Motiv de reclamatie de la parinti
Raspunsuri - Pagina 3
LoraG76 spune:
Ela, mi-as dori o asa educatoare pentru fetita mea. Din pacate, nu a avut parte decat de 2 educatoare in stil comunist, care ridica vocea la copii si bat cu aratatorul in catedra ca sa faca liniste...ca rezultat, fetita mea de 3 ani e speriata de educatoare...nici cuvantul asta nu vrea sa-l mai auda. Am discutat cu ele aspectul asta si sper sa se rezolve, desi nu-mi inspira incredere deloc.
Fii tare pe pozitii si pastreaza-ti principiile! Multa bafta in continuare si nu te lasa calcata in picioare de nimeni!
Lora, mami de IUSTINA
Alexa Ioana spune:
ela, uite o
de la mine, data cu mare drag si admiratie ! sa nu te schimbi, si oricat de greu ar fi, nu mai pune la suflet toate porcariile. si in nici un caz nu ceda ! felicitari !
nu esti cumva din cluj ? ca tare mi'ar placea sa'i fii educatoare fetitei mele !
eu nu am dat nimic la ingrijitoare la cresa... nici macar cu flori nu m'am dus. pur si simplu nu ma caracterizeaza. nici clientii de la firma la care lucrez nu imi aduc flori ca sa'mi fac treaba... sa aiba grija de copii este jobul lor, si daca nu se place sau n'au chef, sa'si schimbe meseria !
adevarul e ca nu am de ce sa ma plang nici de ingrijitoarele de la cresa lui fii'mea. sunt foarte dragute toate si chiar au grija de copilasi. alexa se simte in siguranta acolo, mananca bine, doarme, iar dimineata abia asteapta sa ajunga la copii (a dormit acolo din prima zi, ceea ce dupa parerea mea e mare lucru...)
ela, din nou, felicitari ! ai toata admiratia mea !
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
stralucitor1 spune:
Ela, doar cei ca tine vor putea schimba societatea din ro...aici nu se duc nici macar flori educatoarelor, ar parea o chestie penibila si nelalocul ei, deh, chestie de mentalitate...sa speram ca si in Romania va in curind asa
'Success' comes before 'work' only in the dictionary
To and Me
banghelica spune:
Ela, 
Eu cred ca, de fapt, colegelor tale de la gradinita le este teribil de teama de precedentul pe care l-ai creat. Fii sigura ca se va duce zvonul ca exista, iata, o persoana in gradinita care isi face treaba si nu accepta sa fie cointeresata material de parinti.
Sfatul meu: las-o balta cu mama respectiva, poarta-te cu distinctie si eleganta!
Vorba aceea: "cine se scuza, se acuza".
Fii devotata tuturor copiilor tai din grupa, fa-i sa te indrageasca si vei fi rasplatita pentru mizeriile astea marunte. Zau, sunt marunte, priveste inainte!
Gandacel spune:
Ela, ti-am mai raspuns pe un alt subiect: nu primi cadouri de nici un fel, dar nu refuza florile. Florile sunt frumoase, pentru o femeie, sunt cele mai delicate si bucura sufletul, nu tin loc de mancare ori de acoperis deasupra capului, nu sunt spaga!
Discutiile de la subiectul asta iau insa o turnura destul de categorica si ciudata, adica devin discutii de principiu, deloc realiste sau placute. Hai sa va zic de ce. (pentru cine nu a vazut celalalt subiect, am lucrat la o institutie de stat, nu am primit niciodata cadouri!). Institutiile de stat din domeniul educatiei, adica crese, gradinite, scoli, sunt altceva decat ministere, administratii financiare, politie etc, unde cadoul are o tinta clara! Sa obtii un avantaj. La fel si cadourile oferite in institutiile in care se ofera educatie, in alte zile decat cele care reprezinta ocazii speciale in viata copiilor nostri si a dascalilor/educatorilor lor! Inteleg foarte bine sa fie refuzate cadourile, reprezinta de fapt o "plata" in avans pentru un avantaj pe care doresti sa-l aiba copilul tau. Insa refuzul unei flori in prima zi de scoala seamana mai degraba cu o impolitete. La fel un martisor de 1 martie, ori o floare de 8 martie, ori alta de ziua nasterii...
CUm sa oferi cadou mai tarziu, in semn de multumire?! E ca si cum ai crede (ca parinte) ca educatoarea care se poarta frumos cu copilul tau merita un ceva in plus fata de salariu, pentru ca isi face bine meseria. Insa evenimentele deosebite trebuie punctate ca atare. Prima zi de gradinita ori scoala a copiilor nostri trebuie vazuta ca o zi de sarbatoare pentru toata lumea, ca ei sa participe cu drag si veselie, sa li se para deosebit si sa reprezinte mereu ceva frumos in viata lor. Cum ar fi ca de ziua de nastere a unui copil sa mergem la petrecere si sa-i oferim cadourile la sfarsit, daca am fost multumiti de tratatie, daca ne-am simtit bine?! Ar fi nu numai absurd, dar mai ales urat.
In concluzie, eu asa cred, ca discutia a luat o alta turnura.
Ela, ar trebui sa te calmezi putin, sa te dai doi pasi inapoi si sa privesti totul diferit. Adica in zilele deosebite, de sarbatoare, sa iti pui haine de sarbatoare si sa te astepti ca toata lumea sa te intampine cu zambete largi (pe care nu le vei vedea zilnic!) si buchete multe, multe, multe de flori! Iar tu sa le zambesti larg si sa le spui multumesc din suflet. Florile se ofera cu drag, nu din obligatie. Ori poate e doar un obicei placut. Imi place la nebunie cand merg pe strada in prima zi de scoala si vad doamnele cu bratele pline de flori. Stiu ca sunt educatoare, invatatoare, profesoare si le zambesc cu drag, pentru ca ele sunt cele care se ocupa de copiii nostri in fiecare zi si ii ajuta, alaturi de noi, sa devina oameni.
Fetele care sunteti in strainatate si spuneti ca educatoarelor nu li se ofera flori in prima zi de scoala, ganditi-va ca acolo oamenii sunt mai putin sensibili decat romanii, nu e vorba de spaga. Repet, floarea nu e spaga, ne umple doar viata de frumos, nu ne imbogateste material, ci spiritual. In plus, in strainatate, florile naturale sunt scumpe!!! Aici, inca ne mai putem permite un buchet de flori la ocaziile pe care le consideram speciale...
Va trimit si eu cateva flori virtuale, sper sa le primiti si sa nu considerati ca doresc sa va castig simpatia. 

ela03 spune:
Gandacel, inteleg ce spui tu.
Insa pentru parinti si a cumpara flori cu diferite ocazii a devenit o obligatie. Suntem injurate si pentru florile acelea care de 1 martie se mai si scumpesc.
Imi amintesc ce s-a intamplat la premierea mea din clasa a VII-a sau a VIII-a. Primisem premiul I. Cand mi s-a strigat numele am mers in fata sa-mi iau premiul si diriginta mi-a soptit indignata la ureche: "Florile? Unde sunt?!..." Adica daca nu aduci flori la o asa ocazie esti nesimtit. Eram foarte saraca si nu mi-am putut permite atunci sa cumpar flori, nu stiu daca ma credeti... Abia am avut cu ce sa ma imbrac la premiere.
Premiul I a fost o mare bucurie pentru mine. Ma asteptam sa fiu felicitata, nu sa mi se reproseze ca nu am adus flori. Unora li se pare ca daca nu li se ofera flori nu sunt respectati...
Gandacel spune:
Aiurea...
normal ca iti amintesti de asta intreaga viata. Sper ca nu asta este motivul pentru care crezi ca parintii au obligatia de a face asta. Daca ai 30 de copii in grupa si 20 iti aduc flori, nu cred ca o sa le ceri si celorlalti s-o faca... Dar nici sa le refuzi placerea acelor 20 nu ar fi corect. Ok?
Iti inteleg durerea din suflet, insa ar fi trebuit deja, cu mult timp in urma, sa-ti fi spus ca acea doamna nu merita sa te gandesti la ea si sa te superi. Lipsa de delicatete crasa si lipsa de suflet. Vom mai intalni de-a lungul vietii multi oameni de aceeasi calitate. Hai sa nu le mai permitem sa ne faca sa suferim pana la sfarsitul vietii! E suficient ca ne dau lacrimile pe moment, nu?
Mult succes iti doresc si daca as putea, ti-as da ceva curaj ca intr-una din zilele urmatoare sa le zici exact directoarei si colegelor ce gandesti, fara pasiune, detasat, atat cat sa inteleaga pozitia ta si sa nu te mai deranjeze. Iar daca continua sa o faca ignora-le ori schimba-ti locul de munca.
aurelia1278 spune:
Of, of, of! Si daca ii da copilu' cu manuta lui educatoarei o bratarica frumoasa din scoici de la mare (pret 5 ron la chioscul din 2 Mai), ar trebui sa fie refuzat? Floare nu e, dar la fel de simbolica, poate chiar mai ieftina?! Imi pare rau, dar aici nu sunt de acord, nu ar trebui refuzat chiar totul in afara de flori. Nu i-ar pica bine nici copilului care ii ofera educatoarei pe care o iubeste un cadou dragut, specific zonei vizitate, la revenirea din vacanta si nici mie. Pentru ca nu este vorba de spaga, ci numai de un mod de a-i comunica educatoarei ca prichidelul o place, tine la ea si a avut-o in minte in vacanta.
E adevarat ca atunci cand primesti un cadou ambalat sau in punga nu poti sti ce e (si de asta eu trimit "cadourile" in pungute de plastic transparente). Ca sa nu mai vorbesc de placerea copilului de a oferi ceva educatoarei pe care, repet, o place.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
aurelia1278 spune:
Oricum, Ela, ce ti s-a intamplat este aberant.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
ela03 spune:
Am avut deja curajul sa-i spun directoarei ce gandesc. Si-a exprimat intentia de a le spune chiar ea parintilor intr-o sedinta ca nu e nevoie sa vina cu plocoane pt a le fi bine ingrijiti copiii. Mi-a spus ca am tot dreptul sa procedez asa, ca ma intelege... dar ca ar fi frumos sa ma inteleg macar cu colega de la grupa, sa cadem de acord in aceasta privinta, sa nu apara discutii ca eu nu accept cadourile si ea le accepta. Colega vrea sa procedeze si ea ca mine.
Probabil vor incepe sa adune bani pt a oferi ceva din partea grupei, de 8 martie de exemplu, ca de vechile obiceiuri greu se scapa. Eu nici cadoul acela nu l-as accepta, pt ca am auzit parinti plangandu-se si de banii adunati... unii considera ca educatoarea cere bani pt cadoul ei
. Nu stiu colega ce parere are despre asta... eu am de gand sa anunt ca nu accept absolut nimic.
Una din mame a venit in prima zi la gradi fara flori, dar cu hartie de xerox si folii de plastic pentru grupa - ce idee buna! M-am bucurat tare de ele, pentru ca aveam nevoie.