Fructe pentru dieta?

Fructe pentru dieta? | Autor: linasobolina

Link direct la acest mesaj

Intrebare, intrebacioasa:
CE FRUCTE AI VOIE LA DIETA?

Acum este toamna si am inteles ca daca vrei sa tii o oarescare dieta pentru SLABIT!!! este bine sa mananci fructe
Dar care?

Caci: perele nu sunt bune caci au zahar, strugurii,la fel, pepeni nu mai sunt, merele nu imi plac, bananele sunt crima, iar citricile nu sunt in sezon!!!!

Deci ce ramane?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Prune.

Foarte bune... si nu ingrasa...

Monica-Matz 21+ cu Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Ba ingrasa:

"În comparatie cu alte fructe, aceste delicii de sezon au o valoare nutritiva foarte ridicata, datorita conatinutului mare de zahar (glucoza si levuloza).

Aproximativ 25 la suta dintre hidratii de carbon din prune contin fructoza, iar restul - glucoza, ceea ce limiteaza includerea prunelor în regimul bolnavilor de diabet zaharat."

www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idstire=50684" target="_blank">sursa

Cateva greseli frecvente la diete

* Painea neagra, de secara, graham, NU este indicata in regimul de slabire (decat in cantitati mici), ea contine tot atatea calorii ca si painea alba.
* Obezul NU poate inlocui untul cu margarina, grasimile de orice fel sunt interzise.
* Nu toate fructele sunt permise in regim. Bananele, strugurii, prunele sunt interzise. Ele pot contine pana la 50% zahar! Fructele oleaginoase: nucile, alunele, arahidele, migdalele sunt de asemenea interzise – nu mancati mai mult de 2 fructe pe zi (atentie la mere care declanseaza foame iar iarna se deshidrateaza si contin destul de mult zahar!). sunt permise portocalele, grapefruitul, capsunele, ciresele.
* Necesarul de calorii pentru o viata cu activitate fizica normala este de 1800 kcal/zi la femei si 2500 kcal/zi la barbati. Pentru a slabi in repaus exista regimuri de 400 – 600 kcal/zi (1 litru lapte). In conditii de activitate, este suficient un regim de 1000 kcal/zi. Veti slabi 1–2 kg/saptamana, deci 10-20kg in 3 luni.

www.salon-cosmetica.ro/ro/salon-frumusete/cure-de-slabire.html" target="_blank">sursa

Gratiela, Maria si Stefan

www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Kiwi ?

Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Strumfi,
sursa ta spune numai prosti. Daca citesti articolul cu atentie iti dai seama ca autorul e departe de orice intelegere a termenilor medicali si face confuzii inadmisibile gen: 'depasirea greutatii ideale = obezitate' . Apoi recomandarea unei diete de 1000 cal/zi la persoane active si 400-600 cal/zi in repaus contravine tuturor sfaturilor dieteticienilor si nutritionistilor. Consumul a mai putin de 1200 cal/zi pune organismul intr-un regim de urgenta pentru ca interpreteaza ca moare de foame, metabolismul se incetineste si in momentul in care persoana incepe sa manance normal, organismul va recupera rapid tot ce a pierdut. Antropologic privind situatia are sens pentru ca pana nu demult oamenii aveau abundenta de mancare pe perioadele calde si traiau cu resurse foarte limitate iarna ceea ce a dus la adaptarea organismului de-a depozita cat mai mult in timpul perioadei cand exista mancare ca sa poata supravietui atunci cand nu exista suficienta mancare. Curele de slabire in care se reduce consumul sub 1200 cal/zi nu fac decat sa declanseze acest mecanism in organismul noastru. Cu cat incerci mai des sa faci o astfel de dieta cu atat organismul devine mai eficient in a contracara efectele perioadei de infometare si de-a se reface dupa.

Nu exista alimente interzise in dieta!! Atunci cand decizi sa slabesti trebuie sa te ti de cele 1200 calori/zi si sa consumi cat mai multe din ele facand miscare. Apoi foarte important este sa consumi fibra, alimente cu volum cat mai mare. Cu cat volumul consumat e mai mare, cu atat pasajul prin intestinul subtire (unde se produce absorbtia) este mai rapid.

Linasobolina,
regula 1: nu te atingi de alimente care nu au continutul caloric pe cutie
regula 2: 1200 - 1500 cal/zi sub nici o forma sub 1200
regula 3: fibra cat mai multa, exista niste pudre care se amesteca cu apa, se face ca un suc, fara calorii si contin numai fibra. Aici se gasesc la supermarket, diverse branduri si arome. Cand amesteci pudra cu apa trebuie sa bei repede ca altfel se gelifica , dar tine de foame si impiedica stagnarea mancarii prin intestinul subtire.
regula 4: cat mai multa miscare, se recomanda 10.000 pasi pe zi, cumpara un pedometru si vezi cati pasi faci pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

care ar fi legumele si fructele cu un continut cat mai ridicat de fibre?

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Eu stiam ca strugurii chiar se recomanda in curele de slabire. Acum nu stiu ce sa mai cred?

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by _giulianna_

care ar fi legumele si fructele cu un continut cat mai ridicat de fibre?

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Fructele cu un continut ridicat de fibre sunt pepenii rosii si galbeni. Din pacate sezonul lor a trecut deja, iar cei din supermarketuri nu sunt intotdeauna foarte buni.
Ar mai fi ananasul, foarte indicat in curele de slabire, si foarte bun. De asemeni merele sunt indicate in curele de slabire.
Printre legume, conopida, broccoli, varza, ardeiul gras.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Revenind, doamnelor, EU CE FRUCTE MANANC, ACUM, TOAMNA????
nu mai vreau sa tin diete dupa care sa mafac cat purcelul, jo-jo, vreau sa mananc cu bun simt, sa trec pe cat se poate pe multe fructe si legume.
Deci ,struguri, pere, prune, fructe din piata, din alea de ale noastre, se poate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Linasobolina, mananca orice fructa, toate sunt sanatoase. Diversifica si nu uita toate grupele de alimente (cereale, legume-fructe, carne, lactate) - zilnic.

Secretul slabirii sta in cantitatea alimentelor ingurgitate.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Poti sa manaci teoretic orice atat timp cat nu depasesti numarul de calorii. Eu cand am slabit am mancat si ciocolata si pizza, nu am avut alimente interzise. Am slabit 10 kg in 3 luni si singura regula a fost sa nu depasesc 1200 calorii/zi. In aceste 1200 calorii am mancat si o ciocolata mica (aprox 200 calorii) cand mi-a fost tare pofta, sau 2 felii de pizza, etc. Important este sa nu mananci mai mult de 1200-1500 calorii si sa faci cat mai multa miscare ca sa consumi cat mai mult.

Mergi la inceput