am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!
Raspunsuri - Pagina 8
ligeea spune:
Si eu vreau numele gradinitei cu predare in germana . Eu l-am inscris la Bambi step by step dar la gradinita din zona Jiului -unde suntem noi ( locuim la casa in , adica vom locui din noiembrie ) m-au anuntat dupa ce l-au inscris ca ..deocamdata augrupa doar la sediul din alba Iulia -ca tot platesc 8 mil de la 9-13 , fara masa )
Asta e , pana gasesc alta ...
Ma intereseaza in mod special sa invete limba germana , e o limba grea si care poate fi insusita cu usurinta la varste mici .
Te rog spune-mi si mie macar numele ( PS ai nascut in Romania sau in Austria , am raspuns amandoua la un subiect , eu nu stiu ce sa fac )
eunice78 spune:
Mie una 10, 12 milioane mi se pare exagerat de mult. Eu ii adu bonei 6 milioane. Vine la 7 jumatate, pana la 8 e si sotzul acasa, si sta doar cu cel mic pana la 13.30 cand vine sotzul cu cel mare, sptzul mananca cu cel mare, el se intoarce la servici iar bona ramane cu amndoi pana la 16.30, cand vin eu. Ea nu face decat sa ii dea mancarea copilului, mancare pe care o pregatesc eu si pt dimineatza si pranzul, il scoate afara de la 9.30 pana la 12 si ii culca pe amandoi pe la 14. Ei dorm cam 2 ore. Cel mic mai are un somn, afara, in carucior de cca o ora, o ora jum. Si maface un lucru spala vasele din care mananca copii si strange jucariile cu care s-au jucat. Atat.
Nu face menaj nimic. Eu i-am spus ca atata timp cat copilul e hranit,, schimbat, se joaca cu el vorbeste cu el, il scoate afara, eu sunt multzumita. Eu fac in rest totul in casa. Nu i-am lasat niciodata nici macar o farfurie in chiuveta.
Intram in curand in a treia luna si sunt f multzumita: copilul o iubeste, casa o gasesc la fel cum o las. Si toti vecinii mi-au zis ca se comporta f frumos cu cel mic. Asa ca se poate.
Iar vecina mea pt aceleasi servicii ii da bonei 5 milioane. Si mai cunosc 2 mamae care platesc aceleasi sume.
In fond, nu mi se pare deloc greu sa ai grija de un copil cand trebuie doar sa il culci, sa ii adi mancarea pe care o gasesti gata, sa te plimbi cu el cand el doarm in carucior. Fara menaj, gatit, etc.
Parerea mea.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
Andries spune:
ligeea gradinita de care vorbesc este pe Str. Soimarestilor la nr. 29, intrare din Calea Grivitei si se numeste Teddybar, site http://www. gradinitateddybar .ro/ (am pus spatii pt a ma lasa sa scriu).
PS: de nascut am nascut in Romania (oricum in 2004 nu-mi puteam permite sa nasc in Austria, nu aveam atatia bani), acum in octombrie il fac pe bb2 si voi naste tot in Ro, la Filantropia. Eu am ales Filantropia pentru ca din pacate eu am niste mari probleme hematologice, Filantropia este peste drum de institutul Hematologic, acolo o sa am si rezerva de sange pregatita, la Filantropia sunt trei linii de garda in permanenta, de exemplu la Euroclinic daca patesti ceva pana il suna pe medicul tau, pana vine .. in fine sunt niste considerente personale la mijloc si nici nu as putea sa ma mai deplasez pana in Austria, pe avion nu ma primeste iar cu masina e foarte riscant. Cam asta este. Sanatate.
Andries
ligeea spune:
Multumesc pentru raspunsuri .
Si eu tot din considerente personale nu nasc la Filantropia , am asa ca iti doresc multa bafta nascut acolo prima data si pentru mine e ca si casa failiei Adams .
Nu pot sa zic, operatia mea e OK , copilul desi prematur -2,4 kg , am iesit cu el dupa 10 zile tot la aceeasi freutate dar OK , in schimb restul a fost horror . Sala de operatie, faptul ca mi-au dat patura la reanimare dupa alta persoana , si ea operata ca si mine , infectia urinara facuta de la snda, faptul ca am stat la rezerva si venea mama sa faca curat -in 10 zile a trecut doar o data cineva cu un maturoi, si multe multe altele.
Plus faptul ca dr . meu n-a fost -era plecat din tara , ca de obicei dealtfel si m-a operat o alta doctorita -OK .
Eu nasc in jurul datei de 1 noiembrie , iti doresc multa bafta si sanatate atat tie cat si celui mic
ligeea spune:
Tot eu sunt , cer scuze pentru deturnarea subiectului - esti multumita de insusirea limbii germane ?
Andries spune:
da, sunt de acord, este un fel de casa adams acolo...eu nu am apucat rezerva, am stat in salon si am regretat ca nu mi-am adus asternuturi, personalul mediu (asistente) este sub orice critica, toaletele horror, mancarea nu mai spun, dar mie acolo medicii mi-au scos copilul intreg dupa ce credeam ca-l pierdem si au reusit sa ma scoata si pe mine intreaga fara sa fie nevoie de cezariana de urgenta. Nu am cum sa ma deplasez in alta maternitate din motivele enumerate mai sus si efectiv imi e frica de spital privat (ca am mai fost internata in privat si am fost operata in blocul operator si am stat in terapia intensiva din spitalul de stat aflat gard in gard
asta asa..pentru cunoscatori). Eu am DPN pe 4 nov!! Bafta sa avem!!
Insusirea limbii germane eu nu o pot aprecia corect pentru ca eu nu vb germana, sotul insa e vorbitor de limba germana (a si stat pe acolo o perioada) si el e multumit. Pot sa spun ca Victor a invatat cantecele si poezii plus o gramada de substantive (pe care le pot si eu verifica pentru ca imi vine cu niste planse acasa cu imagini si alaturi de ele denumirea in germana) plus niste formule standard de adresare gen: ne vedem maine dimineata, pot sa plec de la masa? mersi de masa, etc. plus niste propozitii foarte simple de gen "cainele este maro". Problema este ca pana luna asta faceau germana cu o profa nemtoaica de felul ei, tipa si-a gasit un alt post si acum nu stiu pe cine gaseste sa aduca in locul ei. Germana nu e vb in mod curent in gradinita, doar ca are ora zilnica de germana, am inteles ca e foarte greu sa gasesti educatoare cu germana la baza. Dar am o prietena care are o fata de 4 ani jumate inscrisa acolo si fetita ei chiar vorbeste germana de-a binelea, dar o mai exerseaza si acasa pentru ca mama ei este din Sibiu si stie bine germana. Din ce i-am vazut eu pe copii la serbari, cei din grupa mare si pregatitoare se descurca chiar bine, vorbesc cursiv fara pauze.
Andries
ligeea spune:
Mda...cunosc ideea cu spitalul privat versus stat Asta e motivul pentru care sotul vrea sa ma ambaleze si sa ma trimita in Austria .
Multumesc pentru tot si..sper sa ne mai intalnim
bonamea spune:
quote:
Originally posted by ligeea
Multumesc pentru raspunsuri .
Si eu tot din considerente personale nu nasc la Filantropia , am asa ca iti doresc multa bafta nascut acolo prima data si pentru mine e ca si casa failiei Adams .
Nu pot sa zic, operatia mea e OK , copilul desi prematur -2,4 kg , am iesit cu el dupa 10 zile tot la aceeasi freutate dar OK , in schimb restul a fost horror . Sala de operatie, faptul ca mi-au dat patura la reanimare dupa alta persoana , si ea operata ca si mine , infectia urinara facuta de la snda, faptul ca am stat la rezerva si venea mama sa faca curat -in 10 zile a trecut doar o data cineva cu un maturoi,
Asta cu maturoiu ce salariu are si cate bonuri de masa,cate ore de munca pe luna?Probabil e f.prost platita de nu-si face treaba.In plus va avea o pensie dupa anii petrecuti la munca asta!
Concedii medicale si de odihna platite,bilete de statiune la pret redus prin sindicat,asta da viata
si multe multe altele.
Plus faptul ca dr . meu n-a fost -era plecat din tara , ca de obicei dealtfel si m-a operat o alta doctorita -OK .
Eu nasc in jurul datei de 1 noiembrie , iti doresc multa bafta si sanatate atat tie cat si celui mic
ligeea
bonamea spune:
Am o cunostinta,are 48 ani,nu a fost casatorita niciodata si lucreaza ca educatoare,iubeste mult copii,dar zice ca nu se descurca cu salariul,e f.credincioasa si modesta,cu bun simt.In plus nu-i convine ca lucreaza la o gradinita unde predomina rromi greu de educat,dezinteresati.
I-am aratat pe net cat de mult se cauta in Bucuresti bone calificate,salariul oferit,poate gaseste o familie la care sa lucreze ca interna,masa casa asigurate.Nu ar avea retinere ca lasa acasa un sot si un copil singuri.
Nu vrea,a inceput demersurile sa plece in Anglia.Zice ca daca tot pierde plata taxelor ptr.sanatate,somaj si pensie,sa o faca ptr.bani mai multi,din care sa plateasca la intoarcere,sa aiba o pensie la batranete,ca nu ar avea cine sa o ingrijeasca atunci.
Asa gandesc persoanele cu diploma in cresterea si educarea copiilor.
Despre problema cresterii bb-e in toata tara.Multe femei muncesc 10-12 ore pe zi in diverse domenii,zilnic 5- 6 zile pe saptamana si cu un salariu de cca 6 milioane lunar si au de crescut 1-2-3 copii.Oare cum se descurca?si-a pus cineva problema?nu-si permit nici menajera nici bona si nu barfesc bonele pe net,ca nu au timp si nici bani ptr.net la domiciliu.
Si nu pot renunta la serviciu.In provincie e mare lucru sa aiba cineva mai mult de 10 mil.salariu,dar si cheltuielile sunt putin mai mici decat in Bucuresti.Am asistat o data la vizita unei doctor la domiciliul,in Bucuresti,a 2 bb ptr.consultatie de rutina si un vaccin si a primit onorariu 150 lei noi.Pai daca are cate un client pe zi cu acesti bani neimpozitati...faceti un calcul si voi.Fiecare cu meseria lui si cu norocul lui.Cati bani iau paznicii de noapte si ce diplome au?si mai fura si un pui de somn in timpul programului sau joaca table,sa mai omoare timpul.
Asta e viata.Fiecare cu norocul lui la bani si la efort ptr.acei bani.
papadie spune:
quote:
Originally posted by bonamea
Am o cunostinta,are 48 ani,nu a fost casatorita niciodata si lucreaza ca educatoare,iubeste mult copii,dar zice ca nu se descurca cu salariul,e f.credincioasa si modesta,cu bun simt.In plus nu-i convine ca lucreaza la o gradinita unde predomina rromi greu de educat,dezinteresati.
I-am aratat pe net cat de mult se cauta in Bucuresti bone calificate,salariul oferit,poate gaseste o familie la care sa lucreze ca interna,masa casa asigurate.Nu ar avea retinere ca lasa acasa un sot si un copil singuri.
Nu vrea,a inceput demersurile sa plece in Anglia.Zice ca daca tot pierde plata taxelor ptr.sanatate,somaj si pensie,sa o faca ptr.bani mai multi,din care sa plateasca la intoarcere,sa aiba o pensie la batranete,ca nu ar avea cine sa o ingrijeasca atunci.
Asa gandesc persoanele cu diploma in cresterea si educarea copiilor.
Despre problema cresterii bb-e in toata tara.Multe femei muncesc 10-12 ore pe zi in diverse domenii,zilnic 5- 6 zile pe saptamana si cu un salariu de cca 6 milioane lunar si au de crescut 1-2-3 copii.Oare cum se descurca?si-a pus cineva problema?nu-si permit nici menajera nici bona si nu barfesc bonele pe net,ca nu au timp si nici bani ptr.net la domiciliu.Si nu pot renunta la serviciu.In provincie e mare lucru sa aiba cineva mai mult de 10 mil.salariu,dar si cheltuielile sunt putin mai mici decat in Bucuresti.Am asistat o data la vizita unei doctor la domiciliul,in Bucuresti,a 2 bb ptr.consultatie de rutina si un vaccin si a primit onorariu 150 lei noi.Pai daca are cate un client pe zi cu acesti bani neimpozitati...faceti un calcul si voi.Fiecare cu meseria lui si cu norocul lui.Cati bani iau paznicii de noapte si ce diplome au?si mai fura si un pui de somn in timpul programului sau joaca table,sa mai omoare timpul.
Asta e viata.Fiecare cu norocul lui la bani si la efort ptr.acei bani.
Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)
Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)
Nu te supara tot ce ai postat pe forumul asta e suma unor mari si mici nemultumiri. Cu atitudinea asta 100% negativa iti faci un mare deserviciu.