Fetele din America (91)
Raspunsuri - Pagina 10
corinadana spune:
Multumesc fetele!!! sa ma mai racoresc si eu!!!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Carolyne spune:
Fetelor, va deranjez si eu cu o intrebare.
Mi-e dor sa revad seria de filme cu jandarmul Louis de Funes.
Am intrebat aici la magazine specializate de vanzare/inchiriat casete si se uita la mine ca la un extraterestru.
Am cautat si pe internet, dar nu gasesc decat vreo 2-3 filme si nu toata seria cu jandarmul. In plus, la toate scrie ca nu exista subtitle in engleza, iar eu nu stiu franceza din pacate.
Daca aveti vreo sugestie va astept cu nerabdare.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Legat de asigurari vin si eu cu experienta unei colege de serviciu (noi avem ppo la serviciu). Ea a fost doctor in tara ei (Bulgaria). Sotul ei a suferit recent o operatie la nas (una din nari era obturata cam 95%) si sotul ei nu mai putea respira. Trec peste multe detalii, cert este ca tipa avand habar cu ce se mananca medicina mi-a spus ca a vazut pe factura de la spital cum l-au incarcat pe sotul ei: cu tratament contra varsaturilor (o singura injectie costa cateva sute $), un inhalant de care nu a avut parte niciodata (vreo 150 $), apoi niste proceduri care nu aveau nimic in comun cu operatia la nas, in final imputandu-i-se $2000, bani care inseeamna alta procedura absolut inexistenta in realitate. Acum se lupta cu dr. si cu asigurarea ca de ce sa plateasca ceva ce nu a beneficiat??? Dar cum sa demonstrezi ca nu ai beneficiat de asa ceva daca spitalul OFICIAL scrie in fisa ta ca ti-a facut si ti-a dres?????
Deci ia uite cum se incarca artificial notele de plata doar pentru ca ai o asigurare care plateste aproape tot. (de fapt nu chiar tot ca tot a platit vreo 1500)
La capitolul sistem medical- asigurari sanatate nu cred ca mai apucam noi schimbari in bine, indiferent cine vine la putere si ce face.
Carolyne
Ramona J spune:
Chiar ieri visam si eu la filmele cu Pierre Richard, cele din seria Le Grand Blond. Tare mi-as dori sa le revad!
Chestia asta cu medici si spitale care taxeaza mult in plus am observat-o si la noi.
O alta chestie des intilnita este cind medicul trimite invoice cu o suma mai mare decit cea de pe Explanation of Benefits de la asigurare.
Multa lume nu-si bate capul sa priceapa ce inseamna cifrele alea si platesc suma ceruta de medic, care de fapt nu se justifica.
Am avut si eu unii care au tot trimit bills pina s-au saturat, m-au mai dat si la collection agency. Aia au inteles repede cind le-am dat copii dupa actele mele. Dar cunosc multa lume care ar fi platit.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
anp spune:
Doina_cel, nici o problema. Eu sunt de vreo 8 ani pe aici si as putea sa va ajut cel putin cu informatii. Deci cand aveti nevoie, nu ezitati sa ma contactati. Sa auzim de bine!
ML spune:
E voie? (Ha, ha stati ca mi-am adus aminte de un prof. de muzica, un timp coleg de-al mamei, Popescu parca il chema, preda la Lic. Creanga/Buc.... asta se intampla pe vremea lui Ceausescu. Elevii veneau la cancelarie speriati, stiti cum se intra in cancelarie pe atunci..., si ciocaneau timizi la usa "cioc-cioc, cioc-cioc". La care el striga din toate puterile "OCUPAAAAT!").
Pai am mai scris de 5 ori in urma cu o saptamana si mi s-a stricat iar computerul...
Sanzi pozele mele sunt amestecate si casa/atelierul pe care le-ai vazut nu sunt ale noastre, ci ale unor prieteni, tot din zona. El este sculptor, atelierul e al lui iar ea pictorita si casa, de fapt o ferma veche, renovata, a ei
.
Casa noastra-i mica si fara nimic special. Ce-i in jur e deosebit.
Oana daca/cand ai timp, te rog, muta-ma si pe mine la NC (fara oras) si multumesc!
Ai dreptate cu taiatul ierbii. Spre rau ar trebui tunsa ca, in rest, intre culme, unde-i casa, si campul de jos e padure.
Lai tu te-ai maritat de curand (1-2 luni?)? Sa ma ierti daca fac vreo gafa. Daca nu, casa de piatra. Ia sa spui tu, ai purtat rochita de mireasa din hartie
?
Fetelor, frezii a plantat cineva? Dar regina noptii?
P.S. Si eu il vreau pe de Funes (chiar le aratam copiilor cum se holba cand il imita pe lup), dar in "La Grande Vadrouille".
Hei, mi-am gasit scena preferata, cea cu scaunele. O mai stiti?
http://www.youtube.com/watch?v=gVICotT96H8&mode=related&search=
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Ramona J spune:
Uite si aici:
http://youtube.com/watch?v=vZ3brZ5vplU
The best thing you can do for your children is to love your wife.
lai spune:
ML, ce frumos e la voi 
Multumesc de urari - m-am logodit de curand; de maritat, abia la vara. Inca n-am purtat rochita din hartie, dar mai am timp pana la vara
(de fapt am purtat o data, la o petrecere de burlacite a unei prietene, cand am facut concurs de rochite din hartie si fiecare eram fie facatoare, fie purtatoare de rochita
).
Lai
sinzi_ana spune:
Acum fac si eu legatura...am primit de la pediatru un bill pentru un consult si pentru un vaccin pe care nu le-am "onorat" niciodata...
Deci...se poate sa te incarce????...
ML, la ce privelisti aveti...casa nici nu mai conteaza!!!! Ati luat capre pana la urma???
Pana una alta imi fac si eu o mica gradina pe balcon
...dar vad ca leusteanul nu tine cu mine, si nu vrea sa iasa!!! haha...
Eu sunt tare obosita de la un timp...nu stiu ce e cu mine...cred ca am sa iau niste vitamine, si daca nu ma simt mai bine ma duc la dr...
Parca dau cu brazda in fiecare zi 12 ore!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Nikolle spune:
Buna,
Imi cer scuze ca intervin in discutia voastra.
Am avea si noi nevoie de niste sfaturi privitor la green card. Suntem pe H1B si am vrea sa aplicam pt green card. Cu cei cu care ne-am mai consultat, 2 la numar, nu au avut experiente prea bune cu avocatul, spuneau ei, si unul dintre ei asteapta de 3 ani si inca nu a primit nici un raspuns.
Acum noi am gasit pe internet un pachet cu actele necesare pe care putem sa-l cumparam cu 100$ si sa trimitem singuri.
Ce as vrea sa va intreb, din experienta voastra, cum ar fi mai bine, sa apelam totusi la un avocat sau am putea sa rezolvam si singuri.
Si, daca considerati ca e si altceva important de stiut, va multumesc anticipat .
ocebine spune:
Filme cu Louis De Funess gasiti pe Netflix. Eu sint multumita de Netflix pentru ca oribil de distrata si nu tin minte cind trebuie sa le dau inapoi...asa cel putin stiu cit am de plata lunar![]()
Weekendul asta m-a apucat curatenia (nu stiu daca o fii fost blue moon
)...De azi incepe niscai constructie in casa incercam sa renovam o camera cu bucataria de sus) si m-au apucat nervi de cite prostii am prin casa...M-a apucat aruncatul sa fac ceva mai mult loc, sa simt ca respir...toti in casa sintem genul "pack rat" si parca pur si simplu ma sufoc. De Columbus Day facem yard sale iar veniturile le baga copiii in buzunar pentru jocuri Wii...(alea cel putin sint mici).
Am 8 cutii cu carti...(si asta nu-i decit virful icebergului...majoritatea ramin...pleaca doar fleacurile)...inca doua cutii pline oki le-am dat cumnatului (pentru cel mic...carti de phonics, spelling, beginner reader)...
Inca mai am de "purged"...chestia e ca m-a cam lasat mijlocul
...sper ca ma repar pentru un al doilea val de elan
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."