Azitromicina la copil de 4 ani?

Mi-a recomandat medicul de familie pentru tratarea puroiului in gat, azitromicina. Tot ce am citit pe net despre acest antibiotic nou, recomanda sa nu se utilizeze azitromicina la copii mici, cu prudenta la adolescenti... Nu stiu ce sa facem. daca mai stiti ceva , va rog sa ma ajutati.
Multumesc.
Raspunsuri

Donia spune:
Fetita mea a folosit de 2 ori, tot pe la aceeasi varsta, cu rezultate foarte bune si nici un efect secundar.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

roxanaz spune:
interdictia de administrare ar fi la copii sub 25kg. asta pentru azitromicina de 250mg. e un antibiotic eficient si cu targetare precisa pe infectii respiratorii. sanatate multa!
Roxana

lalilu spune:
EU I AM DAT AZITROMICINA BAIETELULUI MEU DE UN AN , 2,5 ML O DATA PE ZI, TIMP DE 5 ZILE, A FOST FOARTE EFICIENT. NU SCRIA IN PROSPECT DE NICI O INTERDICTIE LA COPIII MICI. ANTIBIOTICUL SE CHEMA AZRO, SUBST ACTIVA AZITROMICINA, FABRICAT DE O FIRMA UNGUREASCA .
Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

katik spune:
si fii-mea a mincat de patru ori azitrox de 500mg, 1/3 pastila pe zi, timp de cinci zile. cu altceva nu i-a trecut puroiul din git. n-a avut nici un efect advers. de atunci am un stoc de urgenta acasa, ca mereu o apuca puroiul vineri seara sau simbata seara.
multa sanatate va dorim!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

miraklucker spune:
Azitromicina ca suspensie se utilizeaza la copii peste 6 luni 10mg/kg corp o doza pe zi.Tratamentul este de 3 zile.......cel putin aici asa e prescris, si eu asa il eliberez in farmacie.
Eu stiu ca fata mea cea mare a primit cand avea 15 luni....cred ca si cea mica a primit deja.
Multa sanatate.
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi

TOMALAVINIA spune:
Tot ce pot sa spun e ca e ff eficient tratamentul co azitromocina, si in plus dureaza 3 zile, rar, in infectii grave sa da 5 zile, iar doza e o data pe zi.
Fata mea cea mica facuse o viroza la 4 luni, si ptr ca se suprainfectase i-a prescris dr din spital tratament cu sumamed(azitromicina suspensie) timp de 3 zile.Si a fost eficient, nici nu l-a varsat, nici nu mi-a facut diaree de la el.
Asa ca poti sa-i administrezi linistita, sigur isi va face efectul.
Sanatate multa!

pifu_monica spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Am mai scris asta, dar am facut nu-stiu-ce si nu am putut posta raspunsul. Pana la urma i-am dat copilului si, intr-adevar, am scapat de puroi in gatutz. Nici reactii adverse n-a avut, desi mi-a fost frica de ele!
Multa sanatate tuturor !
Pifu