Dezbatere: Concediul postnatal mai scurt de 2 ani?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

cititi si subiectul de la legislative cu Basescu, acolo nu se dezbatate durata concediului ci valoarea indemnizatiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mai exista vreo tara in lume unde sa plateasca statul (adica toti cetatenii, prin impozite) concediu de 2 ani pentru cresterea copilului? cine face copil, il face in baza statului? presupun ca nu, deci sunt absurde reprosurile adresate lui Basescu ca nu se gandeste ca unele mamici n-au bani de bone, sau nu au soacre, etc. copilul este responsabilitatea individuala a parintilor. daca statul da ceva, e considerat bonus, nu obligatie. ce mi se pare suprarealistic e ca o tara saraca gen Ro isi permite asemenea alocari de la buget, pentru 2 ani inca. nu cunosc exemple de tari dezvoltate care sa acopere o asemenea perioada.

si mie mi-ar placea sa stau 2 ani acasa pe banii altora, dar nu cred ca mi-ar placea sa platesc la randul meu toate mamicile dintr-o tara sa stea si ele acasa 2 ani. mi se pare super exagerat. 10 luni in campul muncii, cat era inainte, nu acopera 2 ani de CIC.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Conchita, hai sa le povestim cum e aici. Concediul postnatal e de 6 saptamani dupa nastere naturala si 8 saptamani dupa cezariana. Si nu primim aia 85%. Si nu vreti sa stiti cat de scumpe sunt aici cresele, gradinitele. Pai 2 ani, e vis! Iar pentru alaptat, ai pauza, dar ai geanta si sticle unde depozitezi laptele pana ajungi acasa seara, nici gand sa pleci acasa la alaptat.
Asa ca eu cred totusi ca e incomparabila situatia, cel putin cu SUA.

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Nici eu nu as putea sta acasa 2 ani.Dar asta sunt eu si nu pot generaliza. Si da, este responsabilitatea mea ca parinte, copilul pe care il fac si nu a statului Si de aia fac doar unul pentru ca unul singur "imi pot permite". Deci sa nu vina nea Base sa imi spuna ca :romancele ar trebui sa faca cel putin doi copii, pt ca natalitatea este in scadere. Nu ar trebui sa il intereseze fiecare cuplu cati copii face, nu? De ce ar fi interesate familiile respective de scaderea natalitatii, e problema lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by Deborah77

Eu cred ca Base vroia ca mamele sa fie incurajate sa revina mai devreme la serviciu, nu obligate prin scurtarea CIC-ului. DAr cum? Ca bebele meu are 10 luni, si tare m-as intoarce....numai ca bona nu gasesc, daca sun la agentii imi impun salarii de 11-12 mil, cresele de stat sunt supraaglomerate, iar la gradi privata nu-l pot da pana la 1 an jumate. Si pana atunci? Ce fac cu plodu, sa-mi zica Base, ca eu m=as intoarce maine la lucru.

poate vine el bona, part time macar

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodi9 spune:

Care 8 saptamani pentru cezariana Carmen, ca eu am avut 2 cezariene si 6 saptamani mi-au dat pentru amandoua. La care am adaugat 2 saptamani de concediu sa fac 8 saptmani. Si sunt de acord de unde pana unde trebuie sa te plateasca statul ca ai copii. Si asa cum ai spus si tu intr-o tara saraca care se intreaba de ce e saraca.

Mergi la inceput

Carmen, io cred ca esti dezinformata , cine stii tu ca ia aia 85%? E o suma fixa indemnizatia. Poate dar doamnele din magistratura iau 85% din salarul brut. Ele au un statut special.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Mandy, da, e problema noastra, a tuturor... N-ai citit discursul asa cum am propus... In nu stiu citi ani, o sa ajungem 100 de activi la 149 de inactivi. Deci o sa muncim DOAR ca sa platim pensiile altora.

Cum sa nu fie problema membrilor unei societati viitorul acesteia?

Toate lucrurile se intampla cu un scop | www.flickr.com/photos/9380750@N02" target="_blank">Alé |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

quote:
Originally posted by mandyksch

Carmen, io cred ca esti dezinformata , cine stii tu ca ia aia 85%? E o suma fixa indemnizatia. Poate dar doamnele din magistratura iau 85% din salarul brut. Ele au un statut special.

Se pare ca nu citesti cu atentie nici ce spun altii... Carmen se refera la concediul POSTNATAL, care este inca de 85% pentru toate mamele...

Toate lucrurile se intampla cu un scop | www.flickr.com/photos/9380750@N02" target="_blank">Alé |

Mergi la inceput

Da, Ale, nu a citit discursul intr-adevar, eu il auzisem aseara la Antena pe Base, promit sa citesc discursul. Am peste 30 de ani si stiu ca vom fi prea putini in viitor, dar asta este din pacate. Eu nu imi permit mai mult de un copil. Asa ca nu ma poate convinge Base.

Ma retrag acum, e ora de baita si culcare.Noapte buna.

Edit: da Carmen se refera la post-natal, ai dreptate Ale; Base in schimb se referea ieri la TV la CIC, in acest context cred ca ar fi bine sa se modifice si titlul topicului pentru ca induce in eroare.

Mergi la inceput