Fetele din America (91)
Raspunsuri - Pagina 6
ruxij spune:
quote:
Originally posted by lai
Sunteti dementiale!
Lia, de ce nu vrea sotul tau in California?
Noi amandoi am vrea sa ramanem in California (desi e nasol cu casele + eu probabil as avea mai multe optiuni profesionale in est), dar acum, cum ne-o fi norocul.. consortul e pe job market anu' asta si ma simt parca am avea un glob pamantesc in fata care se invarte, invarte si pui degetul intr-un loc la intamplare, si ala e.. (btw, aplica si la voi)
Lai
Pentru ca e scump, de aceea nu vrea. Mult succes cu joburile! Aplica la noi la Dept. de Chimie? Si barbata-miu aplica pt. jobul ala, ca acum e postdoc :)) Daca nu il ia, vom pleca de aici pana la urma.
Carmenbr spune:
Ca tot s-a vorbit despre dosarele medicale ale copiilor. Cu ce influenteaza ce scriu medicii despre parinti si alte cele in dosarul copilului, cu ce il afecteaza pe copil sau noi?! Sunt doar curioasa!
3 anisori...uraaa!
lai spune:
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by lai
Sunteti dementiale!
Lia, de ce nu vrea sotul tau in California?
Noi amandoi am vrea sa ramanem in California (desi e nasol cu casele + eu probabil as avea mai multe optiuni profesionale in est), dar acum, cum ne-o fi norocul.. consortul e pe job market anu' asta si ma simt parca am avea un glob pamantesc in fata care se invarte, invarte si pui degetul intr-un loc la intamplare, si ala e.. (btw, aplica si la voi)
Lai
Pentru ca e scump, de aceea nu vrea. Mult succes cu joburile! Aplica la noi la Dept. de Chimie? Si barbata-miu aplica pt. jobul ala, ca acum e postdoc :)) Daca nu il ia, vom pleca de aici pana la urma.
Multumesc, si voua la fel!
Da, la chimie :)
Eu zic sa-l ia sotul tau, ca pentru voi e mai important avand in vedere ca deja sunteti acolo :-) eu nu ma supar daca al meu prinde un job in CA - cum era aia cu idei putine, dar fixe? ;-)
De fapt nici nu stiu daca e un singur post sau sunt mai multe, ar fi frumos daca ar fi mai mult de unul si ar lua amandoi
Lai
ruxij spune:
Cred ca sunt f. multi aplicanti pt. pozitia aceea. Tocmai am aflat ca si un fost coleg de la Davis a aplicat pt. el. Or fi vreo cateva zeci care or fi aplicat. Si eu sper sa fie mai mult de unul, ar creste sansele. Sper ca voi sa obtineti joburi acolo unde va fi bine pt. voi. Si aici ar fi bine, mi-ar placea sa fim vecini. Nu sunt convinsa dc. v-ar placea pe aici, dar nu se stie:)) De fapt sunt sigura ca veti fi OK si va iesi o pozitie buna. Ai vazut cate pozitii de Assnt. Prof. sunt pe chimie anul asta? Noi am urmarit in fiecare an, niciodata nu au fost atatea!!
lai spune:
Si mie mi-ar placea sa fim vecine, asta a fost primul lucru la care m-am gandit cand mi-a spus ca a aplicat la voi
Ma bucura ce spui ca sunt mai multe posturi decat de obicei scoase anul asta, eu nu am urmarit in anii trecuti; el nu stiu daca a urmarit, nu a comentat nimic cu mine in privinta asta.
El mai are doi colegi din acelasi grup care aplica pentru academic jobs anul asta, ceea ce va fi un pic ciudat, pentru ca dosarele lor se aseamana mult pana la un punct, dar ma rog, banuiesc ca nu e nici primul, nici ultimul caz de genul asta. Eu mi-as dori sa fie bine pentru toata lumea, sa primeasca fiecare cate o pozitie buna; stiu insa ca piata de munca academica nu functioneaza intotdeauna asa, dar.. faci tot ce-ti sta in putinta si daca mai ai si un dram de noroc, e bine.
Eu nu sunt pregatita sa aplic acum, sunt inca la faza de 'fieldwork', n-am inceput sa scriu teza, si in domeniul meu trebuie sa ai cel putin cateva capitole bine puse la punct atunci cand aplici. Pentru mine cel mai devreme ar fi posibil la anu', dar pentru el ar fi fost deja tarziu. Om vedea, pan' la urma se vor aranja lucrurile cumva.
Lai
lai spune:
Ca tot am limbarita azi, sa va spun o poveste misto: am intrat in vorba cu o vecina de palier (mexicanca), ii spun ca sunt din Romania, si-mi zice, a, bunica mea era din Romania, din Timisoara, nascuta pe la inceputul primului razboi mondial, si pe la 20 de ani a fost in vacanta in Franta, unde l-a cunoscut pe bunicul meu, medic militar mexican. Au pastrat legatura prin scrisori o vreme, dupa care bunicul a cerut-o in casatorie; ea a spus da, dar cu conditia sa vina in Romania sa-i cunoasca familia; el s-a dus; familia ei nu prea stia cu ce se mananca Mexicul (nici ea, de altfel), au cautat intr-o enciclopedie si au citit ceva de magari, vulcani si revolutii, si s-au cam speriat bunica insa nu s-a lasat.. ai ei, cand l-au vazut pe pretendent cam pirpiriu, l-au supus la teste de tuberculoza si alte boliciuni, el s-a conformat, a trecut testele.. si a luat-o pe bunica in Mexic, unde bunica a trait pana acum de curand (iar spre sfarsitul vietii le-a marturisit copiilor si nepotilor ca de fapt nu il cunoscuse pe bunicul in Franta in persoana, ci citise un anunt pus de el in ziar cum ca ar fi cautat partener de conversatie in franceza, bunica a raspuns si au inceput sa-si scrie, dar nu se vazusera niciodata cand el a cerut-o in casatorie si ea a acceptat); a mai fost o singura data in Romania, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, sa isi scoata din tara sora si o verisoara (a fost singura, intr-un moment in care nu prea mai intra nimeni in tara, si a reusit sa se intoarca teafara si sa le aduca si pe ele).
Si eu care credeam ca generatia noastra a inventat roata..
Lai
doina_cel spune:
quote:
Inca ceva si aici sa-si dea si fetele cu parerea daca e cazul.
In america distantele sint imense, inimaginabile din europa. Asa ca daca ai pus ochii pe un spital va trebui sa iti gasesti ceva de lucru aproape, altfel devine extrem de greu sa urmaresti un tratament. De ex pentru unul din Rhode Island, un spital la Londra poate fi mai aproape decit unul in California,
Si mai e si altceva, firmele de asigurari prefera sa te duci la doctorii si spitalele din plan care sint de obicei cele mai aproape de casa.
Andrada, asta cu distanta poate fi o problema, intr-adevar. Totusi, operatia lui Andrei ar trebui sa aiba loc in Minnesota, iar acolo vremea am inteles ca e cam... brrrr, asa ca nu sunt convinsa ca as vrea sa locuim acolo permanent. Si, odata mutati dinnou, nu cred ca vom mai avea dispozitia sa ne relocam dinnou. Deocamdata important e insa ca lui Andrei sa i se faca operatia reparatorie in Minnesota, si dup-aia cred ca putem fi urmariti de un spital din zona in care eventual ne-am gasi de lucru (asa am facut in Germania, Andrei a fost operat in Bremen si dup-aia ne-am mutat in Muenchen, unde a reusit sotul sa gaseasca slujba).
Asta cu asigurarea care prefera anumite spitale poate fi o problema si mai mare. Am vazut ca exista mai multe "scheme" de asigurare, voi de care aveti? Adica ma refer la Prefered Point of Service, HMO sau cum s-or numi. E vreuna pe care o recomandati in cazul unui blonav cronic care e important totusi sa poata alege spitalul si medicii?
Happiness is a smile
Andrei are nevoie de voi!
Despre Andrei pe DC: Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2
Ramona J spune:
Doina, HMO nu recomand. Asigurarea asta practic impiedica pacientul sa ajunga la specialist. Trebuie sa obtii mereu aprobarea medicului de familie. Te limiteaza foarte mult, de asta nu este agreata nici de medici.
Daca stii la ce spital/medic veti merge, eu i-as intreba pe ei ce asigurari accepta si pornesti in felul asta.
PPOs sint mult mai bune, poti sa mergi la aproape orice medic.
Trebuie sa ai grija cu o asigurare proasta, de multe ori medicii mai bine pregatiti nu se incurca la astea.
The best thing you can do for your children is to love your wife.