am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Laura, femeia aia de care spui tu ca are si ea nevoi, mai are si o pensie de cel putin 5 milioane....Deci s-ar descurca avand in vedere ca nu are copii mici de crescut, nu are rate la banca, etc... Nu stiu ce fac alte bone, dar a mea nici macar nu da cu mopul pe jos daca varsa ceva... Are grija doar de fetita, adica o mai cara prin magazine ca are de facut cumparaturi pt acasa... Cum as putea sa-i dau mai mult de 5 milioane?
Si alba, faptul ca nu ii dau mai mult de 5 milioane nu inseamna ca nu o respect. Atat a spus ca face, atat o platesc. Am cazut amandoua de acord...
Sunteti cumva bone acolo? Ca prea v-ati aprins...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu mi-am dat fetita la gradi de la 1 an si 7 luni, nu ma mai intelgeam deloc cu bona care a solicitat vremea aceea (adica in 2005) 12 milioane pentru 11 ore cu copilul si ajutor in casa. Ca sa mai zic...ca se invoia mereu, ca pana la urma tot mama bolnava venea sa stea seara cu fata. Gradi a fost o solutie buna, desi primul an a fost mai mereu bolnava si am fost nevoita sa tin si bona, sa o chinui si pe mama si sa imi mai iau concediu.

Insa ce ma fac cu BB? La 7 luni vreau sa ma intorc la serviciu. Eu i-as da sincer si cei 10 milioane pentru 11 ore, sa nu va suparati pe mine. Fata de fitzoasele pe care le-am gasit eu mi se pare chiar ok. Macar sa fie multumita. Insa problema este ca toate sunt multumite la inceput si dupa cateva luni incepe santajul. Ba ca ea nu mai poate, ba ca unii ii ofera mai mult in parc. Nu va zic ca stau si foarte departe si nu gasesc bone nici daca le platesc transportul. Ce sa mai zic...

Ma uit la bonele vecinilor. I-au vazut cu casa si cu bani si cer sume foarte mari si chiar si asa sunt nemultumite si ii barfesc non-stop. Cat am stat vara la piscina cu fata si ele erau cu copiii de care aveau grija, doamne ce mi-au auzit urechile. Bone platite cu 80 mii (vechi) pe ora erau nemultumite de salariu.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Uite ca si eu sunt in cautare de bona, de data asta chiar pentru un nou nascut. Si nu pentru ca nu mi-ar fi mie drag sa ma ocup de copilul meu, dar eu am niste probleme de sanatate care imi impun sa am non stop un ajutor in casa. Si eu ca si Roxana sunt la bb2.

Chiar sunt curioasa ce voi gasi si la ce salariu. Pe de o parte am marele noroc (cum spune Anda) ca am casa mea, masina si o serie de alte facilitati, in alta ordine de idei ca sa am toate astea am muncit pe rupte din facultate si acum dupa 12 ani de munca ma resimt. S-a dus la padure sanatatea mea, nu mai imi pot permite sub nici o forma sa lucrez 14 - 16 ore zilnic cum faceam nu demult.

Deci cum o dai cum o-ntorci exista un pret pe care trebuie sa-l platesti pentru absolut orice. Daca aveam si eu norocul sa-mi fac copiii cand eram mai tanara probabil ca ii plimbam pana la gradinita cu tramvaiul si ii imbracam de la piata. Asa... pe cel mare il duc la gradi particulara cu masina de la 1 an si 3 saptamani...gradi particulara unde-mi permit sa le fac teoria lui peste daca nu-mi convine ceva, gradi de unde mi-a venit inclusiv cu hainele spalate ca se scapase pe el, unde invata germana de-adevaratelea plus activitatile educative, imi permit sa-l dau la tennis si unde mai vrea muschiul lui, dar .. nu sunt capabila sa-l iau in brate de exemplu, ca ma prabusesc. Si are doar 15 kile imbracat complet. Si sarcina asta am dus-o pur si simplu taras grapis cu un pumn de medicamente zilnic. Si inca n-am 35 de ani.

Deci una peste alta eu sunt o mama cu nevoi multe si optiuni destul de putine si care mai vrea si servicii de calitate. Pe care le platesc si le-am platit intotdeauna. Doar ca persoanele care sa-si merite salarii de bone de 10-12 milioane sunt cu adevarat putine. Eu dau un ban, dar vreau sa stiu ca face banul ala, ca si mie imi place sa primesc bani, dar pentru bani am muncit de mi-au sarit capacele si nu am dat rasol, nu mi-am permis asta niciodata.

Si nu pot spune ca mai vreau ceva in plus fata de ce-mi da statul acum dpdv bani, dar sunt complet indignata cand vad cata nesimtire si demagogie este pe capul guvernantilor.

Cata nesimtire pe un primar care-mi mananca 3 ore zilnic intr-un Bucuresti ce arata ca dupa bombardament. Cata nesimtire pe un ministru al sanatatii care se lauda cu spitale regionale de nu mai stiu cand si care nu a aprobat/ nu are nici un proiect. Nu mai spun de inconstienta unui ministru al educatiei care-mi spune mie ca are un deficit de locuri in gradinite de doar 14.000 (mii da?) de locuri. Pai mie mi-e si rusine sa ma duc la gradi de stat, sa ma duc sa mai ocup si eu un loc cand vad atatea femei muuult mai amarate decat mine care stau o noapte intreaga la coada sa depuna un dosar? Ma mai duc si eu (cu spaga de rigoare nu?) sa mai iau si eu un loc?

N-am cuvinte sa-mi exprim indignarea...dar daca tot am ales sa ma descurc pe cont propriu si nu ma intereseaza cate pensii, alocatii, bani de la copii, gratuitati si toate cele are bona mea, vreau sa discut cu ea in functie de ce stie sa faca, vrea sa faca si executa efectiv. Nu sa-mi ceara mai intai salariul si pe urma mai vedem noi ce facem de banii astia. Ba eventual (ca mi s-a intamplat) dupa ce afla ce meserie avem si ce lucram (eu si sotul) mai ne cere un supiment

Dar doamnele bone s-au invatat in parc sau aiurea pe la agentii ca "atata se da" ca sa stai cu copilul si gata. Basca sunt majoritatea peste 45 de ani si s-au invatat sa lucreze ca la stat, noi ne facem ca muncim, dar parintii ne platesc...nu zic, am vazut si eu ca un kil de ulei a sarit de la 3 roni la 4,5 roni si va ajunge la 5 roni la iarna, plus toate celelalte cheltuieli, dar pune mana si fa treaba pentru salariul ala pe care il ceri. Auzi messenger... pai sunt firme de soft in care messenger e INTERZIS... desi oamenii aia stau 10 ore cu nasu-n laptop si ai putea spune ca 30 de minute pe zi nu-i o nenorocire...Doamne, am trait s-o audi si p-asta, bona care vrea messenger

Pana si menajera mea (pe care o am de 3 ani si careia constant i-am marit salariul) era pe aratura acum doua luni, nici praful nu-l mai stergea ca lumea, de a trebuit sa intru in ea serios.

Hai ca m-am ambalat, nu stiu ce-o fi cu mine...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Andries....scuze, off topic....la ce gradi privata ai dus tu copilul atat de mic. Ca eu pana la 1 an jumate n-am gasit nici una sa-l primeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ba sunt si familii care respecta bonele!

eu ma adresez bonei cu "dumneavoastra", las mai toate vasele spalate sa nu aiba femeia de spalat in urma mea, ii cer parerea la mai tot ce tine de copil (imbracat, mancare, program) si tin cont de parerea ei..si sincer mi se pare tare..."aiurea" atitudinea de "sef" a umor parinti...

totusi ma macina in continuare ideea ca ii dam mai mult decat castig eu..si in plus eu nu am nici indemnizatia aia de 6 milioane, ca nu am continuitate 3 luni, intre absolvirea facultatii si angajare...da ce sa fac? nu pot renunta nici la profesie si nici nu am bunici disponibile, din motive de varsta..si nu, nu o sa imi duc copilul la mama, la 500 de km de mine.

witchie,

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Andries, si pe mine ma intereseaza unde e gradinita aia-nu ca ne-am compara,dar ca sa fie bine ingrijit eu zic ca merita efortul...
In alta ordine de idei -cum vi se pare salariul de 6 milioane pt 3 zile pe saptamana,10 ore pe zi/ ?Fosta mea bona atat a avut si de banii astia nici nu s-a omorat cu grija pentru copil (ca cica prea multa grija strica-asa ca copilul meu a cazut de pe topogan sub privirile ei)si nici menaj complet pt copil nu a facut (adica nu mancare si nu spalat de mana niste lucrusoare ca cica are alergie la detergent)Si eu zic la fel-daca tot cer bani, macar sa si-i merite...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Deborah77

Andries....scuze, off topic....la ce gradi privata ai dus tu copilul atat de mic. Ca eu pana la 1 an jumate n-am gasit nici una sa-l primeasca.

Asta era in 2005 la o gradi undeva pe langa Banu Manta, gradi care avea o grupa de "pampersi" de la 1 an la 2 ani jumate si unde ma costa 12 mil lei vechi taxa (program lung), nereturnabila in caz de imbolnavire a copilului. L-am retras de acolo pentru ca am avut ceva discutii cu directoarea, o doamna pusa pe "afaceri", ganditi-va ca la o grupa mijlocie, taxa plus optional balet si inca o activitate plus transport ajungea cam la 17 mil lei si la banii astia sa nu-ti faci treaba...mi se pare cam bataie de joc.

De la 2 ani l-am mutat la actuala gradinita, undeva langa Calea Grivitei, unde platesc 8,5 mil lei vechi (actuala gradi are o grupa "mini" de la 2 ani la 3 ani), in caz de imbolnavire mi se returneaza jumatate din taxa si taxa include si germana. Aici mi l-au trimis acasa cu hainele spalate!!
Acum are trei ani si am avansat de la grupa "mini" la grupa mica (3-4 ani) si eu personal sunt multumita si copilul merge cu placere la gradinita. de exemplu, cand nu e cuminte, il amenint ca il mut la alta gradi... vai... imediat face tot ce-i spun!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Banu Manta....ar fi in drumul meu spre servici oarecum. Poti sa ne spui numele gradinitei? Vedem noi ce-i de capul lor, dupa aia. Oricum, imi trebuie o perioada scurta, cat e f mic, din toamna viitoare il pot da oriunde.

Am dat anunt de bona, saptamana asta , in 3 ziare. Am primit un telefon, atat.....de la o doamna care sta f f departe de noi. Sunt atat de disperata, ca sunt gata sa dau si 10-11 milioane, doar sa apara careva.

Mergi la inceput

Deborah nu dispera ca sigur vei gasi bona. Totul este sa cauti mai mult timp. Am trimis PM. Din toamna asta pana in toamna viitoare totusi ai nevoie de o solutie pentru un an de zile, eu stiu cat m-am chinuit cu al meu la gradi la varsta de 1 an asa ca eu totusi recomand solutia cu bona, macar pana la 18 - 20 de luni ale copilului.

monip care gradi vrei sa ti-o zic, cea de pe Banu Manta sau cea de pe Grivitei?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Andries, multumesc.Numele gradinitei de pe Calea Grivitei m-ar interesa.

Mergi la inceput