Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (81)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Am primit parola , multumesc mult
Nu ma trec pe listuta deoarece oficial DPN-ul este in 6-8 ianuarie.
Eu voi naste insa pana in Craciun ....aranjez eu cumva cu d-na dr daca bebe are 4 kg ca fratele lui...o pun sa il provoace .
Am vazut si poza RGE , e lasata dar mai are mult de coborat inca .
Stai linistita , bebe il va astepta cu siguranta pe domnul doctor.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
RGE spune:
LALA multumesc din suflet!!
ne-ai mai linistit
..fetelor va scriu si voua aici ce raspuns am primit ca stiti ca eu sunt stresata cu incubatorul
sunt doua tipuri de prematuri, clasificati in functie de varsta, prematurii "mici" pana in 34s si prematurii "mari" de la 34+ la 37s fix. De la 37+ se considera ca sunt "la termen".
In functie de greutate exista o schema:
prematurii cu Gn < 1800g vor fi pusi in incubatoare. Reglarea temperaturii incubatorului se va face in functie de greutatea prematurului:
• la Gn = l.OOOg temperatura = 34°C;
• pentru fiecare 250g in plusa se scade,temperatura cu 1°C;
• pentru fiecare 250g minus se creste temperatura cu 1 °C
Deci daca respira bine si are cca 2200g poti sa il tii si afara din incubator, intr-o camera bine incalzita.
ROXANA 35+ "ursuletz"
GEORGE IONUTZ
AMR maxim 5 saptamani!!
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
Lala_D spune:
RGE eu sunt nascuta prematur, la 7 luni, cu 1.750 kg !!
Am stat in incubator fix in noaptea nasterii si jumatate din ziua urmatoare .
Apoi in maternitate 3 saptamani.
Am fost un copil extrem de rezistent, nu am facut nicio boala a copilariei si racelile le pot numara pe degetele de la maini.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
RGE spune:
LALA tu si fratele meu sunteti o exceptie...la fratele meu mama a avut o sarcina foarte toxica si la 28 de saptamni organismul nu l-a mai suportat si a nascut natural fara probleme...stiu ca a avut in jur de 1kg si ceva..a stat insa cateva zile la incubator..si acum e un baiat de 19 ani de toata frumusetea...esente tari in sticlute mici nu??..ce sa spun..tu ai mai multa experienta ca mine..ma bucur ca esti ok si nu ai avut probleme..insa pe mine ma ingrozeste ideea de incubator...prietena mea a nascut acum o luna tot la 28 de sapt si de atunci se chinuie cu fetita extraordinar de mult a nascut-o cu 1.200 grame si dupa o luna de incubator are 1.300 grame..sunt daramati..si vazand prin ce trec ei..ma rog la Dumnezeu sa nu fie nevoie de incubator...ma intelegi...
ROXANA 35+ "ursuletz"
GEORGE IONUTZ
AMR maxim 5 saptamani!!
Victo spune:
adalia,soacra nu-i acasa..e la tara
si de ce sa urle, ma rog..eu am tot asteptat sa se simta sa-l spele ea...33+
piticul Stefanut
AMR 7 SAPT
RGE spune:
LALA stiam ca nasterea provocata e mult mai dureroasa...poate totusi o sa fie mai micutz nu ca fratele lui...oricum sanatos sa fie asta conteaza...cat despre DPN sa sti ca DPN-ul meu este 26 octombrie..insa m-am atasat mult de fete de la inceput si am decis sa raman aici ...m-au trecut pe listuta iar la mamici de sept-octom unde ar trebui sa fiu mai pun din cand in cand intrebari..sarcina mea fiind mai avansata fata de cele de aici..dar cum aflu ceva de la ele..vin la fetele mele
sa le spun..asa ca oricand esti binevenita...si daca tot vrei sa nasti in decembrie eu zic sa te treci si aici pe listuta ca sa putem sa-ti facem galerie!!
ROXANA 35+ "ursuletz"
GEORGE IONUTZ
AMR maxim 5 saptamani!!
Lala_D spune:
Si Bogdan a fost provocat la nastere, el e nascut la 37 de saptamani.
Sincer eu am cele mai frumoase amintiri despre nastere, pentru mine totul a fost super usor.
Va doresc si voua la fel
Acum daca stau sa ma gandesc bine ...imi doresc si mie la fel
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Lala_D spune:
Oare ce o fi totusi cu Camelia ???
Nu a intrat de o saptamana ...
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
RGE spune:
..sa sti ca asta intrebam si eu mai devreme...parca a trecut prea mult timp de cand nu a mai intrat..sper sa fie ok..
ROXANA 35+ "ursuletz"
GEORGE IONUTZ
AMR maxim 5 saptamani!!
laura1713 spune:
quote:
Originally posted by pussi
laura ne incuscrim.... dar vezi ca daca fetele o mostenesc pe mami...au boala pe posete!Asa ca strange tot .. ca moda revine!
PUSSI28+
SABINA ELENA &
ANA NICOLETA
BURTICA ROZ
MAI AVEM 9 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!
Pussi draga, eu sunt de acord cu incuscreala daca si copilasii sunt de acord. In legatura cu posetele... copilasul meu va trebui sa cumpere la greu, ca mami lui nu are boala asta, asa ca...
Eu sper sa fiu gata maine cu zugraveala... doi pereti sunt gata (cei albi), si pe ceilalti doi am dat o mana de lavabil colorat...acuma stau si ma uit si ma intreb daca nu e prea tare culoarea, dar nu ma mai tine sa mai schimb acuma ceva. Vom vedea ce va iesi. Eu nu am vrut sa fac in albastru desi e baietel, pentru ca mi se pare prea rece culoarea. Asa ca am facut portocaliu. Dar portocaliu ca portocala. Eu oricum sunt innebunita dupa galben si portocaliu. Chiar si hainutele pe care i le-am cumparat sunt de toate culorile, nu doar albastre. V-am zapacit de tot cu povestile mele?
Cand e gata si mobila pusa, fac poze.
Laura
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)