus o gramada de chestii..eu la inceput vroiam sa facem o cunie religioasa mixta....tb sa punem deacord preotul ortodox (caci eu eram ortodoxa..si nu vroiam in ruptul capului sa-mi schimb religia)cu preotul catolic... si multe alte cereri si pretentii din partea celor 2 biserici... dar nu se cadeau de acord caci catolicii impuneau ca copii mei tb sa fie catolici... si eu tb sa jur si sa depun marturie ca sa-mi educ copii in stil catolic...altfel nu se facea nimic...
daca tot era balamucul asta... si fiindca tot tb sa invat totul de la capat...ca sa am ce invata copiii,nu?... intr-un final ...sa mai scurtez din toate ascestea am trecut la catolici...ca doar e un singur Dumnezeu..nu? dar tot a tb sa facem pregatire...fara acea pregatire(de 3 luni ..in fiecare duminica ) cum sa intretinem o familie cum sa ne crestem (educam d.pdvd catolic)nu ne casatorea nimeni...asa ca am avut de treaba.... dar dupa se considera ca noi invatasem destul...
si singer zic sunt catolica de trei ani si tot nu am habar in totalitate cu ce se mananca....catehismul l-am uitat de atunci..bine ca pe mine atunci ma interesa doar sa ma marit.... dar uite ca vin copii si tb sa ma pun din nou pe treaba...
ma scuzati ca v-am plictisit si eu....va pup pe toate
Stefania x 2
min.7sapt.
dana7mi spune:
quote:
MIRELA 29+
Biserica este o institutie, preotii ne invata ...
stau si eu si ma gandesc ... pai daca nici preotii nu stiu sa explice, care sunt pregatiti in domeniu si sunt practicanti, parintii ce sa le explice?
prea multe necunoscute ... si cred ca nici parintii, nici preotii nu sunt in stare sa explice ... cand va fi mare va fi in stare sa descopere singur caile necunoscute ale Bisericii.
katiapam spune:
ragazze-mi se pare ca v-ati alargat putin cu subiectul
fiecare avem gindurile si ideile noastre si fiecare hoarim pt noi si pt copiii nostri,nimeni nu vrea sa schimbe lucrurile sau sa va faca sa va schimbati modul de gindire dar mi se pare ca ati facut comploturi azi pe aici
scuza-ti interventia dar se pare ca vreti sa va schimbati ideile una la alta,nu va suparati ca am intervenit si eu la subiectul asta
si inchei aici despre religie,nu-mi exprim parerea mai mult
asa cresc eu
GIULIA
MIKUTA4 spune:
quote:
MIRELA 29+
Biserica este o institutie, preotii ne invata ...
stau si eu si ma gandesc ... pai daca nici preotii nu stiu sa explice, care sunt pregatiti in domeniu si sunt practicanti, parintii ce sa le explice?
prea multe necunoscute ... si cred ca nici parintii, nici preotii nu sunt in stare sa explice ... cand va fi mare va fi in stare sa descopere singur caile necunoscute ale Bisericii.
Da Dana ai dreptate in ceea ce priveste biserica ca este o institutie,dar si ca preoti au obligatia sa le explice,dar daca copilul vine acasa si te intreaba"mama parintele a zis asta......... si el nu a inteles tu daca sti catehismul ca esti catolica sti sa ii explici pe intelesul lui ca preotul nu o sa stea sa explice in plina slujba la fiecare copil sau enorias in parte,datoria noastra ca parinte mai este pe linga faptul ca sa credem in Dumnezeu si faptul sa citim si sa ne indrumam copii in religie..
MIRELA 29+
dana7mi spune:
departe de mine gandul de a face polemica si in plus respect punctele de vedere privind religia, cer scuze daca am suparat pe careva.
eu am spus doar ca mi s-a refuzat botezul ... o fi bine, o fi rau ... este de domeniul trecutului si oricum nu are prea multa importanta.
Raluk31 spune:
Noi am avut noroc.Preotul meu este foarte deschis si pentru unitatea bisericilor,prin urmare ne-a casatorit in rit ortodox fara ca sotul meu sa fie nevoit sa renunte la religia lui.Singura diferenta,vom sarbatori Pastele de doua ori Iar copiii vor fi si ei botezati in tara,pentru ca amandurora ni se pare normal sa existe o continuitate,mai ales ca avem o relatie speciala cu preotul.Si ce e si mai frumos,ne-a permis sa aducem nasi catolici - si anume pe cumnata mea,pentru ca isi dorea foarte mult acest lucru si stiu ca e important si pentru sotul meu.
Raluca
in asteptarea lui bb
MIKUTA4 spune:
Raluka si copilul ce rit il veti boteza?ptr ca si noi ca si voi nasii sint ortodoxi si noi catolici si copilul va fi botezat catolic de catre nanii lui care sint si nasi nostri de cuninie.
MIRELA 29+