MAMICI DE ITALIA (6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Dana-mersi mult,am observat ca le ai cu informatiile si sti cam ce e de facut
am inca o intrebare,sper sa nu te superi,
de ce acte am nevoie sa-i fac certificatul de nastere rominesc fetitei?
am gasit tipul de formular daca dai clic pe certificatul de nastere dar eu imi fac programare dar ce acte sa duc cu mine?
grazie

asa cresc eu

GIULIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKUTA4 spune:

Buna fetele!ce faceti voi?

Dana si eu daca nasc in decembrie anul asta trebuie sa solicit certificat de nastere la ambasada noastra pina nu intram in 2008?Sarumina de raspuns in anticip.

MIRELA 28+

SARA-MARIA ingerasul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

quote:
Originally posted by katiapam

Dana-mersi mult,am observat ca le ai cu informatiile si sti cam ce e de facut
am inca o intrebare,sper sa nu te superi,
de ce acte am nevoie sa-i fac certificatul de nastere rominesc fetitei?
am gasit tipul de formular daca dai clic pe certificatul de nastere dar eu imi fac programare dar ce acte sa duc cu mine?
grazie

asa cresc eu

GIULIA

Înscrierea actelor de stare civil#259;

Depunerea cererilor de transcriere a actelor de stare civila #351;i retragerea documentelor se efectueaz#259; numai în zilele de mar#355;i #351;i joi între orele 9,00-12,00 (cu excep#355;ia s#259;rb#259;torilor legale române #351;i italiene). Cererile se depun numai pe baz#259; de programare si se primesc numai din zona de competen#355;#259; a sec#355;iei consulare.

Actele de stare civil#259; ale cetatenilor romani (certificat de nastere, certificat de casatorie) întocmite în str#259;in#259;tate au putere doveditoare în România numai dac#259; sunt transcrise în registrele de stare civila române.Pentru a veni in întâmpinarea solicit#259;rilor cet#259;#355;enilor români afla#355;i în str#259;in#259;tate în sensul simplificarii procedurilor de transcriere, Parlamentul României a aprobat Legea nr. 94 din 05 aprilie 2004 pentru modificarea #351;i completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civil#259; (Monitorul Oficial nr. 326/15.04.2004). Potrivit noului act normativ, #132;Cet#259;#355;enii români afla#355;i în str#259;in#259;tate pot solicita înscrierea în registrele de stare civil#259; române, de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de carier#259; ale României, a certificatelor de stare civil#259; eliberate de autorit#259;#355;ile str#259;ine, care îi privesc, în cazul în care înregistrarea actului sau faptului de stare civil#259; a fost f#259;cut#259; în prealabil la autoritatea din statul în care ace#351;tia se afl#259;; înscrierea se face cu aprobarea #351;efilor misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare, iar refuzul acestora se motiveaz#259;#148;.

În baza noilor reglement#259;ri, misiunile diplomatice ale României în str#259;in#259;tate vor elibera certificate de na#351;tere, respectiv de c#259;s#259;torie române#351;ti, în urma înscrierilor actelor de stare civil#259; str#259;ine.

Cererea de înscriere a nasterilor se depune la Sectia consulara a Ambasadei României la Roma sau la Consulatul general al României la Milano (în func#355;ie de domiciliul petentului), de parintele cetatean roman sau, daca ambii parinti sunt cetateni romani, poate prezenta cererea unul singur. La eliberarea documentului se va prezenta acelasi parinte care a depus cererea, pentru a semna in registrele de stare civila.

Documente necesare:

certificatul (extrasul) de na#351;tere italian pentru uz extern (modelul plurilingv), cu p#259;rin#355;ii, apostilat de prefectura local#259;, în original #351;i copie;
declara#355;ia pe proprie r#259;spundere privind inexisten#355;a altei transcrieri în România (formularul se prime#351;te la misiunea diplomatic#259;);
copia pa#351;apoartelor p#259;rin#355;ilor copilului;
copia certificatelor de c#259;s#259;torie #351;i de na#351;tere ale p#259;rin#355;ilor copilului; daca tatal copilului este cetatean italian, se va prezenta extrasul sau de nastere cu parintii.
copia a permisului de #351;edere în Italia a cel pu#355;in unuia din p#259;rin#355;i (când ambii sunt cet#259;#355;eni români);
copia buletinului/c#259;r#355;ii de identitate din România;
taxa consular#259; total#259; de 130 euro (30 euro înscrierea, 30 euro legalizarea copiei certificatului de na#351;tere, 70 euro traducerea legalizat#259; a certificatului de na#351;tere).
NOTA: se precizeaza ca la misiunile diplomatice si oficiile consulare se elibereaza certificate de nastere cu codul numeric personal numai pentru copiii nascuti dupa data de 1 ianuarie 2004. Pentru cei nascuti inainte de aceasta data codul numeric personal se obtine numai in tara, la Serviciul de stare civila al Sectorului I #150; Bucuresti.

Înscrierea casatoriilor se poate solicita, de asemenea, la misiunile diplomatice ale României în Italia (in functie de domiciliu petentului).
Documente necesare:

extrasul actului de c#259;s#259;torie italian pentru uz extern (modelul plurilingv), apostilat de prefectura local#259;, în original #351;i copie;
declara#355;ia pe proprie r#259;spundere privind inexisten#355;a altei transcrieri în România (formularul se prime#351;te la misiunea diplomatic#259;);
declara#355;ia pe proprie r#259;spundere privind inexisten#355;a altor c#259;s#259;torii anterioare ale cet#259;#355;eanului român (formularul se prime#351;te la misiunea diplomatic#259;) (sau, dup#259; caz, certificatul de na#351;tere eliberat de autorit#259;#355;ile române cu toate men#355;iunile de c#259;s#259;torie #351;i de divor#355;);
copia pa#351;apoartelor so#355;ilor (primele 4 pagini);
copia certificatelor de na#351;tere ale so#355;ilor; in cazul in care unul din soti este cetatean italian, se va prezenta extrasul de nastere al acestuia cu parintii;
copia buletinului/c#259;r#355;ii de identitate din România;
taxa consular#259; total#259; de 130 euro (30 euro înscrierea, 30 euro legalizarea copiei certificatului de c#259;s#259;torie, 70 euro traducerea legalizat#259; a certificatului de c#259;s#259;torie).
Cererea poate fi depusa de unul din soti, insa la eliberarea documentului este obligatorie prezenta ambilor soti, care vor semna in registrul de stare civila.

http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=6240

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MIKUTA4

Dana si eu daca nasc in decembrie anul asta trebuie sa solicit certificat de nastere la ambasada noastra pina nu intram in 2008?Sarumina de raspuns in anticip.

MIRELA 28+

in teorie da, ca tine de codul numeric personal (in care este specificat si anul de nastere).

daca nu reusesti il vei face in 2008 (personal sau prin procura).

Chiar astazi discutam prin messenger cu cineva care este blocata in tara din cauza certificatului de nastere. A mers in vacanta in tara si inca nu a reusit sa-l obtina. si nu are cum sa-i faca pasaport fetei sa vina in Italia.

Mergi la inceput

problema cu urgentarea obtinerii certificatului de nastere o au doar cetatenii romani ... daca un parinte este italian este mai usor, copilul poate calatori cu pasaport italian si nu sunt legati de pasaportul romanesc.

transcrierea se face oricum, doar ca nu au stresul blocarii in Ro.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pet.cost2005

Neataaaaaa ... mai pe la pranz!!!!

Am trecut sa va salut ... si sa va doresc o duminca insorita si placuta alaturi de cei dragi !!!!!!

p.s. De cristina chair nu putem afla nimic? Aliiiiiiiii, nu stii nimic????

Petronela
bb Silvia

multumim, la fel si tie!

Mergi la inceput

Dana-mersi mult,dar acum mai trebuie soggiorno? daca nu mai trebuie ce permis de sedere?
nu e bun certificatul de rezidenta?
mai am o intrebare
eu mai scriu pe un forum italian? tu l care scri? cum se numeste
eu la mammeonline.net

asa cresc eu

GIULIA

Mergi la inceput

Dana multumesc din suflet,deci practic trebuie sa ma grabesc odata nascuta fata trebuioe sa ma grabesc la Ambasada ca sa nu am toate incurcaturile astea prin tara si pina in August cind mergem acasa numai bine il avem.Multumesc inca odata

MIRELA 28+

Mergi la inceput

Petro si eu sint tare curioasa sa vad ce a facut Cristina am intrat si la odiseea ei dar nimic,lasa ca aflam noi poate luni.Multumim pt urari si tie la fel sa ai o duminica splendida tie si bebeline

MIRELA 28+

Mergi la inceput

Azi te-am zapacit cu intrebarile!
sa-mi fie
am racit si am o durere de cap de parca sint pe alta planeta ce aiurea ma simt

asa cresc eu

GIULIA

Mergi la inceput