Nuka e om - saga
Dupa lungi asteptari ajungem si noi discret la sectiunea poznasi. Desi n-avem la activ decat 1 an si 10 luni, in ochii mamei, suntem o fabrica de umor. Si cum mama nu este zgarcita, impartaseste si cu restul lumii din intelepciunea unei Nuci abia inverzite.
Nuka are 1 an si 10 luni, insa convingerile si pasiunile ei in viata sunt clar conturate. Una din marile pasiuni este Gunoiul. Muuuult gunoi, mai precis. Oriunde am merge, Nuka simte nevoia sa atraga atentia asupra faptului ca Bucurestiul este una dintre cele mai imputite capitale ale Europei. Asadar, plimbarile noastre se desfasoara in felul urmator: Caaaase! DUDUDUDUDUDU (masina)!!! GONOI!!! Mult gonoi!!!
Nu conteaza ca oriunde te-ai uita vezi numai case, masini si gunoi, Irinuka se mira si exclama cu extaz fiecare noua asemenea aparitie.
A doua pe lista, insa la stransa competitie cu gunoiul, este pasiunea pentru carne. Carne in sus, carne in jos. De cum se apropie ora de masa, Nuka tine sa imi aduca aminte ca ea e carnivora.
Mama: Nuka, mai avem putin si mancam.
Nuka: Da!!! Calne! Nuka, calne. Daaaaa
La ora mesei, se aseaza cuminte in scaun si incepe inspectia mancarii: Calne? Unde calne? Nu e calne. In cazul in care nu reuseste sa identifice animalu mort in mancare, o refuza categoric. Daca carnea este localizata, incep explorarile. Se dau cu atentie si delicatete la o parte morcovii, cartofii si orice alte balarii si se plonjeaza dupa adevarata prada. O ia ca o adevarata duamna intre doua dejte (carnaciori) si se apuca sa o savureze tacticos. Daca nu se auto-alimenteaza si o hranesc eu, Nuka ma intreaba la fiecare lingurita daca contine carne.
Atat de mare ii este iubirea pentru carnuri incat intr-o seara am avut parte de urmatorul dialog:
Mama: Nuka, bunica e plecata sa ia o bucatarie frumoasa pentru casuta ta.
Nuka: Da! Cu calne!
O alta mare pasiune este numitul Fan. Prima iubire, infiripata in parcul din colt. Fan (Stefan) are doua luni mai mult ca Nuka si extrem de mult temperament cald, in traducere libera: ce prinde-loveste, musca, impinge. Toata lumea il ocoleste in parc, mai putin Nuka care e amorezata pana peste cap. Pentru ca ceea ce nu stiti voi, dragii mosului, este ca Nuka adora sa fie brutalizata. Poti sa o cocolosesti, sa o rasfeti, sa o pupi, sa o giugiulest ca degeaba, nu scoti nici un zambet de la ea. Dar daca te napustesti inspre ea, eventual tipand si gesticuland violent, ai toate sansele sa vezi cel mai fericit copil din lume. De aceea Fan este Don Juan. Orice vede pe strada, acasa, in parc, ea asociaza cu Fan. Problema este ca povestea tinde sa se transforme intr-o adevarata telenovela/Romeo si Julieta, deoarece bona noastra nu este de acord cu aceasta romanta. Ea il prefera pe Alecu, care este blond, gingas, cuminte, devreme acasa. Asa ca orice zice Nuka de Fan, bona contracareaza. Nu! Fan nu e cuminte. Fan rupe flori, Fan arunca cu pietre, Fan musca. Sesizand ca e de rau, Nuka raspunde cu un glas aproape plangaret si plin de compasiune pentru flori: Daaaa! Apoi, bona baga de Alecu, care face, care drege, care intoarce...Insa Nuka nu se lasa asa usor. Prefacandu-se ca n-aude nici un cuvant din gura bonei, pica pe ganduri si zice in semi-reverie: „Fanuu”
Multe ar fi de spus insa nu vreau sa dau totul dintr-un foc.
Ba da, inca una si ma duc:
Bunica o inteaba: „Cine e cea mai frumoasa fetita din lume?”
Nuka cu mintea in alta parte: „Buuunu” (Bunicul)
www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka
Raspunsuri
sofia_misicu spune:
P-asta trebuie sa o spun ca e de retinut.
La bunici, Nuka e inconjurata de 5 caini. Unii mai prietenosi, altii mai putin. Asta nu inseamna ca Nuka face discriminari. Ii "iubeste" pe toti cu aceasi pasiune: degete in ochi, palme in cap in timpul somnului, picioare pe bot. Treptat, cainii s-au prins ca Nuka e o teroare si au inceput sa riposteze. La fel si Nuka, si-a dat seama ca e foarte posibil sa si-o ia la un moment dat, insa ei ii place sa se joace cu focul. Asa ca si-a procurat cele doua manusi de teflon ale bunicii pentru cuptor, si le-a pus pana in gat si s-a dus sa tachineze linistita cateii...
www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka
lilanda spune:
S-am vazut, prin poze, ca cei 5 catei nu-s chiar rase-asa gingase ca Alecu
Imi place de nuka... fiindca si mie-mi place carneaa
roxanaz spune:
I love Nukaaa!!! calneeee!!!
(si gunoi - va invitam la Constanta unde posedam doua masini de gunoi in parcul auto personal si muuult gunoi pe strada )
Roxana
strumfi2004 spune:
Da, da si noua ne place Nuka, mai ales lui Stefu ce i-ar placea si ce s-ar mai intelege la capitolul gunoi: toate camioanele de pe strada sunt de gunoi : conversatie din minut in minut: "mami, vum-vum nonoi!!!"
Gratiela, Maria si Stefan
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
sofia_misicu spune:
Unul din cateii familiei este izolat pe balcon. Nu conteaza ca este cel mai mare dintre caini, iar balconul este cea mai mica incapere a casei, cainele acolo si-a trait viata pazind curtea interioara de la inaltime si chitaind din cand in cand ca sa fie scos afara. Nuka este foarte mirata de ce o latra si de ce nu participa la isteria generala care se cheama "fan club Irinuka". A avut cateva tentative de a-i patrunde in teritoriu insa Bitzu a refuzat-o categoric. Asa ca Nuka a descoperit cum sa il castige de partea ei: de la o distanta sigura, pune un mar intr-o punga si il arunca rotindu-l inspre Bitzu ca iubitele care arunca mancare soldatilor peste gard.
Inutil sa zic ca nu are nici un succes...
Sabina spune:
pupam omuletul Nuka!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
mav spune:
Asteptam nu nerabdare urmatoarele episoade!
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=GKYNNZo301E&mode=related&search=" target="_blank">Dupa noapte vine zi!
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
sofia_misicu spune:
Ne place sa credem ca odata ce am dat nastere in chinuri la o creatura avem puterea de a controla evenimentele ce urmeaza: viata, personalitatea, preferintele, destinul omuletului. Insa nu este asa. Jucam un rol extrem de secundar. Hranim, suportam crizele, stergem la fund...all the dirty work. Ce vine insa dupa, e strict opera omuletului. Este fascinant si totoadata infricosator sa observi din culise cum prinde forma aceasta creatura si devine om. Fascinant - din motive evidente. Acum un an abia isi ducea mana la gura fara sa o bage din greseala in ochi. Astazi, la aproape doi ani are vointa, isi manifesta liber arbitru si iubeste cu pasiune.
Infricosator este faptul ca tu nu ai invatat-o nimic din toate astea. Ele vin din interior, fara a fi insa instinct. E manifestarea pura a sufletului. Nu biserica da raspunsul la intrebarea viata dupa moarte, ci acest fenomen incredibil: copilul care, fara sa fi aflat de nicaieri de iubire, te copleseste cu ea. Sau, ma rog, pe oricine altcineva in afara de mama. Aici e partea infricosatoare.
Dupa cum ziceam: treci prin dureri groaznice ca sa nasti, un an de zile n-ai noapte, stergi la fund, tremuri de frica, iar copilul iti zice sa te cari ca sa ramana in intimitate cu partea paterna.
Asta mi-a facut mie copilul aseara. Si am observat de mult fenomenul. Daca esti femeie, nu ii trezesti interes. In schimb, orice are cromozom Y ii starneste o pasiune covarsitoare. Copil, barbat in toata firea, batran. Clipeste mult mai alert, se unduieste si cateodata chiar tremura de fericire. E in stare sa se si agate de piciorul masculului si sa ramana acolo pe vecie. Pe mine ma trateaza, in schimb cu o indiferenta extrem de dureroasa.
Asadar, ne amagim cumplit cand spunem ca copilul e al NOSTRU, ca noi avem cea mai mare influenta asupra produsului finit - omul. Omul exista deja acolo, inca de la etapa spermatozoid - ovul. Noi doar ii oferim calea prin care sa iasa la iveala ca sa ne bage pumnalul in spate.
sofia_misicu spune:
Nuka se uita urat la mama, nu se stie din ce motiv. Ii zice din senin:
Pa! mama.
Mama: unde vrei sa plece mama? e seara.
Nuka: La zoe (la gradina zoologica)
Nu stiu de unde i-a venit treaba cu gradina zoologica, ca n-a mai fost de o luna acolo....Oare trebuie sa imi schimb stilul vestimentar?
...................................................................
Nuka in baie. I-am cumparat acum o saptamana niste caracaticutze care plutesc in apa si se lipesc de faianta. Momentul baii a devenit unul extrem de placut, numai ca "caracaticutze" e un cuvant extrem de greu de pronuntat. Asa ca Nuka face antrenamente toata seara:
- caracaralitulutze
- litzucarcutuze
- calaculitze
- caracaturitze
- cartacurutze
- cartacurururlitze
si tot asa pana i se innoada limba.
Apoi se scarpina in "bucurutz" (buric) si rade singura.