gradi germana nr. 50 bucuresti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Si eu tot la gradi asta as vrea sa inscriu fata, dar vad ca s-a creat deja un basm cum ca numai cu mari pile.. Toata lumea inteaba daca este adevarat.."basmul" acesta, dar nimeni nu ne da un raspuns.
???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omama spune:

Topicul e mai vechi,dar raspund totusi pt cine mai revine...nu este un mare basm. se intra greu,da. Aceste 2 gradinite de stat de germana, 50(Nicolae Iorga) si 85(dorobanti)sunt mult pete cele private. Logic,deci,ca se intra greu. Sa nu vina acum vreo mamica care are copilul la o privata de germana sa zica altceva, ca ma supar:). La testul de germana de intrare la Goethe intra intai cei de la stat si apoi restul. Se intra greu ca sunt putin alesi copiii si parintii. Nu neaparat din punct de vedere financiar. Copiii de la aceste 2 grad nu prea se compara cu cei de la private. Va spun cu mana pe inima ca o persoana f implicata in toata treaba asta(nu lucrez in una din aceste 2 grad,sa nu ma intelegeti gresit). educatia e una superioara, bugetul folosit pt toate cele este unul mai amre decat la private,pt ca deh..sunt banii statului si cu banii statului nu se zgarceste nimeni. E extrem de curat si directoarele sunt persoane deosebite la ambele gradinite. Normal ca mai sutn si lucruri mai puti ortodoxe dar ce sa-i faci?! merita(mai cu seama ca salariile sunt de rahat acolo,desi ele castiga multi bani din lectii prvate). Imi pare rau pt grad private dar mai au f multi ani pana sa se apropie de cele 2 grad de stat. Pt cele care pot sa isi duca copiii acolo si recunoasc ca e f greu,sa faca asta si poate intr-o zi se vor gandi ca cineva pe un forum le-a zis ca va fi bine;)/ Mut succes!

Mergi la inceput

Sa mai adaug ceva:).. Sunt mamica de copil la Liceul german... am avut leg destul de mult gradinitele,deci si de aici pot da sfaturi. Mai pot reveni cu info pt cine mai are nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Omama, eu stiu mai multe mamici care si-au retras copii de la aceste minunate gradinite de stat si mai stiu si o fosta educatoare (titular, nu suplinitor) care a lucrat acolo si e un mare dezastru in primul rand cu personalul fluctuant si in al doilea rand cu nr. mare de copii la grupa. Intr-o grupa de 40 de copii, sa imi explici si mie cam ce mare educatie poti face cu ei, din cate stiu sunt obligati sa stea la masa si sa coloreze toata ziua.
Dar, traiasca spaga!
Si traiasca meditatiile (adica activitatile extrascolare) si traficul de influenta (adica admiterea la Sc. germana), ca vorba aia, ne cunoastem, 's ai nostri..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

omama hai sa fim seriosi. La Scoala Germana nu se intra in functie de gradinita absolvita. De ce crezi ca pe banii statului nu se face economie? Si de ce crezi ca se face la particulari? Eu am o prietena care si-a retras copilul de la gradinita de stat 85 dupa doua luni pentru ca i s-a sugerat ca pentru rezultate bune are nevoie de meditatii, copilul vorbea germana in casa. No comment. Fetita este acum la Scoala Germana, a intrat printre primii daca asta conteaza pentru tine si se pregateste impreuna cu parintii ei sa se mute in Austria unde a luat testele de limba cu brio si va merge acolo la scoala. Explica-mi cu ce o ajutau meditatiile in cazul asta. Da, si mie imi pare rau ca gradinitele de stat au devenit supraglomerate dar hai sa fim cinstiti si sa le recunoastem meritul gradinitelor particulare, alea pe care le au. Si cum tu esti mamica de copil la Liceul German eu sunt absolventa si inca destul de in contact cu ce se intampla acolo pentru ca acum sunt si foarte direct interesata.

Miruna 27+ si Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

nu ma contrazic cu voi si nici nu incerc sa va conving de ceva. Voi stiti ce e mai bine pt copilul vostru. Ma deranjeaza toate aceste idei tampite despre gradinitele private si multe mame considera ca-s bune numai pt ca se platest. Prostii! Sunt vreo 2 gradi private in Buc infiintate dintr-o oarecare vocatie sau placere. Restul...afaceri! deci,nu si profesionalism. Multe mame au prejudecati in leg cu grad de stat si vai, "noi mergem la privata" (=suntem tari,primim educatia cea mai buna) ce experienta credeti ca au educatoarele de la UNELE private? 0 sau f mica! Si ca sa imi justific oarecum parerile..am lucrat la vreo 3 private de germana de la care am plecat eu singura rand pe rand ..... eu una recomand, ca si gradi de germana, Prikindel Kindergarten(rond Cosbuc)Evangelische Kindergarten(aka Gradi Luterana), Hansel und Gretel (Pta Domenii, s-a schimbat mangerul si sper din suflet sa fi ramas la fel de buna). cam astea..pt cine ma ia in seama:). Pana acum vreo 2 ani mai era Till Eulenspiegel...dar patroana nu a stiut sa aprecieze ce avea, adica educatoare bune de la SIbiu si a pierdut tot, din pacate pt micutii ce erau inscrisi acolo sau pt cei ce urmau sa invete germana acolo. Pt alte informatii,sunt pe baricade...repet..pt cine ma ia in seama;)
Numai bine!

Mergi la inceput

Martie...cred ca stiu si depre ce educatoare vb. Uita ce am zis, mi-am dat si eu cu parerea pt alte mame interesate. Apropo..intr-o grupa de 10 copii se risca sa nu existe concurenta, ceea ce nu e bine. 40 de copii la grupa,e adevarat, prea mult. Eu cel mai bine am lucrat cu 20-25 de copii,spre exp. Si deci cum eu sunt mamica de copil la Goethe, tu esti absolventa de Goethe si eu sunt fosta invatatoare la Goethe si educatoare pe la vreo 3 private. Toate bune!

Mergi la inceput