am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Babee n-am cuvinte, esti . Toata admiratia !

Adina, eu am riscat un job foarte bun - ca sa mai spun si ca din a treia luna de sarcina am ramas acasa din cauza sarcinii cu risc.
Faptul ca am stat un timp acasa cu copiii nu exclude nici calatoriile si nici scolile particulare. Le vom oferi si pe acestea, 2 ani se pot recupera. (Apropos, calatoriile au devenit ceva la indemana oricui).

Asta e ideea mea: ca, daca e sa faci cariera, o poti face si dupa ce i-ai crescut pe copii cat de cat marisori, macar la 2 ani. Si de fapt ce numim noi cariera este un job bine platit, poate si o functie, nimic iesit din comun, ceva care se poate intrerupe un timp.

Maria

Mergi la inceput

Da, Gabi, dar tu ai lucrat part-time, nu ai lasat copilul de 3 luni cate 10 ore/zi acasa cu bona. Part-time e o solutie perfecta, mi-a prins foarte bine sa lucrez asa - am regretat ca a trebuit sa reincep full-time.

Ideea cu gradinita e super pt. tine cu 3 copii - impusti 2 iepuri.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Gabi, de cand asteptam gradinita aia particulara! Ar trebui sa deschizi scoala de-acuma, ca depasim vremea gradinitei incet-incet!

Martie, am avut si eu experiente cu bone. O experienta buna si una mai putin buna. Cert este ca am depasit rapid etapa asta inscriindu-ne la gradinita, care este super, si Vivi e teribil de fericita acolo.

Maria, Romania mai are ceva pana cand calatoriile si scolile private vor fi la indemana oricui. In orice caz, nu mai insist sa-ti spun ca 2 ani pauza pot sa afecteze destul de mult evolutia profesionala a cuiva, in Romania (la Austria nu ma pricep). Iar daca pentru tine 100.000 EURO nu valoreaza mare lucru, pentru altii reprezinta bani importanti, cu care pot sa indeplineasca multe vise. Nu neaparat ale lor, dar si ale copiilor lor.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Adina, eu nu ma refer acum la cazul tau. Daca tu castigi acesti bani in 2 ani si asta e principal pt. tine, daca ti-ai gasit bona care sa-ti dea siguranta ca-ti lasi copilul pe maini bune, e ok. Esti o exceptie fericita.

M-am chinuit sa duc sarcina la bun sfarsit cu peripetii dupa 6 luni de stat in casa, zeci de controale si 3 spitalizari, asa ca pt. mine a fost mai important decat orice sa fiu cu ei. Mi-am facut un scop in sine din a-i vedea ca sa dezvolta bine si a ma asigura ca totul e in regula.
Cat am stat acasa cu copiii am avut femeie ca ajutor zilnic, dar tot am simtit nevoia sa fiu cu ei. Ii mai lasam cu ea cate 2 ore cat faceam cumparaturi, dar veneam mereu intr-un suflet acasa.

Acum lucrez cat e nevoie, fac si delegatii in strainatate caci stiu ca sunt la gradinita, le merge super, dar atunci nu i-as fi lasat cu altcineva. Toata atentia si grija mea le-am intreptat asupra lor, nici n-as fi putut sa ma concentrez la lucru.

Eu ma refer la mamele care se reintorc la lucru desi bonele nu sunt bune si mai si costa mult. Cine are salariu 20 milioane lei, din care jumatate ii da unei bone de care nici nu e multumita, nu vad de ce s-ar mai duce la serviciu - mai bine creste copilul pana il da la gradinita si gata.

Maria

Mergi la inceput

Maria, pai ma gandesc ca din 8 milioane pe luna, cat o mai fi ajutorul de CIC, nu poti trai. Macar asa, din 20 de milioane tot mai raman 10, ai cu ce cumpara mancare si ceva haine.

Nu stiu ce sa zic, dar m-as mira sa se intoarca cineva la servici de dragul muncii. Tot de nevoie o fac...ca n-au incotro. De asta ziceam ca fiecare isi calculeaza inainte ce solutie e mai buna.

Eh, crezi ca eu n-as fi preferat sa stau acasa? Si acum as sta, nu cred ca-i tarziu, dar stai un pic sa gasesc nababul, ca inca il mai caut

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Maria, Romania mai are ceva pana cand calatoriile si scolile private vor fi la indemana oricui.

Adina + Olivia Q1.04

Am alta impresie despre calatorii - de peste o luna incoace e invazie de turisti romani in Viena prin magazine si peste tot, vara la fel. Asta e numai ce vad eu care ies rareori in oras, precis calatoresc si prin alte tari, inclusiv Bulgaria (??). Impresia mea e ca foarte multi romani calatoresc si din asta rezulta ca nivelul de trai a crescut mult si ca pretul calatoriilor e relativ scazut. Cu 300 euro se poate petrece un concediu la mare in Grecia (nu stiu ce conditii), dar se poate. CU 50 euro zbori din Buc la Londra cu low-cost si exemplele pot continua.

Maria

Mergi la inceput

Serios, e asa aglomerat? Vin sa completez invazia, am zbor maine si plec duminica, sper sa mai gasesc ceva de cumparat!

Daca doriti ceva din Romania, spuneti-mi si va aduc (si tu, si Gabi).

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Adina, acum n-as mai sta acasa decat cateva zile sa ma odihnesc. Cand erau copiii mici era altceva, aveau nevoie de mine, acum nu mai au loc de mine in casa, importanta e joaca (glumesc). Cat au fost bolnavi inainte de Craciun si am stat acasa 2 saptamani, imi venea sa plec la job in pijamale numai sa scap. Cum am rezistat atata timp cu bebeii nu stiu. A fost greu tare, nu mai stiam de mine.

Nu stiu daca se intoarce cineva de dragul muncii, dar unele se intorc de plictiseala (cumnata mea asa a spus cand copilul avea 3 luni "m-am plictisit acasa" si crede-ma ca nu duc lipsa de bani).

Cat despre nabab, hm ... Asa ceva e bun la casa omului in orice situatie. Daca l-as avea, as mai face vreo 2 copii. Dar il am pe dragul meu sot care sper sa ajunga nabab inainte sa imbatranim - zice ca lucreaza la asta.

Maria

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Serios, e asa aglomerat? Vin sa completez invazia, am zbor maine si plec duminica, sper sa mai gasesc ceva de cumparat!

Daca doriti ceva din Romania, spuneti-mi si va aduc (si tu, si Gabi).

Adina + Olivia Q1.04

Daca n-au cumparat tot romanii, s-ar putea sa mai gasesti. E plin de turisti de mai multe natii, invazia incepe inainte de Craciun si vad ca nu s-a terminat. M-am dus luni dimineata sa-mi cumpar rochie de bal, eram sigura ca voi fi singura in magazin la prima ora, cand colo era bataie la rochii de ocazie, am stat 2 ore si m-au trecut toate naduselile.

Acum e prea din scurt, dar cand mai vii, da-mi de veste sa ne intalnim - singurul lucru ce mi-ar placea ar fi niste carti pt. mine(cu lista mea).
Stii care e traseul de shopping, da ? Vezi ca duminica sunt inchise magazinele.

Maria

Mergi la inceput

Na, ca-mi pare rau acum, mai bine ziceam mai din timp si ti le aduceam data asta.
Lasa ca-mi fac drum si mai vin cat de curand. Data trecuta am fost prin octombrie-noiembrie.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput