am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Mariamunteanu, sa fiu sincera nu prea stiam la ce sa ma astept ca si pretentie. Ai dreptate cu drumul si cu casa mare. Pana la urma chiar si cu un efort ii dam banii astia, nu vrem nici noi sa fraierim pe nimeni. Eu am fost extrem de enervata de faptul ca nu vrea sa vina nimeni la nici un salariu, pe motiv ca e drumul lung. Acuma ca am gasit, o tin.

Bonamea, din anumite puncte de vedere iti dau dreptate, din alte puncte de vedere cred ca exagerezi cu privire la lejeritatea serviciului. Nu totdeauna munca de birou inseamna relaxare si barfe cu colegii, desi include printre altele si asemenea momente (si te asigur ca vei vedea ca postez pe forum si cand incep srviciul). Pe de alta parte si statul acasa presupune o emisiune TV sau o revista cand dorm copiii, ca eu nu cred ca exista cineva sa munceasca non-stop in gospodarie. Nu zice nimeni ca munca de bona sau menajera este usoara, dar nici o alta munca nu cred eu ca este usoara si ma indoiesc ca vreo mama si-ar lasa copiii acasa numai pentru ca serviciul reprezinta calea cea mai usoara pentru ea. De cele mai multe ori este o ratiune financiara la mjloc, alteori si din nevoia de a mai face si altceva.

Noi tocmai am acceptat pretentiile doamnei. Sunt sigura ca au fost incurajate de ceea ce a vazut ea in casa sau de estimarea ei cu privire la veniturile noastre. Dar macar stiu ca ea a inteles la ce se inhama, este la noi la menaj de o luna. Ce sa mai zic, va tin la curent cum merge treaba.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Roxana, intamplator stiu din propria experenta cum e cu bonele cand stai la mama naibii. 20 mil nu e chiar nimic dar daca iti permiti banii si iti place bona eu zic ca e ok. Pana la urma iti lasi copii pe mana ei, eu la asta ma gndesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Roxana, eu cred ca nu este prea mult cat a cerut, tinand cont de cerintele muncii, numai sa fie serioasa. Spui ca ea face curatenie de o luna la voi, inseamna ca stie la ce se inhama.

Este de neinteles pt mine cum oameni care altfel se plang de saracie, nu se deranjeaza sa faca o mica naveta si un efort in schimbul unui castig atat de bun - 20 mil sunt bani seriosi. Prefera sa arda gazul si sa se planga in loc sa puna osul la munca, mai ales ca munca e curata si frumoasa.

Te-ai gandit cine va face supraveghea copilul in timp ce ea face curatenie ? E vorba de ore intregi.

Maria

Mergi la inceput

Prioritate va avea copilul si nu curatenia. Deocamdata e usor, e mic si sta locului. Si eu fac treaba cu el langa mine, ba chiar am dat examene de master studiind cu el in brate sau in scoica langa mine. Nu stiu cat va tine linistea, probabil pana incepe sa mearga de-a busilea. Dar copiii mai si dorm, o sa mai stea si in tarc si oricum nu ma astept sa faca totul intr-o zi, cat de poate si cat se vede.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Roxana_G, nu vreau sa te descurajey, dar iti voi povesti experienta mea. Am avut si eu aceeasi persoana si ca bona si ca femeie care face curatenie, tot casa mare. Pana pe la 9 luni situatia a fost sub control, dupa 9 luni, atunci cand copilul incearca sa faca primii pasi, a fost un dezastru.
Fiind casa mare, copilul statea numai aruncat in tarc, altfel femeia nu avea cum sa faca curatenia, apoi, cand a crescut, trebuia sa-l scoata afara, plus ca nu mai dormea decat 2 ore la pranz, iar in 2 ore nu prea avea ce mare curatenie sa faca. Cert e ca dupa 6 luni, ajunsese femeia la un grad de epuizare de nu mai stia nici cum o cheama. A venit cu copilul din parc cu capul spart, casa era din ce in ce mai murdara, ea franta de oboseala, eu munceam mult, sotul la fel, ce sa mai... si am ales sa se ocupe doar de curatenie in continuare si fata am dat-o la cresa.
Vad ca ai si un copil mai mare, chiar nu stii ca nu se poate ceea ce ceri tu? Poti sa/i dai si 100 mil., nu va face fata, va prefera un salariu mai mic, dar sa aiba timp sa respire.
Eu din principiu sunt contra bonelor, din n motive, nu le iau apararea, dar in situatia prezentata de tine vei avea numai de pierdut.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Mergi la inceput

Ba stiu cum este, tocmai pentru ca la fata cea mare a fost la fel. Menajera se "paruia" cu bona, si pentru ca voiam sa tin bona si ea insista ca va face tot, am lasat-o doar pe ea. Dar erau 2 camere. Stiu cum e si stiu cum a ajuns casa. Dar la momentul asta chiar am o urgenta, am nevoie de cineva. Cand o fi dezastru o sa iau menajera si gata. Nu stiu ce sa zic, poate ma tepuiesc si nu e bine nici ca bona si nici ca menajera. Totul e o loterie. Dar zic eu ca nimic nu e batut in cuie, la momentul asta nu prea aveam de ales pentru ca nu voia doar bona la programul asta, adica ar fi vrut, dar ea voia cu orice chip cele 20 mil. Ce sa zic, daca rezista 6 luni dupa 9 luni ale lui bb, e super ok zic eu, asta inseamna ca il dau si pe el la gradi cum am dat-o pe sora-sa si asta este.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

"Mister" al nostru sta cu mama-soacra. Locuim la bloc si stam usa in usa. Ai mei au cumparat apartamentul cu mult inainte de a-l cunoashte eu viitorul meu sot si are 2 camere. Sta si cu mister si ne face si menaj si mancare 2 ori/saptamana. Ii dau 500 RON/luna + ce ii mai da sotul meu "fara sa shtiu" eu pentru 11 ore/zi. Seara casa este curata, toate jucariile la locul lor, cuvertura pe pat la dunga, lucrurile in dulap la dunga, Mister foarte iubit. Cum reuseste sa faca asta? Dimineatza il schimba de pampers si il imbraca apoi ii da biberonul cu lapte si farfuriutza cu mancare langa el si il lasa la televizor. In acest timp face curat in casa sau mancare sau altele. Apoi iese afara cu el la magazin sau o plimbarica roata/printre blocuri. Se intoarce ii da mancare si il culca. Apoi calca sau altele pana se trezeshte mister (aprox 3 ore cu mici intreruperi). Din nou mancarica la copil sau fructe si pe vremea cand era frumos si ziua mai lunga inca o plimbarica afara prin cartier. Intors acasa. Cand e nevoie pentru el il duce la dr. de familie din cartier. Munca foarte multa.

Si cu toate astea nu am mai rezistat si ne-am certat (desigur ne-am impacat).

Menajul il face in detrimentul copilului si nu imi convine: statul toata ziua la televizor, certat copilul ca face murdar (acolo unde dumneaei tocmai facuse curat ), aranjatul lucrurilor in dulap intr-un fel care nu este practic pentru mine. Le-am mutat la loc si a doua zi le-am gasit mutate la locul stabilit de dumneaei. Le-am lasat asha. Numai cum il imbraca dumneaei este frumos eu nu ma pricep. Afara ii schimba felul in care are fularul legat la gura asha cum ii place ei, desi copilul iesise cu mine afara. Cand sun acasa sa vad ce fac ei, dar in principal copilul spune: "mister" a mancat foarte bine, am facut o ciorba buna si ti-am facut aia ti-am facut aialalta. Se duce cu el la doctor. Cand sun acasa sa vad ce au facut mi spune: a zis doctora ce frumos este! ce bine arata! ce ii dati doamna sa manance de arata asha de bine? ce noroc au cu o persoana ca dumneavoastra si continua pe tema de cat de nemaipomenita este ea. Copilul? Sun-o tu pe doctorita ca io nu ma
pricep. Dumneaei face mancare f buna. Eu nu sunt adepta mezelurilor deci mister nu are voie sa manance mezeluri. Nu a putut sa priceapa acest lucru pana nu am facut scandal. Venea cu parizerul in buzunar dimineatza si i-l dadea dupa ce plecam eu. De ce ii dati parizer? Pai asta este parizer nu cremvushti :D. Orice observatie de a mea spusa pe un ton amical sau stand la masa linishtite nu este bagata in seama, dumneaei le shtie pe toate si este per-fecta. Nici macar nu le retine. Ii zboara peste urechi. La scandal a retinut, dar din pacate eu am devenit o paria in familia lor.

Imi reproseaza ca nu-i apreciez munca. Eu nu am intalnit pana acum o persoana care sa se laude atata singura, incat nu mai loc sa scot o vorba. Face curat foarte bine si cu spirit de raspundere. Uneori, cand apuc o laud, alteori nu pot pentru ca: Ti-am spalat geamurile, ce m-am mai cocotat!Vino sa-ti arat! --WOW! Chiar ca sunt incantata! Seara cand ne culcam constat ca prima stinghie de la canapeaua cea noua de o saptamana este rupta. Oare de ce? (125 Kg pe un picior ca sa urci pe canapea? cum naiba sa nu se rupa).
sau
Ti-am spalat frigiderul! Ia uita-te! Nici un cuvant de laditza sparta. Am zis multumesc frumos, dar zau! nu trebuia.
sau
Ti-am calcat toate tricourile de aici! Moama ce calumea! apoi constat ca le-a calcat pe masutza ce mica din lemn masiv lacuita frumos (ca sa nu mai scoata masa de calcat si sa stea in picioare) care are 15 ani si pana atunci n-a avut nici o zgarietura si acum este rascoapta.Da' nu-i nimik ar fi putut sa o strice mister cu altceva.
sau
ti-am facut aia, ti-am facut ailalta. Si mister ce a facut azi? Aaa, bine ne-am jucat, ne-am plimbat, s-a uitat la dese .. ca vrea dom'le in continuu. (Ca eu nu shtiu cat timp ia sa faca aia sau ailalta)
sau
i-am zis sa nu il mai lase asha mult la televizor. Scandal cat casa la sot ca i-am interzis dumneaei sa se uite la televizor. Sa mori nu altceva. Si vine la pachet cu 2 cumnatzele perfecte si ele.
sau
Seara o gasesc f des bauta. Mi-e sufletul varza cad o vad, ma simt cea mai denaturata mamade pe pamant! Dar zambesc si imi inghit vorbele si scurtez cat pot intalnirea pe ziua respectiva.
sau
Nu recunoaste nimik, da' nimik.
sau
Gatesc ciorba&supa si ii da de la ea ca a ei este mai buna, a mea nu este asha gustoasa. (1 cartof+1morcov+1ou batut sa nu iasa limpede si restul 'Secretul gustului'- ca e asha de bun). Prepar in casa pate si alte chestii de astea cu carne si nu-i da ca nu mananca. Noi avem probleme cu kk mai nou si nu poate sa priceapa de ce nu are voie sa-i dea pufuleti (de la Gusto) ca doar au si surprize inauntru.
sau
Seara il gasesc uneori cu kk la fund.

Cred ca daca ar fi fost o persoana din afara, pentru una singura din cele de mai sus ash fii dat-o afara si i-ash fi platit si cele 15 zile de preaviz numai sa nu mai vina.
Deci eu am 2in1: bona+menajera si ash concedia-o si maine, dar ... nu pot si nici linishtita nu sunt.

Am adus (pe rand desigur) 2 tanti pentru curatenie nu au rezistat. Dupa cate 1 luna mi-au spus ca nu mai pot veni. Am gasit bona pentru copil platita corespunzator pietei: cand ne-a vizitat acasa pentru a se obisnui cu "mister" si a vazut ca mama-soacra vine din 5 in 5 minute la noi, mi-a spus a doua zi ca nu mai poate veni.
Oare de ce? Ca parca eu nu shtiu.

La fiecare chestie care nu ii convine spunea ca a doua ea nu mai vine. Cel putin o data pe luna avem astfel de palpitatii. Asta pana la scandal cand am rugat-o pe mama sa vina la noi si am cautat/gasit bona. Acum nu mai pleaca a doua zi, acum pleaca de saptamana viitoare.

Am scris o gramada ca sa spun ca nici cu bunicutzele nu este intotdeauna o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G

Ba stiu cum este, tocmai pentru ca la fata cea mare a fost la fel. Menajera se "paruia" cu bona, si pentru ca voiam sa tin bona si ea insista ca va face tot, am lasat-o doar pe ea. Dar erau 2 camere. Stiu cum e si stiu cum a ajuns casa. Dar la momentul asta chiar am o urgenta, am nevoie de cineva. Cand o fi dezastru o sa iau menajera si gata. Nu stiu ce sa zic, poate ma tepuiesc si nu e bine nici ca bona si nici ca menajera. Totul e o loterie. Dar zic eu ca nimic nu e batut in cuie, la momentul asta nu prea aveam de ales pentru ca nu voia doar bona la programul asta, adica ar fi vrut, dar ea voia cu orice chip cele 20 mil. Ce sa zic, daca rezista 6 luni dupa 9 luni ale lui bb, e super ok zic eu, asta inseamna ca il dau si pe el la gradi cum am dat-o pe sora-sa si asta este.

Rox ,

Poze

Corect, da... ce sa mai vorbim, e greu. Daca vei da curand copilul la gradi, atunci chiar e ok, ideea era sa nu schimbi, cum am facut eu, 100 de bone, ca innebunesti copilul, e cea mai rea situatie cu putinta. Sau mai amani putin serviciul si apoi dai copilul direct la gradi, eu una asa am procedat la al doilea, cand aud de bona iau foc.
Iti doresc succes, ca stiu cum e

Martie & Bebica & maimuta Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia52 spune:

Doamne!!! AdiS traiesti un adevarat calvar cu Scorpia de soacra innebuneste copilul cu atata televizor... si cu parizerul care este facut numai din resturi???!!! Imi pare tare rau! Ar trebui sa tai raul de la radacina... sa n-o mai primesti. Cauta pe altcineva!
Mult succes!

Mergi la inceput

Martie, multumesc mult. Sper sa fie ok. De amanat serviciul nu as mai amana...e prea mult inca un an.

Adis, imi pare tare rau, as fi jurat ca bunicile nu pot face asemenea probleme. Dar sa nu crezi ca o bona e mult mai buna, depinde de noroc.

Rox ,

Poze

Mergi la inceput