Vi s-a intamplat?...

Vi s-a intamplat?... | Autor: Adrianaa

Link direct la acest mesaj

La un consult de rutina, la serviciu, s-a constatat ca dioptriile pentru vederea la distanta au crescut si pe deasupra trebuiesc ochelari si pentru citirea de aproape. Asadar, trebuie sa fac un consult mai amanuntit. Intrebarea mea este daca s-a mai intalnit cineva cu o situatie asemanatoare cu cea descrisa mai jos:

quote:
Deoarece mai multi prieteni mi-au spus ca e foarte important sa port ochelarii buni, altfel imi pot strica rapid vederea, am mers la 2 medici diferiti... si rezultatele sunt diferite, nu numai rezultatele finale ci si rezultatele de la acelasi aparat (Acuitus 5015, Zeiss Humphrey system) ceea ce ma nelamureste si mai mult.

Ambii medici la care am fost sunt "renumiti", o doamna ceva mai tanara si un domn mai in varsta.

Deci rezultatele de la Acuitus 5015 sunt:

Consult de dimineata, la d-na doctor:
Dreptul: Sphere: +0.25 Cyl: -1.00 Axis: 171 Sph Eq: -0.25
Stangul: Sphere: -0.25 Cyl: -0.50 Axis: 17 Sph Eq: -0.50

Consult seara, la d-nul doctor:
Dreptul: Sphere: -0.75 Cyl: -0.25 Axis: 180 Sph Eq: -0.75
Stangul: Sphere: -1.25 Cyl: -0.25 Axis: 43 Sph Eq: -1.25

Apoi am "probat" mai multe lentile, la fiecare consult, si iarasi sunt rezultate diferite...

Consult dimineata:
OD: SF 0 CYL -0.75 AX 170

Consult Seara:
OD: SF -0.50 CYL -0.50 AX 0

Ce sa inteleg, ce ochelari sa imi fac ?

istorioare cu talc (pentru copii)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Trebuie sa faci inca 2-3 consulturi si proba cu ochelarii si te decizi singura cam ce dioptrii ti s-ar potrivi.Iti spun din proprie experienta,am consultat n-doctori ,fiecare cu reteta lui care mai de care mai diferita.Am ajuns intr-un final la unul care stiam ca e bun si se apropia f. mult de reteta de ochelarii anterioara,care trebuia schimbata totusi ,deoarece nu ma mai simteam bine cu vechii ochelari!Eu am astigmatism ceea ce presupune sa port lentile cilindrice,adica lentila se monteaza la ochelari la un anumit unghi.Nu ma pricep la fizica,asa ca nu dati cu rosii!Aveam anterior unghiurile la 90 grade.In urma unei viroze puternice,se pare,asa mi-a spus un medic,un unghi mi-a deviat si aveam probleme cu ochelarii nu in sensul ca nu vedeam bine cu ei,ci ca imi oboseau ochii f.tare.Dupa ce am obtinut reteta,care asa cum mi-am dat seama era f. aproape de adevar,m-am dus la un atelier de optica f. bun din oras si la recomandarea cuiva,l-am rugat pe optician sa-mi masoare si el dioptriile si unghiurile aferente.El mi-a recomandat la ochiul cu problema un alt unghi pentru lentila,nu f.departe de reteta pe care o aveam.Am mers pe mana lui si bine am facut pentru ca intr-adevar,in sfarsit ii dadusem de cap spinoasei probleme.Dar,totusi consider ca am avut noroc.Am colindat aproape toti oftalmologii din oras,fiecare bineinteles cu alta prescriptie,destul de departe de ochelarii ce-i purtam la momentul respectiv.Stiam sigur,cum vedeam reteta ca nu-i buna.Unghiul meu deviase de la 90 la 85 de grade,nu f. mult,dar fiind probabil sensibila la ochii,ma deranja diferenta si nu stiam ce am,pe la inceputuri nici nu visam ca e de la ochelari.Mi-au dat doctorii fel si fel de coliruri si nu-mi trecea deloc usturimea si oboseala oculara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Multumesc pentru raspuns.

istorioare cu talc (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

seara esti mai obosita si este normal ca un control facut dimineata sa nu aiba aceleasi rezultate cu unul facut seara. un medic bun ar trebui sa tina cont de asta atunci cand face evaluarea.

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

dianocica, corect!
in plus, un oftalmolog BUN ar trebui sa fie capabil sa iti dea ochelai fara sa apeleze la masinarie...sunt niste mici minciunele aparatele alea, plus ca uniii cred ca daca au citit instructiunile stiu cum se si foloseste...alea sunt ca sa clarifica doctorului niste chestii pe care nu e sigur la consultul clasic...nu sa inlocuiasca consultul (care presupune niste masuratori inteligente, cu dilatare, etc)
chestiile astea de pana intr-o dioptrie -/+ sunt erori normale chiar si pt cineva fara probleme.
evitati opticienii care va pun la un aparat si va dau astfel ochelari...nu e de joaca! mergeti la medici adevarati.

Mergi la inceput