Aici,in Olanda (16)
Raspunsuri - Pagina 2
leistra spune:
Salutare fetelor!
Am vazut ca e activitate pe aici si mi-am zis hai sa intru si eu!
Si noi am avut o vacanta tare lunga in Romania, a fost super am fost la mare si am fost si nasi la o nunta a unei foste colege de facultate si a fost tare frumos, voi pune saptamana ce vine niste pozici, Elenica noastra e acum maricica, o fericire sa o vedem in curte la bunici cu catelu'si purcelu'
Sunt acum scolarita, am inceput un curs de administratief medewerker si sunt destul de ocupata. Ma bucur mult pentru viitoarele mamici si le felicit si le doresc desigur sarcina usoara!
Am inceput si eu sa ma adaptez incet incet aici, desi mi-e foarte greu recunosc si mi-e tare dor de ai mei, mi-e mila de sot ca tare am chef uneori sa imi iau o sacosa si sa plec la mama
Astept si eu vesti de la voi, poate organizati voi cate ceva
POZELE NOASTRE
mamica de balenica Elena
miana spune:
Dantje, iti urez si eu nastere usoara, asta daca nu ai nascut pana acum. La mine la a doua nastere a fost exact asa cum se spune, mai repede, poate prea repede pot sa spun. De cand am inceput sa pierd lichid si pana am nascut a trecut doar o ora jumate. Nici nu imi venea sa cred ca la 5 si ceva dimineata m-am trezit sa am duc la toaleta si la 6.45 eram cu bebelusul in brate.
Si pt. Fecian de asemenea sarcina fara probleme in continuare!
jenn spune:
Doamnelor, ce reviste pentru parinti cititi?Am cumparat citeva dar mi se par ca si continut cam limitate...Fetita mea are 15 luni si vad ca sunt si reviste pentru cei cu copii de peste 2 sau 4 ani.Astea nu le-am luat deocamdata.In cele citite pina acum gasesc povesti despre nasterile acasa,reclame si foarte putine noutati si imformatii utile.Ceva sugestii?Multumesc!
Dantje spune:
Multumesc de urari : danyce, anky, fecian.
Miana moama dar chiar rapid, sper sa fie si la noi intalnirea rapida, ca prima nu fu chiar asa de rapida.
Pupici la pitici,
Dantje & Martijn
gehas spune:
Salut fetelor din Olanda,
Intru si eu la sezatoarea voastra sa va intreb de cum e viata in Olanda. Stiu ca e o intrebare generala rau, dar pentru inceput ma intereseaza cum va simtiti acolo - v-ati acomodat/integrat bine la societatea lor, au inca probbleme cu cei veniti de-afara (nu stiu daca au avut vreodata, doar ma gandesc la cum sunt tratati imigrantii), te descurci cu engleza pentru inceput, cum e piata de joburi pe IT (daca sunteti in domeniu sau daca stiti pe cineva), cat de greu/usor iti permiti sa-ti cumperi locuinta (apartament sau casa).
Cand aveti timp, m-as bucura daca mi-ati raspunde cat sa-mi fac o idee. A, noi sunt in Canada, Toronto si cochetam cu ideea unei relocari/emigrari in Europa.
Multu' si numa' bine tuturor.
Gabi
cristianc spune:
Auzisem ca in suma de 50 000 de euro iti gasesti o casa de cumparat prin Olanda. E adevarat? Si daca e ... noi, romanii fara cetatenie putem sa cumparam ?
Gianni spune:
Probabil, vrei sa spui garaj...nu draga mea , casele sint cumplit de scumpe in NL...
Daca te duci in nordul Olandei (unde de altfel nu gasesti usor o slujba) sint ceva mai ieftine ...
In Belgia mai merg inca, dar si acolo s-a ' stricat' piata imobiliara...
Cit despre intrebarea privitor la o slujba in IT, nu stiu cum este in Canada , dar in NL, timpul de aur a cam trecut , adica salariile lasa acum de dorit , comparativ cu 8-9 ani in urma.
Dar bineinteles iti poti cumpara o casa daca ai salariul corespunzator , sint diferite forme de ipoteci.
Succes in hotarirea pe care o veti lua.
Catalina
ilse spune:
ba as adauga eu de anul asta preturile evident au crescut de-a binelea, o casa cu mai putin de 150.000 nu ai cum sa gasesti in locuri decente, nu de genul cartiere de marocani si sa nu uitam, sunt extrem de mici.
Dantje spune:
Salutare nederlandici,
Am si io o intrebare ,pleaca cineva cu masina zilele astea spre Ro, daca da si mai are nitel loc ,please am ceva de trimis.
Cristianc, in cazul avesta nu s-ar plati chirii in Olanda de aprox 80% din populatie,nu stiu un procentaj exact dar destul de mare ca sa zic asa.
Noi tot 2 in 1 , ultima suta de metri pana la intalnirea cea mare.
sa auzim de bine
Dantje 39+ & Martijn
jenn spune:
Dantje,nastere usoara!Vei fi tare ocupata dupa, dar anunta-ne si pe noi ce si cum!Mie nu-mi plac biscuitii cu soricei!