am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!
Raspunsuri - Pagina 19
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Roxana_G
Ne cere insa 20 mil pentru 5 zile pe sapt, 12 ore pe zi, venit pana in Pipera foarte departe, si tot menajul casei. Cum vi se pare?
Fraier este cel care da, tupeist cel care cere. La banii astia 99% dintre romani s-ar apuca de maine dimineata de babysitting. Iar multi ar lasa si capsunile sa putrezeasca in Spania.
malla spune:
quote:
Iaca a venit vremea sa revin si eu la serviciu dupa BB2. Am gasit o bona, imi place. Ne cere insa 20 mil pentru 5 zile pe sapt, 12 ore pe zi, venit pana in Pipera foarte departe, si tot menajul casei. Cum vi se pare?
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Doamne, iarta-ma, insa este absurd ceea ce cere bona ta... Nu am mai auzit asa bataie de joc... dar ce munca face ea, incat sa aiba asemenea pretentii? Cat trebe sa castigi tu ca sa ii dai ei atata?
S-au scrantit bonele astea de tot la cap...
Andrei si Adriana
Roxana_G spune:
Pai ce ma fac? Nu gasesc niciuna sa vrea sa vina pana aici. Gasisem una si cand sa plec la interviu ma suna agentia sa imi spuna ca tanti a zis ca nici nu discuta cu mine sub 14 mil, numai pentru supraveghere copii, fara nimic de menaj.
Sa spunem ca financiar ne-am permite cu oarece efort sa o tinem la banii astia, dar merita atat? Daca una peste alta banii ramasi dupa intoarcerea la serviciu nu sunt tocmai ok, atunci mai bine stau acasa.
Sa vedeti cum fac cand e vorba de 2 copii, cu toate ca fata cea mare e la gradi pana pe la 5 si ceva si ar fi vorba de 2-3 ore maxim cu amandoi. Deja cer inca o jumatate de salariu fata de ce e pe piata, minim, pentru ca mai este un copil. Una din ele intreba daca trebuie sa gateasca si pentru fetita, de parca ea nu era tot copil. Ce sa mai zic...
Rox ,
Poze
hristina spune:
Eu zic ca e inuman ce ti cere,dar, daca iti permiti si nici n-ai alternativa...asta e viata!
Eu sunt licentiata,masterata,doctoranda si castig pe jumatate din cat iti cere tie; asta cu multe ore suplimentare si tot tacamul invatamantului!
La banii astia,ar trebui sa fii foarte pretentioasa cu ce-i ceri sa-ti faca, nu doar menaj, ci si activitati multiple cu bebe!
Kasi si Victoria
bonamea spune:
Am prins un moment liber si am mai citit pe aici cate ceva.
Interesant-doar in marile orase se tine"moda"cu bonele si menajerele.In rest fiecare se descurca cum poate.
Eu am renuntat sa merg la serviciu si am lucrat particular in timpul liber,asta ca sa mai adaug ceva la veniturile familiei.Din proprie experienta cu primul copil am inteles ca nu e bine sa se ocupe mai multe persoane,zilnic,de cresterea si educatia lui.La cresa era problema imbolnavirilor frecvente si concedii medicale care ii deranja pe toti la serviciu.Asa ca am decis sa-mi cresc personal copii.Am citit carti si articole din reviste de specialitate ca sa acord ce-i mai bun si mai bine copilului meu.Mi-a fost greu,neodihna,copii si ingrijirea lor,menaj,nu-ti permit sa stai o clipa sa-ti tragi sufletul si sa te relaxezi,mai ales psihic.Renunti la propria persoana.Am 2 baieti reusiti,sunt multumita.Perfect sanatosi,fara psihicul afectat de tot felul de experiente cu bone sau rude.
Eu am suferit in copilarie si tarziu i-am spus mamei mele,nu voiam sa-i fac rau sa o determin sa renunte la serviciu dar am hotarat sa ma sacrific sa nu sufere si copii mei ca mine.Nu am fost maltratata,dar am suferit de lipsa parintilor,plecati ore multe la serviciu.NIMENI NU POATE OFERI COPILULUI CEEA CE II POATE OFERI PARINTII-nici cea mai buna bona,bunica,educatoare.Iar cu perioada copilariei nu te mai regasesti niciodata.Relatia parinti copii in copilarie e strict necesara-de la adolescenta incepe independenta si nu mai simte lipsa parintilor chiar atat de mult copilul.Atunci sunt suficiente acele ore tihnite de seara petrecute in familie.
Sunt fericita ca am petrecut acei ani frumosi si m-am bucurat de clipe minunate alaturi de bebelusii mei.Acum nu sunt implinita profesional cum mi-am dorit dar am satisfactii prin copii mei.
A MERITAT SACRIFICIUL MEU?
Consider ca e o munca grea si plina de responsabilitati cresterea copiilor altor persoane.Comparativ cu munca unora care iau salarii mari si se joaca pe calculator in timpul serviciului,neglijandu-si indatoririle,stau la barfulitza cu colegele,sa mai treaca timpul,se uita la ceas sa vina mai repede ora plecarii,au periodic zile mai incarcate,dar in rest...e mult mai usor si mai placut decat sa speli vase,rufe,sa stai la bucatarie singura cuc sa gatesti incordata ca trebuie sa ai grija si de bb in acelas timp.Izolata de lume,singura cu un bb care nu stie decat sa gangure pe limba lui.De aceea mamicile se refugiaza in munca de la serviciu si pun pe alta sa se chinuie cu bb-le ei,apoi sa se planga ca "aia"nu e buna de nimic si vrea si bani multi.Repet intrebarea-voi cat ati dori ca salariu ptr.munca de bona cumulata cu cea de menajera?(ptr.ca e vorba de doua activitati separate:bona si menajera)de ce menajera nu poate fi bona(decat ocazional in caz de nevoie)dar bona poate sa fie si menajera?E ceva de genul contabilul sa fie si femeie de serviciu la o firma mica,ca se poate,asa mai face patronul o economie,reducere de personal.Ce mare lucru cand prinde un moment liber sa faca o cafea,ceva curatenie prin birouri,si alte atributiuni ale femeii de serviciu?ca nu e mare lucru,nu?
ligeea spune:
Uite ce e , ,,bona mea , problema e cam asa
Eu vreau sa angajez o bona si platesc salariu si de 500 Euro daca e calificata in ceea ce face- fara menaj in casa , doar copiii si menajul lor
Ce zici si mai ales ce stii sa faci ?
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by bonamea
Comparativ cu munca unora care iau salarii mari si se joaca pe calculator in timpul serviciului,neglijandu-si indatoririle,stau la barfulitza cu colegele,sa mai treaca timpul,se uita la ceas sa vina mai repede ora plecarii,au periodic zile mai incarcate,dar in rest...e mult mai usor si mai placut decat sa speli vase,rufe,sa stai la bucatarie singura cuc sa gatesti incordata ca trebuie sa ai grija si de bb in acelas timp.
Asta-i citat din Lao Tzi?
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by adinellquote:
Iaca a venit vremea sa revin si eu la serviciu dupa BB2. Am gasit o bona, imi place. Ne cere insa 20 mil pentru 5 zile pe sapt, 12 ore pe zi, venit pana in Pipera foarte departe, si tot menajul casei. Cum vi se pare?
Rox ,
Poze
Doamne, iarta-ma, insa este absurd ceea ce cere bona ta... Nu am mai auzit asa bataie de joc... dar ce munca face ea, incat sa aiba asemenea pretentii? Cat trebe sa castigi tu ca sa ii dai ei atata?
S-au scrantit bonele astea de tot la cap...
Adinella
"Cand Isus era pe cruce, tu erai in inima Lui!"
Andrei si Adriana
12 ore/zi ca bona si menajera si sa vina in Pipera (adica inca 3 ore pe drum ) ?? Presupun ca in Pipera nu locuiesti in 2 camere de bloc, deci e ceva menaj de facut.
Nu mi se par mult 20 milioane. Voi la cat va asteptati pt. asa ceva ?
Maria
mariamunteanu spune:
De data asta sunt de acord cu ce spune Bonamea, desi in alte privinte n-am aprobat-o. Cu o singura exceptie: nu cred ca cei care primesc salarii mari stau la serviciu sa se joace pe calculator. Dar stiu din proprie experienta ca e mai greu sa ai grija de copii 10 ore pe zi si sa faci menaj decat sa mergi la serviciu. Le-am incercat pe amandoua si am tras aceasta concluzie.
Din acest motov multe mame prefera sa lucreze si sa-si lase copiii mici in grija altcuiva in loc sa-i creasca pana la 2 ani macar. Plus ca mai ies niste bani la treaba asta.
Maria
dana d spune:
Eu sunt dintre cei care nu dau in branci la serviciu dar nici nu castiga cine stie cat. Cu toate astea as prefera sa stau acasa cu copiii mei, sa invart in cratitza, sa spal, sa calc si sa aspir, sa duc copilul in parc la leagane, sa-i dau sa manance si sa-l culc, sa-l vad eu dormind linistit si in siguranta in patul lui sub ochii mei. Totusi am nevoie de banii aia si de statutul de persoana activa si independenta(vorba vine) si nu pot sa ma plang ca in timp ce eu lipsesc, acasa mama imi face treaba, imi duce si aduce copila de la gradinita si eu gasesc seara casa luna, mancarea calda si copila fericita.... totusi simt ca pierd anii astia de copilarie care nu se mai intorc.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA