Mamici de septembrie - octombrie 2007 (85)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

quote:
Originally posted by Dantje

Eu am primit un cd cu muzica pentru bebei am incercat sa-l descarc sper ca am si reusit.Deci nu pot sa-l postez aici....daca e cineva mai iscusit sa ma indrume, l-am salvat si in mapa comprimata.Astept idei ...

nasteri cat mai usoare , refacere rapida pentru cele nascute si multa rabdare mamicilor

Dantje & Martijn

Dantje,sotul zice sa incerci sa faci un server ftp,la tine pe calculator si apoi sa dai adresa si parola la cine vrei...si pe noi ne-ar interesa.Dar cum se numeste cd-ul,poate il gasim pe net?(vezi sa nu fie probleme cu drepturile de autor...)

Dana 37s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Carmenita, eu l-am tinut pe bb in patul pliant langa noi in primele 2 saptamani pentru ca ma miscam destul de greu din cauza operatiei. Cat timp a stat cu noi, ma trezeam de n-shpe mii de ori noaptea sa il vad ce face. Sincer iti spun, ca dupa ce l-am dus la el in camera, am dormit de o mie de ori mai bine. E drept, il mai iau dimineata sau in timpul zilei sa doarma cu mine in pat, dar nu noaptea. Asta e experienta mea in ceea ce priveste dormitul lui bb. In camera la el sunt 22 grade, iar seara cand ii fac baie folosesc caloriferul electric si aduc temperatura pe la 24 grade.
Carpatina, raportez: sarmale de la congelator lasate de mama. Pai nu aveam eu timp de rasucit sarmalutele.
Tomasa, am facut si eu, dar acum nu as fi avut cand sa le rasucesc. Da' ma pun eu pe treaba in curand (probabil de Craciun).
Mandarinutza, am fost eu harnica, dar ostilitatile s-au desfasurat astfel: in Cora a dormit bb, apoi l-am tinut cu mine la bucatarie cat am asezat sarmalutele si le-am bagat la cuptor, iar la curatenie a adormit bb de la zgomotul aspiratorului . Ce dragut din partea doamnei respective
Betty, eu il alaptez atunci cand vrea, chiar si in public. Nu cumva cand i-ai pus ser i-ai pus in ambele nari odata? Ca am comis-o si eu asa si se inecase. Pune intr-o nara, asteapta sa inghita si abia apoi pune in cealalta. Eu i-am pus aseara din nou si a functionat perfect.

Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
BB Stefan creste

Mergi la inceput

Teodora, am pus poza cu puloverasul si pantalonasii. Geaca mai incolo, cand e mai frig. De fapt, poti sa o vezi in pozele Andreei, e cea bleu cu urechi.

Poze
BB Stefan creste

Mergi la inceput

Au fost nasii si i-au adus lui bebe un costumas atat de frumos de la C&A (a fost nasa plecata la Budapesta si i-a luat de acolo). E belea, abia astept sa il spal si sa il imbrac cu el. De ce nu gasim si pe aici lucruri de astea frumoase????
Gata, am sters-o, bb vrea sa stea de vorba cu mine si gangureste. Noapte buna.

Poze
BB Stefan creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Oare sa o fi comis-o Nana?

37+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

buna si de la noi
in primul rand bun venit d-rei Maya si d-lor Nathan, Darius Filip, Andrei si Vlad Matei iar mamicilor Missy, Taby, Aerpeju si Isabeluta felicitari si sa va bucurati de bebei

nu stiu cum faceti voi sa scrieti atat ca eu sunt varza va felicit si multe ,
in afara de bebelina care-mi ocupa majoritatea timpului, abia reusesc sa fac si ceva treaba, ma mai ajuta si sotul cei drept ca altfel cred ca as claca, da tot timpul mai ramane ceva nefacut si ma deprima, azi parca am reusit sa aducem tot la zi spalat, calcat, curatenie si papa.

azi am fost la shoping sa-mi cumpar niste pantaloni, ca cei dinainte nu-mi vin inca iar cei din timpul sarcinii sunt prea mari, da nu am gasit nici o pereche pe care sa o pot inchide la fermoar , ma intreb femeile care in mod normal au 73 Kg nu se imbraca in pantaloni?

gata m-am plans destul

am citit din urma si ma bucur sa vad ca sunteti bine si pline de viata

Mandarinuza dulce tare buburuza ta , mereu ma uit sa vad poze noi

Anaist ce bebe falcos ai si nu pare slab deloc

Sim si Rox voi ca de obicei superwomen , active si pe baricade non-stop
Sllipers multumim, da nici cu Vladut nu ne e rusine, poate ne vedem in parc sa facem cunostinta

Tomasa si celor care mai merg luni la dr multa bafta si sa auzim numai vesti bune

poze
Marta si Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Eu am visat azi-noapte ca nascuse Nana... dar nu mai stau cu ochii pe ea ca am program zilele astea si e vreme asa de frumoasa...! Maine ne dam cu bamporul pe lac cu prietenii samd. Doar nu o sa nasc ca sa inmultzesc randurile victimelor Nanei!?!

De luni e open season... am si control la dr - sa vedem.

Piciulika 38+ Michael
Si suntem in luna 9!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by betty78

Piciulika chiar dupa 6 ore de somn, pe langa faptul ca mi se infunda canalele, mi-a scazut si productia de lapte, asa ca o sa ma mulg la 3 ore, sau poate ma culc ceva mai tarziu si ma si mulg inainte.
[quote]quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Roxana_G
Piciuika, unde gasesc desenele speciale pentru copii?
- - -
in Germania si in alte tari europene intradevar gasesti, ca la noi pe aici nu prea am vazut / Betty78deMario-Alexandru 16aug2007

Betty, pentru canale infundate incearca si chestia cu 1) inainte de alaptat comprese calde (ude/dush cald sau uscate (d ex saculetz cu samburi de cirese incalzit) - ajuta sa se goleasca mai bine canalele; 2) sa nu porti imbracaminte/sutiene stramta/e; 3) pune BB sa suga cu barbitza spre partea in care se infunda canalele: vacuumul creeat de partea de jos/mandibula e mai mare resp. mai eficient la golirea sanului 4) dupa alaptat 20 min. comprese reci (apa / branza de vaci /frunza d varza alba reci) 5) odihna, liniste si vitamina C

Cu desenele: eu cred ca e si un pic moft. Cred ca BB are suficientzi stimulti in jur - cat pot duce.
Chiar se spune ca incercarile disperate de a-i calma, cu jucarioare diverse-plimbari-mami-tati-buni-scoica-carutz-muzica etc. le poate crea un exces de stimuli si-i irita si plag mai abitir. Daca mai stau si cu ochii pe desene (eu) cred ca poate deveni mult...
Vezi tu ca si noi am crescut mandre, mumoase si teligente...eu nu-mi amintesc sa ma fi plictisit fara desene

Piciulika 38+ Michael
Si suntem in luna 9!

Mergi la inceput

Betty mai zice asa cu scaderea 'productiei de lapte':
- alapteaza foarte des, la ambii sani (la 2 ore interval - de la inceputul unei mese la cealalta! (noaptea poti face pauze mai lungi, dar sa ajungi la 8-10 ori/24h)
- ai grija sa pui BB corect la san
- alterneaza mai des sanii in cadrul unei mese - mereu cand se opresete un pic BB cu suptul, schimba sanul (cand se regleaza productia, revii la alaptatul mai lung pe san)
- daca nu suge suficient BB (lung & intens) pentru o vreme, pompezi si ii dai laptele muls - solutzie temporara
- contactul corporal prelungit stimuleaza lactatia
- lasa gospodaria si odihneste-te cat mai mult!

In multe ocazii ajuta ca mama si BB sa stea in pat 48 de ore, sa li se poarte de grija si sa alapteze, alpateze, alapteze...

(din "Alaptarea" de Marta Guoth-Gumberger, Elizabeth Hormann < carte recomandata calduros de moasa)
SUCCES!

Piciulika 38+ Michael
Si suntem in luna 9!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mey eu nu am somn deloc...felicitari noilor mamici!!!

Mai are cineva insomnii?

Andries

Mergi la inceput