***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (12)
Raspunsuri - Pagina 15
moberi spune:
Salutare mamicute!
Va scriu dinGrecia unde spre deosebire de Antonio de Andradap, lui Matei de Moberi tare ii prieste.De cand am venit mananca , doarme si se joaca, deci eu ma gandesc serios sa ma mut la greci.Nu-mi recunosc copilul, dar tare bine e .....sper sa il tina.In schimb drumul a fost criminal!!!ma gandeam serios sa ma arunc pe geamul masinii la un moment dat atat de rau a fost.La intoarcere imi pun problema serios sa vin cu avionul caci cu masina prin Bulgaria e durere....
Ma deuc sa mai citesc in urma si mai scriu.
De fapt lucrul cel mai important pe care am vrut sa il scriu...sunt tare mandra ca al meu fecior e alaptat exclusiv(Pepsi un pupic special).Chiar daca nu creste asa ca din apa cum am vazut la copiii hraniti cu laptic praf ma consolez si ma gandesc ca e sanatos si asta e cel mai important.
poze botez http://community.webshots.com/album/560260116qedpaA
Mama Alexandrei si a lui Matei (21.05.2007)
numai_eu spune:
Buna mamici de capsunici. Abia seara reusesc sa scriu si eu si cum citesc in 10 reprize, am uitat deja ce si cui voiam sa ii raspund. Multumesc fetelor pentru raspunsurile despre alaptat. Beau ceai de la Fares pentru stimularea lactatiei, contine anason, fenicul si chimen, iar de azi am inceput sa iau si Galactogil. Parca am sanii ceva mai plini, dar nici el nu prea suge bine in ultima vreme. O fi si de la faptul ca sunt la ciclu si poate s-o modifica ceva in compozitia si gustul laptelui? Ati patit asa ceva?
Pepsi te admir pentru ca te descurci singura cu doi pitici si cu toate treburile si mai ai timp sa ne ajuti si pe noi cu sfaturi pentru alaptat. De fapt le admir pe toate mamicile cu doi bebei. Eu cu unul singur si abia reusesc sa mai fac din cand in cand cate ceva prin casa. Dar cred ca m-am si invatat mai comoda, ca stiu ca vine mama si ma ajuta.
Petit_ange eu ziceam de fata aspra de la laptic. Multumesc de raspuns, dar parca nu i-as da cu Elocom pe fata doar pentru atat. E corticoid totusi. Am observat ca daca il sterg cu apa de fiecare data dupa ce suge e ok.
Madi si eu ma chinui cu spatele. Am facut fizioterapie, masaj si gimnastica, a fost foarte bine, dar acum iar au inceput durerile. Mi-a recomandat medicul de familie o lotiune cu aloe vera de la Forever Living, o incerc si pe asta si va spun rezultatele.
ankaa spune:
Am revenit si eu.Am avut din nou copil urlator ìn seara asta.MONYTZA-i-am dat suc de mar si piersica si a tipat de fiecare data.Incerc si diluat,ms pt sfat.Supica i-a placut azi.ANDRADA-ai fost tare la faza cu balastul.TINCUTZA-felicitari pt primul dintisor.ANDROIX-ma bucur ca au venit rusii la tine.Sa-i trimiti si la mine dupa.Am plecat si eu la culcare cat doarme piticul.Noapte buna tuturor.
anka,mamica de alex(23.06.07)
numai_eu spune:
Pepsi ti-am trimis pm.
Tincutza felicitari pentru dintisor.
Androix ma bucur ca au venit rusii.
Pepsi spune:
androix, ma bucur ca a iesit asa cum ai vrut tu, si ca ti-a venit CM-ul, o grija in minus
mica, din primul impuls ti-as zice ca nu-i bine ca adoarme la sin, apoi cind ma gindesc la cit am citit ptr dominic ca sa rezolv problema cu somnul si ca am incercat tot, am zis ca de aia ca adormea la sin si cind se trezea sinul nu mai era de aia se trezea, acuma pot sa-ti spun ca se scoala oricum, dar noapte in somn tot titi cauta, adica isi baga mina la mine intre sini!pe david il adorm numai cu tetina si-mi doarme mult mai bine decit a facut dominic vreaodata!cred ca pina la urma depinde de fiecare copil, poate ptr ea nu e rau, atita timp cit e ok si ptr tine nu vad ce ar fi rau!un lucru cind au dinti si sint alaptati inca noaptea e bine sa li se strarga gingiile cu cirpa apa sa nu faca carii de la laptele ce ramine, si daca nu sint alaptati tot asa se face, ca biberonul are si mai mult zahar!
addinel, felicitari ptr primul suculet!
ancamari, da poti ramine si fara sa ai inca cm
duda. dominic merge rizind la gradi, abia astepta sa vina luni si vineri sa mearga, l-a ajutat mult ca in primele zile i-am dat leul lui preferat cu el si acolo s-a atasat de un alt leu. la prima gradinita mergea de 1 an jumate si inca avea zile cind plingea, concluzia e daca dupa 1 luna inca mai plinge schimba gradinita, nu am facut-o de frica sa nu il destabilizez si acuma regret!si dominic fuge in pat la noi noaptea, desi are o camera tare frumoasa.
madi, ptr durerile de spate dupa dominic am facut aquafitnes si am slabit, ca am un inceput de hernie de disc, cica nici nu era voie sa am doi copii! dar mai ca vreau trei! acuma din nou kg in plus imi dau de lucru, ma inscriu cind are david 4 luni din nou la piscina la exercitii in apa cu profesor. si mai folosesc balonul, am un cd si fac exercitii ptr spate, ma ajuta si alea!
andrada, cred ca te referi la crud numa ce se poate, cum sint fructele si sucurile morcov, ca nu ai cum sa ii dai morcovul crud la virsta asta!in pireu?!sucul inteleg, hai si marul ras, dar restul de legume cum e cartoful dulce(e ff bun), si altele cum le faci pireu?sint de acord ca vitaminele si prin spalare incep deja sa se duca, de aia nu se recomanda fierberea indelungata.asa e cu didi, bine zicea, si eu imi aduc aminte cind eram tare grabita sa diversific si cita bataie de cap aveam la inceput.....
doxinu, eu o sa incerc ca si la primul sa alaptez exclusiv pina la 6 luni si atunci sa ne diversificam
angela, puneam 1 lingura mare de supa la 1 iaurt dinala de baut de la yoplai! nu te umfli, sinii inchimb ii simti ca pocnesc de lapte, atunci te opresti!
tincutza, felicitari ptr primul dinte
moberi, ma bucur f tare ptr voiconcediu placut in continuare si felicitarile mele ptr alaptat, ai reusit!stai linistita ca nici al meu nu e prea mare, a luat doar 2 kg 600 in 3 luni, dar el e bine, arata bine nu e bolnav, deci nu ne facem griji!mi-e ciuda ca dominic tot exclusiv avea 450g mai mult la aceeasi virsta, dar eram eu mai linistita, ma ocupam numa de el toata ziua, nu faceam NIMIC, acuma....e alta poveste
numai eu, pai asta este, TI-A VENIT CICLUL, de aia face piticul asa, vei vedea ca mie dupa ce mi-a venit ciclul am mai alaptat 1 an, ei bine in anul ala stiam exact cind imi venea ciclul, ca dominic sugea mai des si era agitat cu citeva zile inainte sa-mi apara cm-ul. ai lapte destul chiar daca sinii sint moi, stiam eu ca e ceva, acuma mi-e clar, de la ciclu, in primele zile se modifica poate putin gustul....ce bine ca am gasit ce e!!!vei vedea ca si tu te vei descurca cu al doilea, cum spuneam la primul nu faceam NIMIC ma ocupam doar de el, si eu citeodata ma intreb cum de le fac pe toate, pai va scriu voua cind piticii dorm, si restul tot asa cind dorm si cind e dominic la gradi lunea si vinerea
am fugit sa-l adorm pe david si sa fac niste ciuperci pane
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
angelabv spune:
Tincutza, spune-mi si mie te rog, cum a fost cu dintisoul, a plins ? Cam cu cit timp a inceput sa dea semne ca iese, era umflata gingia ...Nicole e cu pumnul in gurita mai mereu si saliveaza, dar eu cred ca e cam repede, in 28 avem 4 luni !
Felicitari , abia astept si eu sa fac prima poza cu dintisori...
Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007 )
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA
Pepsi spune:
angela, la inceput apare asa ca o linie subtire in gurita si cind iese in gura locul acela e umflat si rosu, copilul e iritat, plinge, de salivat si miinile in gura incep ei mai repede, la dominic a inceput de la 3 luni si a iesit abia la 7 luni da au iesit 4 odata, primii ies incisivii centrali superiori sau inferiori, deci te uiti dupa o dunga mica alba cu lanterna, si apoi e umflata si rosie in locul ala, poti utiliza gel ptr dinti dar cu moderatie ca influenteaza suptul din cauza ca-i amorteste gurita, si eu ii dadeam paracetamol lui dominic ptr durere. eu, sincera sa fiu nu ma grabesc cu dintii, ca sint hiriiti si miriiti, si cind incep sa iasa tot ies pina pe la 2 ani!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
tincutza spune:
oi am "balit" de pe la 2 luni, iar de atunci e fantana. Uda absolut tot si e cu pumnutzu lin gura non stop. Nu a plans niciodata ,dar nici la colici nu a fost rau pui mic, la el cred ca e invers, si cand il doare ceva, el rade... E cel mai hlizit copil pe care l-am vazut, probabil i se trage de la mine:)))
Ieri i-am dat cu calgel, dar nu stiu cat il ajuta...
andradap spune:
Moberi.... FELICITARI pt. flacau cuminte! Al meu in masina era fericit... dar nu puteam merge NON-STOP cu masina si nici nu puteam sta toata ziua pe plaja (unde parea sa-i placa). In camera insa era scandalul mare (daca ieseam pe balcon era mai bine dispus ) Legat de alaptat... ANTONIO a crescut mai mult in greutate cand il alaptam exclusiv decat atunci cand i-am bagat si completare ...
Tincutza felicitari pt primul dintisor!
Mica, la pranz ii dadeam piersica sau pruna zdrobite cu furculita.
Pepsi, da... evident ma refer la ce se poate manca CRUD. De exemplu: mar crud versus mar copt. Eu si morcovul i l-am dat crud Suc de mere cu morcovi (ma rog de fapt de juma de morcov si juma de mar ).
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada FERICITA de Antonio
doxinu spune:
Multumesc fetelor de raspunsuri!Acum snt sigura ca veau sa-l tin pana la 6 luni pana sa incepem diversificarea.Acum sa dea Dumnezeu sa am lapte cat mai mult timp.Pana acum nu am avut probleme!Singura nemultumita de decizie este soacrama care cred ca vrea cat mai repede sa scape de lapticul meu as nu mai depinda de mine Stefan.Ea crede ca io il voi lasa sa stea in mizeria ei si sa-i faca ea de mancare.Ca mi-a zis ca nu are nimic daca mananca de pe jos ca tatal lui manca biscuitii din nisip!!!!!!!
http://community.webshots.com/user/ioanaserghi STEFAN BOGDAN