Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (82)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marani spune:

MARK DE ALEXANDRA25

DANIEL DE DBUNNY

MADALUTA, ma bucur ca bb din burtica e bine! o sa treaca perioada asta, stii bine; ai grija de tine,

Ofti sunt..ce ma mai poate vb lumea si dc nu inteleg...Aud ca ma vb unii ca port copilul dezbracat si "vai, saraca fata!". Cum adica frate? e mai bine ca x si-a infofolit copilul inca de la nasterea si de 2-3 ori pe luna e bolnav? si ca a "mancat" antibiotice mai mult decat a mancat mancare?! pai bubamara e fericita imbracata adecvat ori sumar cand e cazul, si nu a suferit deloc pana acu din cauza virozelor.

- "e tanara, de unde sa stie". Puteam sa am 40 ani si tot la fel as procedat. Nu pot sa faca saracii diferenta intre raceala si viroza. Si ieri soacra-mea imi batu la usa sa-mi zica sa-i pun caciula in cap bubamarei cand ies afara ca si asa e racita. I-am zis sotului ce zicea Donia cu inghetata pe care-o manca Roxana cand era racita, a procesat informatia si dupa o zi imi zice ca "desteapta femeie" asa isi explica el dc intr-o iarna nu avu probleme deloc si manca in fiecare zi inghetata (era copil).

- si acu dimineata imi zic "prietenele": exagerezi, o porti prea dezbracata!" Ma asteptam la respect, cum eu nu le zic nik ca le mesteca copiilor mancarea in gura, ca la 3 luni au mancat chec si acu la 9 luni (ieri mai exact) salata de vinete cu maioneza, la fel sa nu-mi zica nici ele nik mai ales ca fata mea nu fu bolnava ca sa zici ca sufera si eu sunt inconstienta.

- stiu, asta-i barfa poate, dar ard de draci. Degeaba oare? ia zi Dianocica.

Acu 3 ani in luna mai, in Danemarca, o mamica tanara cu un bb de vreo 8-10 luni in brate. Acolo vremea e naspa tare...erau vreo 15 grade, ea isi tinea copilul fara haine, cu pampers si "invelit" cu o pelinca pe picioare. Veneau de la plaja. In Romania cred ca te-ar inchide pt asa ceva.

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

ASIZA, multumesc tare mult pt urari, la fel si voua, sa aveti parte de multa sanatate!

m-ati facut curioasa cu DAYANARA, asa ca ma uitai pe poze: arati extraordinar, adevarat ca esti foarte frumoasa!

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Sa va povestesc despre doctorita noastra de familie......ma, l-am mutat pe Denis de la una tare relaxata, la una foarte stresata...deci...e o doamna pe la 60 si ceva de ani, tare cocheta, aranjata, vopsita blond, mereu coafata modern, sclipici pe ochi, haine ultimul racnet...cu o parere taaaareee buna despre ea insasi. Cabinetul ei arata mai degraba a sala de protocol decat a cabinet medical...cu mobila stil vechi, masa de sufragerie, alea alea...si..si..si un tablou mare, pictat, cu ea in marime naturala ...booon...de cand l-am dus pe Denis acolo, mai frate, mereu ii gaseste "n" boli, dar asa, din ochi, cum sa va spun...data trecuta mi-a dat trimitere pentru dispalzie de sold ca nu stiu ce a vazut ea ca un picior e mai lung decat celalalt...ma si vin acasa, doua zile masor intruna picioarele lui fiu-mio...il duc la ortoped...no way...copilu' e ok, sa-l mai duc cand umbla...tot data trecuta mi-a dat trimitere la endocrinologie ca iar i-a gasit ceva lui Denis...alaltaieri cand l-am dus din nou la control, iar ii dadea inainte cu dispalzia de sold ca a vazut ea ca nush' ce dunga de la funduletul lui Denis e mai sus dect ar trebui ...apoi imi spune ca crede ca are viermisori, dar nu-mi da trimitere sa-i fac o urocultura, ca oricum aplicam acelasi tratament: adik spanac cu usturoi! ...trei: are fimoza si-mi da trimitere la chirurgie infantila...mai, m-a innebunit asta...Cristi face spume cand aude de ea...acum l-oi duce si la chirurgie, ce naiba sa fac...si mi l-a ascultat la plamani nedezbracat, peste body...e normala???? Na, daca ati avut chef sa cititi, dati-va cu parerea...e una mai nebuna ca a mea???? ...

In alta ordine de idei, v-am zis ca am primit o carte cu meniuri pana la varsta de 2 ani?...deja i-am facut lui Denis vreo 2 retete si e super incantat...Paste cu sos de branza si legume si Lovely lentils..azi ii fac ceva cu vita...Booon...

Sa va mai zic una, off-topic si gata: si-a deschis un prieten de-al nostru cofetarie...toate faine pana aici, omu' avea oricum laborator de cofetarie si inainte...faza nasoala e ca e destul de aproape de zona in care locuiesc si...si...si sunt zilnic acolo si bag prajituri ca sparta ...deci...shineva sa ma opreasca si pe mine si sa-mi aminteasca cat eram de grasa si batrana cu kilele alea in plus......ca altfel...

Sa va zic, sa nu va zic...sa va zic, sa nu va zic...va zic: m-am reapucat de fumat...Nu dati, nu ziceti, ca STIU...Multzam pentru indulgenta!

V-am pupat!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Marani, ia nu mi pune tu la suflet ce zic gurile rele...probabil mor de invidie, ca altfel nu-mi explic de ce le roade grija despre cum iti porti tu copilu'...Ia zi-le despre forum, ca suntem o secta care-si poarta copiii dezbracati chiar si iarna...adik cu cat mai frig cu atat mai dezbracat......sa vezi apoi povesti...macar sa aiba ce povesti ...hihihi...

Azi, ora 18.00, Chios: INTALNIRE CLUJENCE!!!!

www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Sa va mai intreb ceva: Ce stiti despe vaccinul ROR? Stiu ca trebuie administrat la 15 luni, dar mai stiu si ca este foarte controversat...cica poate provoca autism...Cele cu copii mai mari, l-ati administrat? Astept parerile voastre!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by asiza

Marani, ia nu mi pune tu la suflet ce zic gurile rele...probabil mor de invidie, ca altfel nu-mi explic de ce le roade grija despre cum iti porti tu copilu'...Ia zi-le despre forum, ca suntem o secta care-si poarta copiii dezbracati chiar si iarna...adik cu cat mai frig cu atat mai dezbracat......sa vezi apoi povesti...macar sa aiba ce povesti ...hihihi...

saru'mana! ele-s incuiate rau, cum si eu sunt dar noroc de voi ca ma mai luminati! crezi ca nu va dau exemplu? si nu le vina sa creada, majoritatea fac "ce le zice dr"

"faina" dr ai, poate sa devina enervanta la un moment dat, si-asa am eu "pasarelele" mele, sa mai vina una sa-mi dea si mai mult de gandit.....as renunta la ea; nici a mea nu-i ok, suntem prieteni si nu ripostez, zic ca ea si fac ca mine, astfel incat copilul meu la 9 luni juma mananca ce mananc si eu ( ...asta stie ea..../ poate citeste si ea pe forum c-am pus-o...)

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:

Vreo mamica stie ce inseamna couragette in engleza...e un aliment...dar cele trei dictionare ale mele nu-si bat capul cu cuvantul asta ...

stai ca vine profa de engleza si te lamureste instantly.. :))) pai n-ai gasit ca nu cautai ce trebuie :)) ia de-aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Zucchini (e vorba de courgette, ai strecurat tu un a in plus :)) )

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

inca una si va las:

DIANOCICA, te superi daca-ti fur ideea si-mi fac un tricou inscriptionat cu "copilului meu nu-i este frig, etc"? stii tu, ala pe care ni l-ai aratat pe-un site. Sa mor de nu imi pun si pe cojoc, pe palton, pe sosete, blugi, asternut la fel imi fac...eventual si pe geamuri, la posta merge una mica si pe placuta de pe usa de la intrare.

- ori mai bine dau "ignore"....

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by a_deju

quote:

Vreo mamica stie ce inseamna couragette in engleza...e un aliment...dar cele trei dictionare ale mele nu-si bat capul cu cuvantul asta ...

stai ca vine profa de engleza si te lamureste instantly.. :))) pai n-ai gasit ca nu cautai ce trebuie :)) ia de-aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Zucchini (e vorba de courgette, ai strecurat tu un a in plus :)) )

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Pfiuuu...sar'mana ...ai dreptate, asadar zucchini...no booon...Acuma, hai zi-ne cum ai petrecut la nunta si exemplifica cu poze please ...

Edit: cu "a" sau fara "a" tot n-am gasit in dictionarele mele..si am unu' beton...cumparat din UK, cica " Queen's English: Dictionary&Thesaurus", de vreo 750 de pagini...dar nu era mai, nu era ...bin' ca esti fata desteapta si te-ai prins ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

hai salutare, citit din urma, minunat de catii copii muciosi avem si..evident..cer si eu un loc de cinste in lista... ca doar na, nu se putea bal, fara spital, nuuu?? :))) deci: copchil cu muci curgand siroaie, de alalta-noapte, ieri toata ziua, fara niciun alt simptom (adica na... el e acelasi, vioi, tipator, razator si catarator..). mi-am luat inima si telefonu'-n dinti, si-am cutezat catre nunta, asta dupa ce am pus-o pe mama sa scrie de o suta de ori pe tablita "promit sa sun imediat daca se trezeste copilul/se intampla ceva..doamne fereste!!". petrecut apatic cam juma' din timp, ca nici io nu prea eram in apele mele, iar mihai ma mir ca n-a adormit, bagat si doua dancinguri de ochii marelui public, intins plicu', plecat acasa. hoooo, c-am facut si poze, si-nainte si dupa sarmala :)))
ajuns acasa, copchilu' dormea, mama sforaia la greu, de unde am dedus ca totul a fost in regula... am reusit sa dormim si noi pana la 8, cand s-a trezit motanu' infierbantat (38.4 rectal, rezulta 37.9-38...oricum, suficient). aplicat una bucata supozitor cu paracetamol, frectie pe piept si spate cu o crema foarte faina, ar fi si mai interesant daca as sti si cum se numeste (un tub galben... ceva "pulmo.." nush ce - eu il trimisesem pe miahi sa ia un wick vapor rub, dar ala cica e de la 2 ani incolo, si farmacista i-a dat chestia asta, care e cam aceesi minunatie, dar e voie de la 6 luni...sau de la 8??.. ma rog, ati prins ideea..). ieri a baut trei tubulete de oscillo, azi dimineata a mai bagat unul, nush daca or avea si efect combinate si cu tratament medicamentos..dar...sa fie.. acuma doarme... de mancat, ce sa zic, numar pe degete linguritele adunate de ieri si pana azi, asta e, sa se faca bine, si-o manca el dupa.. oricum, el e super ok cand e treaz, ii atarna mucii din nas (degeaba il torturez cu batista, in max un sf de ora mucii-s la loc...), da' e pe treaba lui acolo, sa traga de usi, sa scoata din dulapuri, sa arunce,sa ridice, sa arunce din nou...
revin in 2 minutele si cu vreo doua poze, ma duc sa-i fac lista mihaiului, ca iar dam spargere la farmacie... :)

Mergi la inceput