Nu vrea sa mearga la gradi - ce fac???
Mi-ar prinde tare bine sfaturile voastre, ca nu mai stiu ce sa fac. Eric are 2 ani si 8 luni si l-am inscris anul acesta la o gradinita privata cu program de 4 ore (8-12). Noi locuim cu parintii mei la casa, deci motivul principal nu a fost acela ca nu are cu cine sa stea, am vrut doar sa se obisnuiasca cu colectivitatea si sa socializeze, fiindca in zona noastra nu prea sunt copii de varsta lui cu care sa se joace. In plus, m-am gandit si la parintii mei, care sunt cardiaci si dupa cele 10 ore cat stau cu el zilnic ii gasesc extenuati!
La inceput a fost incantat de idee, i-am luat un rucsacel dragut in forma de pisicuta, i-am explicat cum va fi acolo, am pregatit impreuna lucrusoarele. Am stabilit sa-l duca bunicul, ca sa nu planga la despartirea de mine. Prima zi de gradi (17 sept.) a fost chiar incurajatoare, in sensul ca a plans putin, dupa care s-a dus cu educatoarea la leaganele din curte si s-a linistit. A doua zi a fost mai rau, dar toti am crezut ca face parte din procesul normal de adaptare. Apoi a inceput sa refuze cu incapatanare sa mearga, chiar si sa se imbrace, tipa ca din gura de sarpe, a inceput sa se lase pe jos, asa ca de la jumatatea strazii s-au intors acasa. In urmatoarea zi am avut sedinta cu parintii si am aflat ca sunt doar 7 copii inscrisi, dintre care doar unul de 3 ani si restul intre 5-6 ani. Nu stiu daca asta e motivul pentru care e atat de inversunat, fiindca nu vrea sa povesteasca aproape nimic legat de gradi, imediat schimba vorba, desi nu-i sta in fire asa ceva. Vineri, din nou, tipete, scandal, n-a vrut sa cedeze nici cu rugaminti, promisiuni, amenintari... In concluzie, iar n-a mers.
In fine, nu stiu cum sa procedez in situatia asta. M-am gandit si la posibilitatea de a-i cauta alta gradinita, desi dintre cele 3 aflate in zona noastra asta mi-a placut cel mai mult din toate punctele de vedere. Educatoarele sunt tinere, dragute, tot personalul e amabil, curatenia e impecabila, are un spatiu verde mare, o gradina frumoasa cu leagane si groapa de nisip, jucarii frumoase (inainte a fost loc de joaca).
Daca a trecut cineva printr-o experienta similara, va rog sa povestiti aici, poate imi mai dati voi vreo idee, ca ma sint depasita de situatie!
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
Raspunsuri
diana21 spune:
Copilul nu vede gradinita prin ochii tai. Pentru el, zic eu, cel mai important si de impact lucru este EDUCATOAREA, nu curtea, nu jucariile, nu copiii, ci educatoarea. Daca ea e o persoana calda, blanda, sufletista, cu drag de copii, si care face din placere ceea ce face...iar cel mic o agreeaza din prima, atunci eu as mai incerca totusi. Afla daca ii place educatoarea, eu am aflat jucandu-ma cu fetita mea "de-a gradi".
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
dulcetica spune:
Candy,daca spui ca preponderent sin copii mai mari nu e posibil sa-l fi capacit vreun pic si ii e teama de ei?La camin daca nu e atenta educatoarea eu suspectez ca e posibil sa se mai bata intre ei si la voi e si o inegalitate de forte.
diana21 spune:
Inca ceva...Acomodarea ar trebui sa se faca treptat, nu din prima zi, dus acolo, lasat singur intr-un mediu nou, cu adulti pe care nu i-a mai vazut si cu copii pe care nu-i cunoaste ...Incearca sa mergi cu el si sa stai si tu acolo, macar in curte, o ora (in prima zi). Apoi il iei si plecati impreuna acasa. A doua zi, tot asa, dar doua ore...In plus, copilul mai trebuie sa STIE si ca orice s-ar intampla, vii sa il iei acasa in fiecare zi (desi noua ni se pare ca e de la sine inteles, copiilor nu li se pare; desi pentru noi mersul la gradi pare un fleac, pentru ei este o schimbare majora). Si insist pe ideea ca educatoarea conteaza cel mai mult. Cum e, ai vazut-o, ai stat de vorba cu ea inainte?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
adriana spune:
Eu revin cu ideea ca nu trebuie fortat copilul sa se integreze la gradinita daca nu vrea... e inca mic, aici abia la 4 ani sunt primiti la pre-k, un fel de grupa mijlocie.. Pana atunci, acasa.
Daca el nu vrea sa mearga colo, si pe zi ce trece e mai inversunat, mai mult ca sigur ca ceva nu-i place acolo.. Ori educatoarea, ori copiii mai mari. Inainte de a-l forta sa se "socializeze" mai bine elimina aceste cauze si apoi vezi daca chiar vrea sa intre in ritmul gradinitelor...
Eu l-am avut pe baietelul de 4 ani jumate la o gradi particulara, anul trecut, in Ro. M-am gandit sa-l duc sa mai invete limba engl la un program scurt, tot de 4 ore. Nu a vrut cu nici un chip sa mearga, la fel facea ca si baietelul tau.. Prima zi a fost incantat ca schimba locurile, dar apoi, incet inct s-a dezumflat.. Din ce am dedus eu, caci nici el nu voia sa povesteasca, "Miss"-ul era cam rece, avea deja preferintele ei, dintre copii care venisera mai de demult (l-am dus in iunie) si nu mai avea chef sa-l integreze si pe el...
Ceilalti copii se cunosteau, el nu era decat un copil strain, in trecere pe acolo![]()
Efectiv nu mai voia acolo! noi am zis ca nu era pregatit, dar cand am venit aici, in USA, l-am dat la alta gradi, numai 2 ore jumate, si nu a facut niciodata fazele din Ro, mergea cu placere si de dragul copiilor..
Cam asta ar fi experienta noastra..
Succes, iti doresc sa iei o decizie cat mai buna![]()
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
plangaciosi spune:
Buna!Ma numasc Iuliana si sunt o mamica disperata pentru ca Alex baietelul meu in varsta de 3 ani si 9 luni pange de o saptamana ca nu vrea la camin in conditiile in care la ora 12 il ia buni sa doarma acolo.In primele zile mai plangeau si alti copii dar astazi nu a mai plans decat Alex.Nu stiu cand o sa vina ziua in care o sa plec si o sa imi zica pa.
Am incercaty sa vorbesc cu el sa ii explic dar nimic.Ajutati-ma sunt disperata.
Lavv spune:
Buna!
Si eu am aceeasi problema cu Alex al meu - 3 ani si 8 luni!
SUpa o saptamana ratata caci a fost bolnavior si n-a apucat sa stea decat 2 ore...de luni am inceput in tromba!
A plans putin dupa buni apoi i-a trecut si s-a acomodat, ba chiar a dormit la pranz - lucru nerealizabil cat sta acasa cu buni. DAR NU VREA SA MANANCE.. zice ca e bolnavior si ca ii e "sila"...i-a ramas asa o chestie decand intr-adevar era bolnavior...Cand se trezeste mancanca la gradi ceea ce le dau acolo.
Ieri a pland mai mult, ia r aseara mi-a spus ca "s-a saturat" de gradi si nu mai vrea...
Dimineata plangea cu buni acasa..ca nu merge ca il cearta "profesoarele"....azi e sedinta si chiar o sa vorbesc cu ele..el e cel mai mic din grupa..e posibil sa-i zica ceva si el e ff sensibil si o ia ca o cearta..
Nu stiu ce sa fac..e prea mic ? are cu cine sa stea...ma bate gandul sa renunt pentru moment..sa incerc in primavara sa-l duc..
Astept si parerile voastre!
paula2003 spune:
Il duci cu forta si il lasi. Nu are ca sa faca, tu sa rezisti plansetelor lui. Copilul face ce vor parintii nu invers. Mometan.
Tu sa fii tare si sa nu dai inapoi lacrimilor lui. Se va obisnui. Paul a plas in prima zi putin si in a 2 si mai putin. Din a 3 a s-a cerut singur la gradi.
Fii tare si nu ceda teatrului din ei.
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
monaraus spune:
La noi a fost invers. In prima si a doua zi totul a fost ok, a fost foarte incantata de jucarii, dar azi, a treia zi, am stat ceva mai mult pe acolo sa vb cu educatoarea, s-a intors sa ma pupe de plecare, apoi, auzind alti copii plangaciosi si vazandu-ma a venit plangand in bratele mele ca ea vrea cu mine........