am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!
Raspunsuri - Pagina 9
Marina spune:
basca ca prietena e namaritata dar la o adica nu ar avea probleme sa-si lase sotul acasa
A_Iulia spune:
Ce-i in neregula, Marina? Prietena nu a fost casatorita niciodata dar nu are vreo problema sa plece la lucru si sa lase acasa un sot si un copil singuri.
Nu a spus al cui e sotul.
ce mai conteaza de fapt, al oricui ar fi, poate sa si-l recupereze cu ocazia asta ![]()
Adina + Olivia Q1.04
anibica spune:
ma bucur sa vad ca cineva ia apararea bonelor. de ce ginditi ca bonele au si pensie si bani de la mamici?ei sint bona .am pensie de 500 ron dar am datorii pt ca atunci cind aveam un salariu nu mi-am permis din cauza miciimi lui sa-mi aranjez locuinta cum imi doream si acum am rate de platit .sint bona la doi copii de 5 si 8 ani sint la aceasta familie de 2 ani cistig 1200 ron pt 11 ore .fac mincare numai pt copii dar menaj general pt toata familia.sint respectata se tine cont si de parerile mele in privinta copiilor si sintem toti multumiti.vreau sa spun ca e mult de lucru in casa , copiii sint ca toti copiii neastimparati dar nu as pleca in alta parte. intodeauna cind patintii au o problema cu serviciul peste program ramin cu copiii si sunt platita separat in vara am fost numai eu cu copiii la munte o sapt si iar am fost platita separat ..voi probabil considerati ca sunt bani foarte multi pe care-i cistig eu dar eu stiu cit muncesc si ca ii merit .sigur ca bonele cre nu au decit grija copilului fara menaj pt copil nu au dreptul sa ceara bani mai multi.dar normal pt 8 ore ar fi corect 800 ron si apoi in strainatate bonele sunt platite destul de bine si nu fac absolut nimic.deci cred eu ca daca vreti bone stabiliti de la inceput ce doriti de la ea.cele mai multe mamici zic ca doar un pic de strins dupa copil mincare si joaca dar mai apoi au pretentia sa ceara ba un calcat ba un spalat si din pacate nu numai pt copil. nu conteaza ca voi aveti salariu de 2000 ron daca bona sta cu copilul 10 ore si face menaj pt el mi se pare corect sa-i platesti 1000.daca nu-ti permiti il dai la cresa sau la gradi si gata .
Witchie spune:
ce simplu se rezolva toate... Nu-ti permiti, spala-te cu el pe cap!
Bravos, mi-a placut!
paula2003 spune:
anibica, ma bucur ca ai un salriu asa de mare. Felicitari. Dar sa stii ca fam. respectiva nu are un salariu de 2.000 roni. Cu siguranta nu au atat.
Eu muncesc peste 12 ore in fabrica si nu castig cat primesti tu. Nu-mi vad nici copii cum cresc...............mai sunt si altele. Eu nu sunt deacord sa-i las cu o bona. Tu iti vezi de munca din casa si de educatia lor cine se ocupa. Nu trebuie amestecate statul cu cei mici si cu menajul. Ori una ori alta. Menajul se vede la suprafata dar copilul ramene needucat.................
Eu am optata pt. o gradinita cu program prelungit. De menaj vad eu ce mai fac. Mult mai mult ma intereseaza cum se dezvolta copilu decat ce curatenie am in casa...............
Tin foarte mult la cei 7 ani!!!!!
In ziua de azi toti vor sa faci cat mai multe si calitatea sa lase de dorit. Cunosc si eu parinti care isi iau bona cu ei, le filmeaza ce fac toata ziua, ............prime saptamanale..............
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
A_Iulia spune:
Din pacate salariul bonei nu are (sau nu ar trebui) sa aiba nici o legatura cu salariul mamei.
Poate sa fie jumatate, poate sa fie 100%, poate sa fie 1% din salariul mamei.
Pana la urma urmei este o munca prestata full time, remunerata corespunzator, piata regleaza pretul care se plateste.
Acum cativa ani cu 5 milioane gaseai full-time fara nici o problema. Acum s-a dublat, din cauza ca sunt putine persoane ce doresc sa faca asa ceva si mai multi copii.
Singura concluzie pe care eu o trag din toata treaba asta este ca nu sunt prea multe persoane interesate sa faca munca asta, deci o duc bine, pensionari sau nu.
Mai dureros este ca o mare parte din persoanele care ar putea sa faca asa ceva se plang de traiul greu si banii putini- dar nici ca ar face ceva sa si-l imbunatateasca.
Din fericire gradinita este solutia perfecta - din punctul meu de vedere bona este necesara doar primul an, poate maxim 2. Ulterior devine o solutie mai proasta decat gradinita, unde copilul are sanse reale sa-si dezvolte aptitudinile, spiritul competitional, sa socializeze - cu o bona si chiar cu o mama nu se poate intampla la acelasi nivel.
Adina + Olivia Q1.04
lucia52 spune:
Adina Iulia ai perfecta dreptate cand zici ca multe persoane se plang de bani putini si nu fac nimic pentru a scapa de starea aceasta! Dar nu toti au rabdare sa ingrijeasca un copil... nu este usor deloc, un copil te solicita la maxim, psihic si fizic. Daca nu iubesti indeajuns nu poti face munca de bona. Trebuie sa ai multa rabdare cu copilul. El simte imediat daca ai o stare mai proasta, nu te simti bine sau esti obosit, nu ai chef de joaca... devine nervos, agitat si te intrebi ce are? De aceea este aceasta criza de bone... nu toata lumea are rabdarea necesara. Cunosc bunici care nu isi suporta nepotii mai mult de 1-2 ore... dar unu strain?
Va doresc tuturor mamicilor sa gasiti bone bune pentru copilasi!
lilach spune:
quote:
Originally posted by lucia52
Adina Iulia ai perfecta dreptate cand zici ca multe persoane se plang de bani putini si nu fac nimic pentru a scapa de starea aceasta! Dar nu toti au rabdare sa ingrijeasca un copil... nu este usor deloc, un copil te solicita la maxim, psihic si fizic. Daca nu iubesti indeajuns nu poti face munca de bona. Trebuie sa ai multa rabdare cu copilul. El simte imediat daca ai o stare mai proasta, nu te simti bine sau esti obosit, nu ai chef de joaca... devine nervos, agitat si te intrebi ce are? De aceea este aceasta criza de bone... nu toata lumea are rabdarea necesara. Cunosc bunici care nu isi suporta nepotii mai mult de 1-2 ore... dar unu strain?
Va doresc tuturor mamicilor sa gasiti bone bune pentru copilasi!
Cita dreptate ai!
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
paula2003 spune:
Noroc de gradinitele private. Sunt grupe de la 1.6 luni si poti sa-ti duci copilul fara grija. Costa aproape la fel sau mai mult.........depinde in ce zona, la ce gradinita????
Eu am dus pe pitic si este super ok. A invatat sa-si stranga jucariile, sa pape la ora, sa doarma ...............Nu avema probleme cu el dar este mult mai bine sa-l stiu intr-un colectiv decat cu o baba.............nesatula de bani, de servicii.......
Nici eu poate nu sunt multumita de cat castig dar nu fac atatea mofturi cum fac ele. Parintii din teama sa nu patesca ceva copilul il lasa cu o bona. Gresit.
La gradinita are mese la ore fixe, lectii, activitati.............si invata sa se poarte in lume. Nu mai este un salbatic cum ar fi cu o bona. Paul acum da mana celui ce i-o intinde si pleaca. Asta am patit de cand cu gradinita. Ii crede pe toti prieteni. Va creste si va intelege cine este si cine nu prieten.
La cat de scumpe au devenit(nu spun ca nu muncesc) .........prefer sa fie in colectiv. Nu am obligatii mai multe decat taxa. Toti suntem multumiti si copilul educat.
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
ingridnen spune:
Paula, treaba asta cu gradinita este cu dus-intors. Noi, desi am inceput gradi de un an, am fost nevoiti sa pastram si bona. Pentru ca Cristi se imbolnaveste relativ des si eu nu pot sa-mi permit sa stau in medical odata la doua luni (sau chiar mai des) cate 1- 2 saptamani. Si nici nu-l pot duce cu 39,5 febra la gradi (atat mi-a facut saptamana trecuta.... dupa 2 saptamani la gradi a stat una acasa
). Daca ai o persoana in "stand-by' pentru cazul de imbolnavire si pentru vacante, mai merge.... dar noi nu avem bunici sau alte ajutoare. Deci santem NEVOITI sa angajam bona.... Nu se mai pune problema ca iti permiti sau nu....
Ingrid si Cristi 4 ani si 7 luni