Fructe pentru dieta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

cum numarati voi caloriile?

de ex astazi dimineata am mancat un covrig. cate calorii are?

invatati-ma sa le numar si eu, va rog

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Asta este o lista gasita pe internet.
Dar nu uitati ca poti face varza alba calita si atuni caloriile sunt in pod.
Dar asa de orietare... Altceva mai bun nu am pe moment.

Fructe

Afine 55
Agrise 51
Ananas 53
Banane 84
Caise 64
Capsuni 30
Cirese 82
Cirese amare 80
Clemantine 44
Coacaze rosii 54
Coacaze negre 65
Corcoduse 45
Dude 81
Fragi de padure 57
Grapefruit 50
Gutui 66
Kiwi 49
Lamai 55
Mandarine 40
Mango 65
Mere 60-75
Merisoare 65
Mure 77
Nectarine 56
Papaya 39
Pepene galben 30
Pepene verde 29
Pere 59
Piersici 65
Portocale 37
Prune 89
Struguri 100
Visine 66
Zmeura 62

Legume

Andive 18
Ardei gras rosu 41
Ardei gras verde 26
Ardei iute 24
Cartofi 89
Cartofi noi 80
Castraveti 19
Ceapa uscata 52
Ceapa verde 35
Ciuperci 35
Conopida 32
Dovleac 32
Fasole uscata 342
Fasole verde 38
Gulii 33
Hrean 81
Linte 337
Loboda 19
Masline negre 435
Masline verzi 172
Mazare uscata 343
Mazare verde boabe 96
Morcovi 45
Napi 32
Pastarnac 72
Patlagele vinete 27
Patrunjel (frunze) 50
Patrunjel (radacina) 53
Praz 54
Ridichii de iarna 26
Ridichii de luna 19
Salata verde 22
Sfecla rosie 43
Spanac 25
Sparanghel 21
Telina 45
Tomate 25
Urzici 68
Usturoi 137
Castraveti in otet 9
Gogosari in otet 15
Varza acra 18
Varza alba 25
Varza rosie 33

Lactate

Branza grasa de vaci 160
Branza slaba de vaci 97
Branza topita 350
Cascaval 375-400
Iaurt gras 50-65
Iaurt slab 30
Lapte batut 64
Lapte praf normal 498
Lapte vaca integral 67
Lapte vaca degresat 35-50
Lapte de capra 67
Lapte de oaie 112
Telemea de vaca 241
Telemea de oaie 270
Smantana 12% 180
Smantana 20% 207
Smantana 30% 300
Unt 806
Urda 136

Fainoase

Biscuiti 375-425
Faina de grau 351
Faina de porumb 354
Graham 258
Paine alba 240
Paine intermediara 230
Paine neagra 242
Gris 359
Orez 354
Paste fainoase 360
Paste fainoase cu ou 380

Carne

Carne de curca (slaba) 179
Carne de gaina (slaba) 129
Carne de pui (slaba) 177
Carne de gasca (slaba) 250
Carne de miel 260
Carne de porc (grasa) 330
Carne de porc (slaba) 143
Carne de rata 134
Carne de vita (grasa) 401
Carne de vita (slaba )118
Carne de vitel (slaba) 224
Creier de porc 125
Ficat de porc 145
Ficat de vita 144
Rinichi (bovine, porc) 121

Biban 88
Crap 108
Cod 90
Hering 202
Macrou 183
Morun 115
Nisetru 238
Platica 78
Pastrav 103
Salau 90
Scrumbie 190
Stavrid 115
Stiuca 84
Somon 188

Alcool

Bere 47
Rom 312
Vin 53
Wisky 400
Gin 90

Monica-Matz 22+ cu Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

la 100 de grame?

Printez si eu lista. Multumesc mult de tot!

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gologanii spune:

Buna!
In general nu se recomanda in diete fructe cu peste 10-15%HC adica nu struguri, nu prune,nu pere nu banane si nici fructe uscate(pana la 80%HC) sau nuci, alune (bogate in lipide);
oricum ar trebui sa cantaresti ce mananci sau sa aproximezi dupa cat cumperi si sa calculezi caloriile: nu exagera cu fructele, mai bine salata cu legume!
Succes!

iar ca raspuns la intrebarea initiala, fructe de toamna nu prea raman decat merele, din cele autohtone, iar apoi grepfruit, portocale, mandarine, kiwi; deci mere...sau cantitati mici din cele cu 20% glucide

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gologanii spune:

Si atentie la covrigi!
Sa-l canaresti sa vezi cate felii de paine ai fi putut manca in loc, in plus multi covrigi sunt cu zahar!
Poate maine rontai un morcov!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

quote:
Originally posted by bird70

Linasobolina,
regula 1: nu te atingi de alimente care nu au continutul caloric pe cutie
regula 2: 1200 - 1500 cal/zi sub nici o forma sub 1200
regula 3: fibra cat mai multa, exista niste pudre care se amesteca cu apa, se face ca un suc, fara calorii si contin numai fibra. Aici se gasesc la supermarket, diverse branduri si arome. Cand amesteci pudra cu apa trebuie sa bei repede ca altfel se gelifica , dar tine de foame si impiedica stagnarea mancarii prin intestinul subtire.
regula 4: cat mai multa miscare, se recomanda 10.000 pasi pe zi, cumpara un pedometru si vezi cati pasi faci pe zi.

Interesant ce spui tu. Seamana cu dieta (mai degraba un set de reguli pe care mi-am impus sa le respect pana la sfarsitul anului, sa vedem ce iese la cantar) pe care am inceput-o eu, adica:
- fibre suficiente (din cereale) dimineata, dau energie, senzatie de satietate si nu ingrasa daca nu le combini cu grasimi;
- salate de legume;
- prafuri care inlocuiesc o masa si asigura tot necesarul de nutrienti, atunci cand n-am timp sa-mi gatesc ceva slab caloric;
- fructe cu moderatie in loc de dulciuri (care constituie problema mea)

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by V. Erica
- prafuri care inlocuiesc o masa si asigura tot necesarul de nutrienti, atunci cand n-am timp sa-mi gatesc ceva slab caloric;

Aici m-ai inteles gresit, eu nu vorbeam de prafurile proteice care se folosesc pentru a inlocui o masa, cu alea nu sunt de acord. Era vorba de niste prafuri care contin fibra si asigura volumul adecvat in aparatul digestiv si evita constipatia. Nu se folosesc ca sa inlocuiesti mancarea.

Daca nu am timp sa-mi gatesc ceva atunci un cartof facut la microunde cu sare si putina branza dulce rezolva problema. Nu stiu ce se gaseste acum in Romania, dar la noi se gasesc mancaruri congelate in tavite care se fac rapid 6-10 minute la microunde si care au un continut caloric rezonabil 300-400 calorii/portie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca78 spune:

Salut fetelor.
Eu stiu de la nutritionist ca fructele cu continut ridicat de zahar nu trebuiesc mincare in dieta (fructele ce au un index glicemic crescut). Trebuiesc evitate din cauza ca cresc zaharul din singe si are ceva de-a face cu metabolismul insulinei. Eu am lista cu ce sa nu maninc si acolo la fructe de care sa nu ma ating sunt: strugurii, bananele, ciresele, pepenele galben (cantalup).Eu maninc mere, pere, grepfruit, piersici (nu asa coapte deci nu ff dulci). Fructele trebuiesc mincate la 2 ore dupa masa sau cel mai tirziu la jumatate de ora inainte de masa (deoarece digestia lor este diferita fata de digestia mincarii normale).
In rest la legume nu exista restrictii: orice in afara de cartofi, porumb si morcov fiert (de fapt si un cartof acolo nu e foc dar mincat cu proteine alaturi deci carne, salata si doar putin cartof)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by uca78

Salut fetelor.
Eu stiu de la nutritionist ca fructele cu continut ridicat de zahar nu trebuiesc mincare in dieta (fructele ce au un index glicemic crescut). Trebuiesc evitate din cauza ca cresc zaharul din singe si are ceva de-a face cu metabolismul insulinei. Eu am lista cu ce sa nu maninc si acolo la fructe de care sa nu ma ating sunt: strugurii, bananele, ciresele, pepenele galben (cantalup).Eu maninc mere, pere, grepfruit, piersici (nu asa coapte deci nu ff dulci). Fructele trebuiesc mincate la 2 ore dupa masa sau cel mai tirziu la jumatate de ora inainte de masa (deoarece digestia lor este diferita fata de digestia mincarii normale).
In rest la legume nu exista restrictii: orice in afara de cartofi, porumb si morcov fiert (de fapt si un cartof acolo nu e foc dar mincat cu proteine alaturi deci carne, salata si doar putin cartof)

Eu nu militez pentru diete ci pentru moderatie si schimbarea modului de viata . Oamenii grasi sunt grasi pentru ca au un mod de viata care ii face grasi, la fel ca si cei slabi care au un mod de viata care le intretine silueta. Dietele NU functioneaza in marea majoritatea a cazurilor, cele mai optimiste cifre sunt 12-15% succes (adica slabit si pastrat greutatea). Cu cat o dieta este mai restrictiva cu atat are mai mari sanse sa nu functioneze. Eu am slabit si nu am pus la loc. Dar eu nu am avut alimente interzise (am mancat zilnic putina ciocolata), nu am avut reguli cu privire la cate ore inainte de ce pot manca un mar, etc. Am pastrat consumul alimentar intre 1200-1500 cal/zi si am mancat exact ce am avut chef atat timp cat nu am depasit caloriile. Si am facut miscare, am inceput sa alerg, sa merg cu bicicleta, sa ridic greutati, mi-am construit musculatura care sa consume cat mai eficient mancarea pe care o mananc. Nu pot sa inteleg de ce cineva s-ar infometa ca sa slabeasca, sa fie lipsita de energie si chiar daca teoretic ar reusi sa slabesca cu diete restrictive, nu are tonus muscular si nu arata bine. Asta fata de varianta in care poti manca ce doresti, singura restrictie fiind numarul de calorii pe care il stabilesti cum doresti, faci miscare care ajuta si la creier, la starea de sanatate generala si musculatura da un aspect sanatos pe langa faptul ca e un mare consumator de energie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

bird perfect de acord cu tine, ai mare mare dreptate. Miscarea este cheia.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput